دلایل استارت نخوردن خودرو

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:35
دلایل استارت نخوردن خودرو

ما برای موارد زیادی به خودروی خود وابسته هستیم و نمی توان تصور کرد که اگر یک روز خودرو روشن نشود چه مشکلاتی پیش روی ما قرار خواهند گرفت. دلایل خیلی زیادی می توانند موجب استارت نخوردن خودرو شوند که شماری از آنها بسیار متداول هستند، در این مقاله قصد داریم علت های عمده روشن نشدن خودرو را به بحث بگذاریم و چند توصیه مهم در راستای پیشگیری یا رفع عیب های احتمالی مطرح نماییم.

باتری عامل کلیدی

دلایل استارت نخوردن خودرو

خالی کردن باتری رایج ترین علت برای استارت نخوردن خودرو می باشد. باتری ماشین به دلایل زیادی دچار این معضل می شود؛ ممکن است شما یکی از چراغ های خودرو را برای تمام شب روشن گذاشته باشید یا یکی از سیمها دچار اتصالی شده و باتری را خالی کرده باشد یا حتی ممکن است بخار آب حاصل از کارکرد پیشرانه موجب زنگ زدگی سرباتری ها شده و جریان الکتریسیته را مختل کرده باشد.

اگر خود باتری مشکل اصلی باشد در صورت ضعیف بودن باتری در هنگام استارت زدن صدای ضعیف استارتر را خواهید شنید که باتری نمی تواند جریان برق کافی برای روشن کردن خودرو را در اختیار آن قرار دهد؛ در این وضعیت اگر به عمل استارت زدن ادامه دهید بعد از مدت کوتاهی صدا ضعیف و ضعیف تر شده و در آخر به هنگام استارت زدن هیچ صدایی از داخل پیشرانه نخواهید شنید و حتی صفحه کیلومتر هم خاموش خواهد شد.

در این زمان می توانید با استفاده از کابل مخصوص که توانایی انتقال شدت جریان ۶۰ تا ۸۰ آمپر را داشته باشد عمل باتری به باتری را انجام دهید، اگر با این کار خودرو روشن شد، پس مطمئناً می توان گفت باتری شما خالی کرده است، در این صورت اتصالات سر باتری را تمیز کرده و باتری را تعویض کنید.

همانطور که اشاره شد ممکن است به دلایلی سرباتری ها سولفاته یا دچار زنگ زدگی شوند، در چنین وضعیتی می توانید با سولفات مس که ماده ای سبز یا فیروزه ای رنگ است اتصالات باتری را تمیز نمایید.

مشکل در سیستم سوییچ خودرو

چنانچه باتری سالم است و خودروی شما کماکان استارت نمی خورد، شاید موضوع سیستم سوییچ خودرو باشد. شما می توانید با انجام آزمایشی ساده از وجود این ایراد مطمئن شوید.

از آنجاییکه باتری مستقیماً به چراغهای جلو و لامپ داخل داشبورد متصل شده است، اگر این چراغها بدون هیچ ایرادی روشن شوند ولی خودرو همچنان با زدن استارت روشن نشود پس به احتمال زیاد مشکل از سیستم سوییچ می باشد.

دلایل استارت نخوردن خودرو

اغلب این مشکل زمانی رخ می دهد که راننده بعد از خاموش کردن ماشین به هنگام پیاده شدن مکانیزم قفل فرمان و سیستم سوییچ را با گرداندن فرمان به کار انداخته باشد. برای باز شدن این قفل، نیاز است همزمان با چرخاندن سوییچ، فرمان را به راست و چپ بچرخانید تا قفل باز شود.

همچنین در مواردی که باتری ریموت کنترل خودرو تمام شده باشد، از آنجا که سیستم امنیتی خودرو قادر به دریافت سیگنال از ریموت کنترل متصل به سوییچ خودرو نیست به راننده اجازه روشن کردن خودرو را نخواهد داد.

روغن موتور مناسب استفاده کنید

دلایل استارت نخوردن خودرو

بسیاری از مواقع عدم توجه به کیفیت روغن موتور باعث می شود تا استارت خوردن خودرو دچار اختلال شود، ولی چگونه؟

در واقع روغن موتور های نامرغوب یا روغن هایی که با پیشرانه خودرو شما سازگار نیستند به ویژه در هوای سرد، لایه ضخیمی بر روی قطعات متحرک داخل پیشرانه خودرو ایجاد می کنند که همین لایه های ضخیم مانع از حرکت نرم قطعات و درنتیحه روشن شدن خودرو می شوند، پس همیشه سعی کنید روغن موتور مناسب با نوع و مدل پیشرانه خودروی خود تهیه نمایید.

استارتر موتور، قطعه ای مهم!

استارتر که به آن استارت خودرو هم گفته می شود، می تواند یکی دیگر از علت های روشن نشدن خودرو باشد. همانطور که از نامش پیدا است، وظیفه استارتر فراهم آوردن نیروی اولیه برای به حرکت در آوردن قطعات متحرک پیشرانه برای روشن شدن خودرو می باشد. اگر شما به هنگام استارت زدن نوعی صدای “قر…قر” از داخل پیشرانه شنیدید ولی خودرو روشن نشد، مطمئنا ایراد از استارتر خواهد بود؛ که می تواند به معنای سوختن استارتر یا تمام شدن زغال آن باشد.

دلایل استارت نخوردن خودرو

به این نکته توجه داشته باشید که شنیده شدن صدای “قر…قر” از داخل پیشرانه می تواند شما را به اشتباه بندازد که باتری ضعیف شده است و مشکل از استارتر نیست؛ در چنین وضعیتی باید زمان استارت زدن دقت کنید که آیا تسمه دینام حرکتی اگرچه کوچک از خود نشان می دهد یا خیر، که در این صورت مشکل از باتری است.

همچنین گاهی زمان استارت زدن همراه با صدای استارت، صدایی شبیه به صدای کلاچ ناقص به هنگام تعویض دنده هم به گوش می رسد، در این خصوص شکسته شدن دندانه های چرخ دنده استارتر یا فلایویل محتمل می باشد.

دلایل استارت نخوردن خودرو

فیلتر بنزین، ساده ولی با اهمیت

اگر فیلتر بنزین دچار گرفتگی و آلودگی شده باشد بنزین نمی تواند خود را به داخل سیستم پاشش سوخت برساند و در نتیجه خودرو روشن نخواهد شد. فیلتر بنزین هر ۱۵,۰۰۰ یا حداکثر ۲۵,۰۰۰ کیلومتر کارکرد پیشرانه، باید عوض شود چون که این مورد می تواند موجب سوختن پمپ بنزین خودرو هم شود.

دلایل استارت نخوردن خودرو

دقت نمایید در مواردی که باک خودرو کاملاً خالی نشده باشد به خاطر پایین آمدن سطح بنزین در داخل باک، پمپ بنزین آشغال های موجود در داخل باک را به داخل می کشد و این امر باعث گرفتگی پمپ بنزین یا فیلتر بنزین خواهد شد که احتمال روشن نشدن خودرو را افزایش می دهد، همیشه سعی کنید تا پیش از رسیدن بنزین به پایین ترین حد اقدام به سوخت گیری نمایید.

دلایل استارت نخوردن خودرو

اگر هنگام باز کردن سوییچ با دقت گوش کنید، صدای کارکرد اولیه و پمپ شدن بنزین به داخل سیستم سوخت رسانی خودرو را خواهید شنید. ممکن است شنیدن این صدا بهترین راه برای تشخیص درست کارکردن پمپ بنزین بدون استفاده از ابزار تخصصی باشد، که نقص در عملکرد آن می تواند یکی از عوامل روشن نشدن خودرو باشد.

دلایل استارت نخوردن خودرو

امروزه به خاطر استفاده از اتانول در بنزین، بسیار کمتر از گذشته شاهد یخ زدگی بنزین در روزهای خیلی سرد زمستان هستیم ولی با این وجود رطوبت هوا می تواند وارد باک خودرو شده و در اثر سرمای محیط به مایع تبدیل شود و بواسطه پمپ بنزین وارد لوله های انتقال سوخت شده و با کاهش دما منجمد شده و باعث مسدود شدن سیستم انتقال سوخت شود. از این رو در فصل سرما و به ویژه در مناطق سردسیر باک بنزین را همیشه پر یا حداقل نیمه پر نگه دارید.

رابطه سیستم جرقه و احتراق با روشن نشدن خودرو

اگر چه امروزه بروز مشکل در شمعها یا به بیان بهتر عدم تعویض به موقع شمعها، نمی تواند جزو عوامل اصلی در روشن نشدن خودرو باشد، ولی فراموشی در تعویض آنها برای بازه زمانی تا نزدیک به ۱۰۰,۰۰۰ کیلومتر، قطعاً می تواند موجب بروز مشکلات جدی و مانع روشن شدن خودرو شود.

دلایل استارت نخوردن خودرو

همچنین اگر سیستم برق رسانی خودرو دچار مشکل شده باشد و برق به سر شمع ها نرسد اغلب در این مواقع ایراد از کوئل خودرو می باشد که با تعویض و یا تعمیر آن، این ایراد هم رفع خواهد شد.

سیستم امنیتی خودرو

دلایل استارت نخوردن خودرو

نهایتا بروز مشکل یا به اصطلاح ارور (Error) در سیستم برقی خودرو که به دلایل بسیاری از جمله مشکلات امنیتی رخ می دهد می تواند موجب روشن نشدن خودرو شود.

در چنین وضعیتی در بیشتر خودروها، ایراد بر روی نمایشگر روبروی راننده نشان داده می شود و اغلب در این موارد باید حداکثر تا ۲۰ دقیقه صبر نمایید تا سیستم امنیتی مجددا اجازه استارت زدن به شما بدهد. خودروهای دارای قابلیت روشن شدن از راه دور یا دارای سیستم تشخیص هویت بیشتر مستعد چنین مشکلات امنیتی هستند.

علاوه بر مواردی که یاد شد، می توان موارد ریز و درشت زیادی یافت که باعث بروز مشکل برای شما و عدم روشن شدن خودرو شوند. از جمله رایج ترین آنها می توان از استفاده نکردن از سوییچ اصلی خودرو نام برد، همچنین بروز دلایل فنی در پیشرانه خودرو هم می توانند باعث روشن نشدن خودرو شوند که بسیار نادر بوده و مجالی برای بحث در مورد آنها نیست.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar