تسلا جایگاه مناسبی در بازار چین ندارد

بروزرسانی در: شنبه 7 اردیبهشت 98 ساعت 15:36
تسلا جایگاه مناسبی در بازار چین ندارد

با توجه به جدیدترین آمارهای منتشر شده در فوریه ۲۰۱۹ میلادی، تسلاموتورز که یکی از بزرگترین سازندگان خودروهای الکتریکی در آمریکا و جهان به شمار می‌رود، به نظر می‌رسد که نتوانسته است میزان فروش مناسبی را برای خود در چین کسب کند.

خیلی از کمپانی‌های خودروسازی در جهان به سمت و سوی تولید و توسعه خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست روی آورده و در سال‌های گذشته مدل‌های گوناگونی را به مرحله معرفی و تولید رسانده و در خیلی از بازارهای جهانی آنها را به فروش رسانده‌اند.

اکنون جدیدترین آمار و گزارش‌های منتشر شده در وب سایت cleantechnica حاکی از آن است که تسلا هنوز نتوانسته است جایگاه مناسبی را در بازار فروش چین برای خود دست و پا کند و این بدان معناست که متقاضیان و خریداران چینی همچنان تمایل دارند که از خودروهای بومی ساخت تولیدکنندگان چینی خریداری و استفاده کنند و در این میان، خودروهای آمریکایی و اروپایی مانند تسلا که با جاه طلبی‌های تسلاموتورز توانسته محبوبیت مناسبی را برای خود به ارمغان بیاورد، در میان ۲۰ خودروی پرفروش چین جایی ندارد.

به نظر می‌رسد که نتایج و تبعات منفی جنگ تجاری بین ایالات متحده آمریکا و چین به تدریج بر روی صنعت خودروسازی تأثیرگذار واقع شده است چون که آمارها نشان می‌دهد که فروش خودروهای برقی و الکتریکی مدل‌های گوناگون تسلا در چین ۷۰ درصد کاهش یافته است که این عمل می‌تواند برای این خودروساز جاه طلب آمریکایی خبر ناخوشایندی به شمار رود.

بر اساس نمودار فوق، به وضوح مشاهده می‌شود که بالغ بر ۹۰ درصد خودروهای برقی و الکتریکی فروخته شده در بازار چین به شرکت‌های بومی و چینی تعلق داشته‌اند.

در اوایل سال جاری میلادی بود که تسلاموتورز با مقامات شانگهای به توافقی در مورد احداث و راه‌اندازی یک کارخانه اختصاصی تولید خودروهای تسلا دست یافتند که این نخستین کارخانه این خودروساز خارج از خاک ایالات متحده آمریکا بود. این کمپانی بزرگ و جاه طلب با یک سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری کارخانه گیگا فاکتوری خود را در چین راه اندازی کرد و حالا به نظر می‌رسد که باوجود تلاش‌های زیادی که به منظور دور زدن قانون افزایش تعرفه‌های گمرکی و کاهش آثار جنگ تجاری بین چین و آمریکا انجام داده است، نتوانسته است عملکرد موفقیت‌آمیزی را از خود به نمایش بگذارد و فروش محصولاتش در این کشور که یکی از بزرگترین بازارهای خرید و فروش در جهان محسوب می‌شود، به بن بست خورده است.

چندی پیش اخبار دیگری هم منتشر شده بود که نشان می‌داد کمپانی‌های خودروسازی چین با حمایت دولت این کشور، قصد دارند بازار خودروهای برقی و الکتریکی را از انحصار تسلاموتورز آمریکا درآورده و بدین ترتیب سرمایه‌گذاری‌های کلانی را در زمینه توسعه وسایل نقلیه پاک و دوستدار محیط زیست جذب کرده‌اند. اگرچه که به عقیده تحلیلگران و کارشناسان فعال در حوزه خودرو، تأثیرات این سرمایه‌گذاری و تلاش شرکت‌های چینی به این زودی مشخص نخواهد شد اما به نظر می‌رسد که یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش چشمگیر فروش خودروهای برقی تسلا در اکتبر ۲۰۱۸ میلادی همین مساله بوده است و پیش بینی می‌شود خیلی از مردم و شهروندان در این کشور تا زمان معرفی و عرضه خودروهای برقی چینی منتظر بمانند.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar