کاهش ۳.۷ درصدی تیراژ خودروهای تجاری

یکشنبه 18 آذر 97 ساعت 02:23
کاهش 3.7 درصدی تیراژ خودروهای تجاری

آخرین آمار تولید خودرو در کشور نشان می‌دهد تجاری سازان با افت تیراژی کمی رو به رو شده و همچنین کماکان زیر ظرفیت اسمی خود مشغول فعالیت هستند. بنابر آمار منتشره از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت که به هفت ماه امسال مربوط می‌شود، تجاری سازان کشور در مجموع ۹ هزارو ۲۳۱ دستگاه انواع محصول شامل کامیون، کشنده، کامیونت، اتوبوس، مینی بوس و میدل بأس را تا پایان مهر امسال به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال اخیر، ۷. ۳ کاهش تیراژ را تجربه کنند.

در حالت تفکیکی، تولید مینی بوس و میدل بأس در طول هفت ماه امسال به یک هزار و ۱۴۴ دستگاه رسیده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال اخیر، رشد ۱۱۳ درصدی را نشان می‌دهد. این در حالی است که تولید اتوبوس در کشور در طول هفت ماه سال جاری، روندی کاهشی داشته و به ۵۱۰ دستگاه رسیده است. با این حساب، تولید این محصول در خودروسازی کشور نسبت به هفت ماه مشابه سال اخیر، به نصف رسیده است. در نهایت ولی تولید کامیون، کامیونت و کشنده هم روندی نزولی در طول هفت ماه امسال داشته، به طوری که ۷. ۵ درصد از تیراژ این محصول کاسته شده است. تجاری سازان کشور در مجموع، هفت هزار و ۵۷۷ دستگاه کامیون و کشنده و کامیونت را تا پایان مهر امسال تولید کرده‌اند. در میان تجاری سازان بزرگ، ایران خودرو دیزل (واحد تجاری ساز ایران خودرو)، در بازه زمانی تحت بررسی، ۷۰ دستگاه مینی بوس و میدل بأس را به تولید رسانده، حال آنکه در بازه زمانی مشابه سال پیش فقط ۶ دستگاه از این محصولات را تولید کرده بود. آمارها نشان می‌دهند ایران خودرودیزل تا پایان مهر امسال ۵۰ دستگاه اتوبوس را هم به تولید رسانده و این یعنی، نسبت به هفت ماه سال اخیر، نزدیک به ۷۱ درصد کاهش تولید داشته است. ایران خودرو دیزل ولی در بخش کامیون با رشد تیراژ رو به رو شده است، چه آنکه تولید خانواده کامیون‌های این شرکت از ۴۹ دستگاه در طول هفت ماه سال اخیر، به ۸۵۳ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.

به سراغ دو واحد تجاری ساز شرکت خودروسازی سایپا یعنی سایپا دیزل و زامیاد برویم و ببینیم آنها چه کارنامه‌ای را در تولید طی هفت ماه امسال به جا گذاشته‌اند. طبق آمار، تولید گروه کامیون در زامیاد از ۶۷ دستگاه در طول هفت ماه سال پیش، به ۱۵۹ دستگاه افزایش یافته است. سایپا دیزل هم توانسته تیراژ این محصولات را از یک هزار و ۵۷۶ دستگاه، به دو هزار و ۴۵۰ دستگاه برساند و ۵. ۵۵ درصد رشد کند. دیگر تجاری ساز کشور یعنی شرکت بهمن آماری دو هزار و ۱۴۵ دستگاهی را در تولید کامیون و کامیونت در طول هفت ماه امسال از خود به‌جا گذاشته و بنابراین نسبت به مدت مشابه سال اخیر، نزدیک به ۳۳ درصد کاهش تیراژ داشته است. این شرکت همچنین تولید ۲۲۳ دستگاه مینی بوس را تا پایان مهر به ثبت رسانده تا نسبت به مدت مشابه سال اخیر کاهشی هفت دستگاهی را تجربه کند.

از شرکت بهمن که بگذریم، عقاب افشان هم در تولید اتوبوس با کاهش تولید رو به رو شده است. این شرکت در هفت ماه امسال ۴۳۷ دستگاه اتوبوس را به تولید رسانده و بنابراین در مقایسه با مدت مشابه سال اخیر، ۴۲ درصد نزول کرده است. عقاب افشان مینی بوس را هم در سبد محصولات خود جای داده و این در وضعیتی است که آمار منتشره از کاهش تولید مینی بوس‌های این شرکت حکایت دارد. بر این اساس، فقط ۲۹ دستگاه مینی بوس در عقاب افشان تا پایان مهر امسال به تولید رسیده و با این حساب، تیراژ این محصول نسبت به بازه زمانی مشابه سال اخیر، بیش از ۴۳ درصد پایین آمده است.

در میان سایر تجاری سازان، سروش دیزل مپنا هم به عنوان یکی از تجاری سازان بخش خصوصی، تیراژ خود را در بخش مینی بوس، به ۵۳۲ دستگاه تا پایان مهر امسال رسانده است. با توجه به این آمار، این گروه رشد تیراژی ۳۵۷ درصدی را نسبت به هفت ماه سال گذشته به خود می‌بیند. شرکت صنعتی ماموت هم که به عنوان گروهی خصوصی مشغول به تولید است، افت تیراژ را به خود می‌بیند. این گروه تا پایان مهر امسال یک هزار و ۲۲ دستگاه کامیون را به تولید رسانده و در نتیجه نسبت به هفت ماه سال گذشته، بیش از ۳۹ درصد کاهش تیراژ داشته است. در فهرست تجاری سازان کشور البته نام گروه‌های دیگری هم به چشم می‌آید که با تیراژ خیلی پایینی مشغول به فعالیت هستند. در این میان، کاریزان خودرو توانسته ۵۱۴ دستگاه کامیون را در هفت ماه امسال به تولید برساند، که این آمار حکایت از افزایش تنها یک دستگاهی تیراژ این شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. از آن طرف ولی پیشرو دیزل آسیا توانسته با تولید ۲۹۲ دستگاه مینی بوس و میدل بأس، تیراژ این محصولات را بیش از دو برابر افزایش دهد. دیگر تجاری سازان خصوصی شامل هوراند خودرو دیزل، آکیادویچ، آریا دیزل، آذهایتکس و تیراژه دیزل تیراژهایی خیلی پایین را در بازه زمانی تحت بررسی به ثبت رسانده‌اند تا معلوم شود تولید آنها خیلی ضعیف بوده است.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar