توان تولید سالی ۱۵۰ لامبورگینی ایرانی را داریم

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:35
توان تولید سالی 150 لامبورگینی ایرانی را داریم

سرپرست تیم سازنده مورسیه لاگوی داخلی می‌گوید توان تولید سالی ۱۵۰ لامبورگینی ایرانی را داریم.

لامبورگینی ایرانی؛ شاید این غریب‌ترین ترکیبی باشد که به ذهن کسی برسد، ولی گویا واقعاً این دو کلمه به درستی کنار هم قرار گرفته و سوژه داغی به دست کاربران فضای مجازی داده است تا در دو طرف جبهه قرار بگیرند؛ یک طرف کسانی که تولید لامبورگینی از طرف چند جوان تبریزی را مایه افتخار می‌دانند و دسته دیگری که ترجیح می‌دهند با این موضوع شوخی کنند. اصل قضیه این است که در نمایشگاه بین‌المللی خودروی تبریز از یک لامبورگینی مورسیه لاگوی زرد تولید وطن رونمایی شد که با نمونه اصلی آن مو نمی‌زد. حاضران در نمایشگاه هم از دیدن این خودرو چنان به وجد آمدند که در وصف نمی‌گنجد، حتی رویکرد منتقدان هم در خصوص این خودروی سوپر اسپرت مثبت بود؛ مثلاً اسماعیل حسینی، کارشناس بین‌المللی خودرو در خصوص آن نوشته است: «هرچند نمونه ایرانی لامبورگینی مورسیه لاگو با لامبورگینی مورسیه لاگوی اصل قابل مقایسه نیست، ولی به هر حال چنین کاری در این کیفیت از سوی یک تیم کوچک ایرانی واقعاً قابل تحسین است و از روزهای روشنی در آینده خبر می‌دهد.»

گویا رسانه‌های تخصصی خارجی هم به لامبورگینی ایرانی روی خوش نشان داده‌اند؛ مثلاً روزنامه «لارپوبلیکا» در این خصوص نوشت: «کپی بسیار دقیقی از لامبورگینی مدل مورسیه لاگو اخیراً وارد خط تولید شده و قرار است ۱۰۰ نمونه از آن با موتور V6 هیوندای ساخته شود. این مدل از لامبورگینی دقیقاً شبیه به اصل ساخته شده و فقط تفاوت، پیشرانه آن است اما مورد باورنکردنی این است که این خودرو در چین ساخته نشده بلکه در ایران ساخته شده است؛ جایی که گروهی از مهندسان بعد از ۳ سال کار روی مدل اصل لامبورگینی، موفق به تولید آن شدند. با اینکه ساخت این خودرو بسیار کار پیچیده‌ای است ولی مهندسان کار بلد ایرانی موفق به طراحی دوباره آن شدند که دقیقاً همانند نسخه اصل است. برای این کار آنها مدل اصل را بارها باز و بسته کردند و حتی در خصوص جزییات خودرو هم سال‌ها مطالعه عمیق شد. نتیجه پایانی این کار واقعاً حیرت‌آور است، حتی با اینکه در آن پیشرانه هیوندایی نصب شده است.»

توان تولید سالی 150 لامبورگینی ایرانی را داریم

این‌طور که تیم سازنده لامبورگینی ایرانی گفته‌اند، این خودرو با ۴.۷۱ متر طول، ۲.۶۰ متر عرض و ۱.۱۴ متر ارتفاع، دقیقاً هم اندازه مورسیه لاگو است، ولی در سینه این خودرو به جای موتور ۶.۵ لیتری V12 مورسیه لاگو، پیشرانه ۳.۸ لیتری V6 متعلق به هیوندای جنسیس کوپه قرار گرفته که ۳۰۶ اسب بخار قدرت دارد. این نیرو از طریق یک جعبه دنده ۶ سرعته انتقال پیدا می‌کند. البته گفته شده که محفظه پیشرانه خودرو طوری طراحی شده که امکان قرارگیری موتور اصلی دوازده سیلندر در آن وجود دارد. این مورسیه‌لاگوی ایرانی با تکیه بر موتور هیوندای ولی می‌تواند به سرعت ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. بدنه این لامبورگینی از کامپوزیت ساخته و در آن از بهترین متریال روز دنیا استفاده شده است. همچنین در ساخت بعضی از قطعات پیشرانه و همین‌طور اسپویلر عقب، فیبر کربن هم به کار رفته است.

توان تولید سالی 150 لامبورگینی ایرانی را داریم

مسعود مرادی، سرپرست تیم سازنده این لامبورگینی داخلی در خصوص مراحل تولید آن می‌گوید: «مرحله نخست کار به دست آوردن دیتاکد بود که با موفقیت انجام شد. این کار چهار سال پیش آغاز شد و طی این چهار سال بیشتر از هر چیزی برای مطالعه و تحقیق وقت گذاشتیم.» مسعود مرادی در خصوص هزینه ساخت این خودرو می‌گوید: «از آنجایی که از ساخت آن اهداف تجاری داریم، اجازه می‌خواهم به طور جزئی اعلام نکنم ولی همین‌قدر می‌گویم که هزینه زیادی برای آن شده است.»

مرادی در خصوص شباهت‌های لامبورگینی وطنی با نمونه خارجی می‌گوید: «اندازه و ابعاد خودرو دقیقاً شبیه نسخه مادر است و اندازه قطعات، فریم بدنه و دیگر جزییات خودرو با نمونه اصلی آن تفاوتی ندارد؛ مثلاً اوایل پروژه فکر می‌کردیم توان ساخت شیشه جلوی خودرو را نداریم، پس مجبور شدیم شیشه جلوی اورجینال را از طریق یکی از کمپانی‌های اروپای شرقی که قطعات استوک لامبورگینی تهیه می‌کند، بخریم. در واقع یکی از نگرانی‌های ما این بود که مدل طراحی‌شده، هماهنگی و همخوانی با شیشه اورجینال نداشته باشد. پس با تمام شدن کار فیزیکی خودرو، شیشه را به کارگاه مدل سازی آوردیم و زمان نصب متوجه شدیم در بالای ستون A فقط ۲ میلی‌متر اختلاف وجود دارد که آن را هم در طول مراحل مدل سازی برطرف کردیم. درواقع می‌توان گفت اختلاف جزییات خیلی کم است و آن را فقط متخصصان و طراحان این خودرو می‌توانند بفهمند.»

به گفته او، علاوه بر قطعات بیرونی، تمام جزییات داخلی خودرو هم به نمونه داخلی شبیه است و تشخیص آنها از یکدیگر به سختی ممکن است.

مرادی در خصوص این که آیا برنامه‌ای برای تولید انبوه این لامبورگینی وجود دارد یا نه می‌گوید: «این موضوع بستگی به این دارد که سرمایه‌گذاری مناسبی پیدا کنیم یا نه. اگر سرمایه‌گذاری‌ای که مورد انتظار ماست انجام شود، می‌توانیم تا سالی ۱۵۰ نمونه از آن را تولید کنیم.»

شهروند

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar