خودروهای سبک دیزلی تمام تائیدیه‌های لازم را دارد

دوشنبه 3 تیر 98 ساعت 13:47
خودروهای سبک دیزلی تمام تائیدیه‌های لازم را دارد

یکی از مدیران مرکز تحقیقات موتور ایران‌ خودرو گفت: دلیل مخالفت سازمان محیط زیست با تولید و شماره‌گذاری خودروهای سواری دیزلی، مقایسه این خودروها با خودروهای دیزلی سنگین است که اساساً مقایسه‌ای نادرست است؛ خودروهای سبک دیزلی تمام تائیدیه‌های لازم را داشته و با اخذ استاندارد آلایندگی یورو ۵ حتی یک رده بالاتر از خودروهای بنزینی قرار دارند.

از ابتدای خرداد ماه موضوع تولید خودروهای دیزلی مطرح شده و این پرسش پیش آمده که آیا سواری‌های دیزلی وارد چرخه تولید می‌شوند یا خیر. شنیده‌ها حاکی از آن است که سازمان محیط زیست در حال بررسی درخواست تولید سواری‌های دیزلی است با این حال رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این موضوع از طرف مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو مطرح شده است، اعلام کرده که این سازمان قطعاً با ورود موتور دیزل به ناوگان سواری مخالف داشته و امیدوار است که هیچ دولتی حاضر نشود که مجوز ورود ناوگان دیزل سواری را به جاده‌ها و شهرهای کشور صادر کند.

در این رابطه محمد کاظمی مدیر اجرایی موتور دیزل مرکز تحقیقات موتور ایران‌ خودرو ، اظهار کرد: چند سالی است که در پروژه تولید خودروی سواری دیزل مشغول کار هستیم. هم اکنون مراحل تحقیقات و پژوهش در رابطه با آن تمام شده و به مرحله صنعتی‌سازی رسیده است. ولی در رابطه با آنچه که مسئولان محیط زیست در چند وقت گذشته گفته و مخالفت با تولید این نوع از خودروها را اعلام کرده‌اند؛ باید به صراحت اعلام کنیم که خودروهای سواری دیزل تولیدی می‌توانند برای تمام قوانینی که سازمان استاندار و محیط زیست گذاشته‌اند، تائیدیه لازم را کسب کنند.

وی با ذکر اینکه خودروی سواری دیزل تمام استانداردهای سازمان استاندارد و محیط زیست را پاس می‌کند، گفت: استاندارهای آلایندگی خودرو که هم اکنون از طرف سازمان حفاظت محیط زیست به صورت قانونی قبل از شماره‌گذاری اعمال می‌شود، در سطح یورو ۴ است در حالیکه استاندارد آلایندگی خودروی سواری دزلی یورو ۵ بوده و هم اکنون بالاترین سطح استاندارد خودرو در کشور است و حتی یک رده بالاتر از استاندارد آلایندگی خودروهای بنزینی قرار دارد ضمن اینکه این موتورها قابلیت اخذ استاندار یورو ۶ را هم دارند.

مدیر اجرایی موتور دیزل مرکز تحقیقات موتور ایران‌ خودرو افزود: همچنین به لحاظ توان گشتاور و پارامترهای عملکردی موتور، موتور دیزلی ۲۵۶ نیوتن‌متر گشتاور و ۹۰ کیلووات توان داشته و مصرف سوخت آن ۵.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در تیپ شهری است. در چرخه‌های برون ‌شهری هم این مصرف سوخت بسیار کمتر شده و به حدود ۵ لیتر می‌رسد.

کاظمی اظهار کرد: به لحاظ قانونی شماره‌گذاری خودروهای دیزلی در ده‌های ۵۰ -۴۰ ممنوع شد؛ ولی چند سال پیش هیأت دولت قانونی را تصویب کرد که شماره‌گذاری خودروهای دیزل هم هیچ ممنوعیتی ندارد و بر اساس قوانین و تائیدیه‌هایی که سازمان‌های ذی‌صلاح صادر می‌کنند، مجوز شماره‌گذاری به شرط کسب تائیدیه‌ها برقرار است. هم اکنون خودروی سواری دیزلی تولیدی قابلیت اخذ همه تائیدیه‌ها را دارد و بعید است که به لحاظ قانونی مشکلی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: اما اینکه از طرف سازمان محیط زیست صحبت‌ها و مخالفت‌هایی شده به این دلیل است که سواری دیزلی که تولید شده را با دیزل‌های خودروهای سنگین مقایسه می‌کنند که در حقیقت قیاس درستی نیست. در اگزوز سواری دیزل محال است که ذره‌ای دود دیده شود و کاملاً یک آلاینده شفاف از اگزوز این خودروها خارج می‌شود. همچنین این موتور مجهز به تکنولوژی‌های روز دنیا از جمله فیلتر دوده است که دوده را می‌گیرد. مجهز به کاتالیست‌های DOC است که از خروج دیگر آلاینده‌ها جلوگیری می‌کند. سامانه EGR بر روی این موتورها قرار داده شده که کنترل‌کننده ناکس است.

مدیر اجرایی موتور دیزل مرکز تحقیقات موتور ایران‌خودرو اظهار کرد: تمام این تکنولوژی‌ها به موتور دیزل تولیدی کمک کرده تا بتواند سطح بسیار قابل قبولی از استانداردها را اخذ کرده و توانایی این موتور را بالا ببرد تا جایی که قابلیت اخذ استاندارد آلایندگی یورو ۶ هم فراهم شود. پس از لحاظ سخت‌افزای موتور این خودروها آماده‌اند؛ تنها باید در بخش نرم‌افزای تغییراتی ایجاد شده و تکمیل شوند.

وی با ذکر اینکه ذات خودروهای دیزل مصرف سوخت پایین است؛ اظهار کرد: این موتورها به واسطه اینکه مصرف سوخت پایینی دارند، دی اکسید کربن کمتری را تولید کرده و در واقع اثر گازهای گلخانه‌ای کمتری دارند و از همین روی است که اروپا و آمریکا در چند سال گذشته به سمت خودروهای دیزل رفته و بخش اعظمی از سبد سوختی خود را به دیزل اختصاص داده‌اند.

کاظمی در جواب به اینکه تاکنون چه تعداد خودروی سواری دیزل آماده شده است، گفت: هم اکنون در حدود ۵۰ دستگاه خودرو آماده شده که برای بحث‌های صحه‌گذاری، تست‌های عملکردی موتور، دوام این موتورها و اخذ تائیدیه محصول آماده شده است. به محض آنکه بتوانیم تائیدیه‌ها را از سازمان‌های ذی‌صلاح دریافت کنیم، تولید انبوه آغاز خواهد شد.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar