صادرات ۲۰ میلیون دلاری صنعت خودرو

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:35
صادرات ۲۰ میلیون دلاری صنعت خودرو

رئیس کل سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات انواع خودرو در نیمه نخست امسال با ۲۰ میلیون دلار به عراق، افغانستان، آذربایجان و سوریه به طور سی بی یو رشد ۲۸ درصدی و به طور سی کی دی رشد ۷۵ درصدی داشته است.

مجتبی خسروتاج در جلسه خبری با ذکر این خبر افزود: قطعات و لوازم یدکی خودرو با ۴۷ میلیون دلار صادرات، رشد ۶۰ درصدی داشته است.

معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح صادرات خودرو و نیرومحرکه در نیمه نخست امسال گفت: ارزش صادرات خودرو و نیرومحرکه در این مدت از نظر میزان ارزش به ۳۵۴.۳ میلیون دلار و به لحاظ وزنی به ۲۷.۲ هزار تن رسید در حالی که در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب این میزان ۵۲.۸ میلیون دلار و ۱۲.۹ هزار تن بوده است که با این حساب به لحاظ ارزشی ۵۷۱ درصد و به لحاظ وزنی ۱۱۱ درصد رشد را تجربه کرده است.

وی صادرات ماشین آلات را در این مدت ۱۴۷ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این میزان صادرات ۴۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد و عراق، افغانستان و سوریه عمده‌ترین بازارهای صادراتی این گروه کالایی به شمار می‌رود.

معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت سهم کالاهای واسطه‌ای از واردات شش ماهه امسال را ۶۱ درصد اعلام و تصریح کرد: سهم کالای مصرفی از واردات نیمه نخست امسال ۱۶.۸ درصد بوده است.

وی در مورد صادرات کالای صنعتی در این مدت هم اظهار کرد: در شش ماه امسال ۱۵ میلیارد دلار کالای صنعتی صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته که خودرو هم در بین این کالاها قرار دارد.

رییس سازمان توسعه تجارت در ادامه در جواب به این که چطور با وجود ممنوعیت واردات خودرو، براساس آمار ماهانه خودرو وارد کشور می‌شود، گفت: از تاریخ ۳۰ خرداد امسال براساس مصوبه اقتصاد مقاومتی ثبت سفارش ۱۳۰۰ قلم کالا ممنوع شد براین اساس از این تاریخ امکان ثبت تقاضای جدید وجود نداشت.

خسروتاج ادامه داد: این وضعیت در حالی است که ۹ دی سال قبل ثبت سفارش خودرو که پیش از این به مدت ۶ ماه بسته بود باز و با مصوبه هیات وزیران مجوز ثبت سفارش به نمایندگی‌های های رسمی و غیر رسمی داده شد و براین اساس در دو ماه پایانی سال نمایندگان رسمی و غیر رسمی اقدام به ثبت درخواست‌های خود کردند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از آن جا که واردکنندگان خودرو قادر به دریافت ارز متقاضی از سیستم بانکی نشدند ارز دولتی به آن‌ها اختصاص یافت که محدودیت ثبت سفارش ۹۰ روزه را نداشت براین اساس خودروهایی ک هم اکنون وارد می‌شوند ثبت سفارش‌های سال پیش است.

وی با اشاره به آخرین شرایط روند پیگیری پرونده تخلفات خودرویی اظهار کرد: هم اکنون دستگاه قضایی در حال پیگیری است و پرونده ۶۴۸۱ خودرو که به دست سه گروه نمایندگان رسمی، نمایندگان غیر رسمی و افراد حقیقی وارد شده در دست بررسی است.

خسروتاج در مورد خودروهای دپو شده در گمرک اظهار کرد: واردکنندگان متخلف بنا به دلایلی نتوانستند از مصوباتی که مجلس برای تعریف خودروهای لوکس گذاشته بود استفاده کنند تا این مصوبه متوقف شد ولی واردکنندگانی که از گذشته و با تشریفات قانونی اقدام به ثبت سفارش کرده بودند، با پرداخت ۴۰ درصد سود بازرگانی بیشتر قادر به ترخیص خودروها شدند ولی آن‌ها در انتظار کاهش این میزان سود باقی ماندند که در آخر امکان ترخیص برای آن‌ها هم فراهم نشد.

خسروتاج ادامه داد: در این مسأله ابعاد قضایی، سیاسی و اعداد و ارقامی وجود دارد و با اطلاعات دریافت شده از سازمان حمایت، به بیش از ۱۵ شرکت مجوز پیش فروش داده شده که برخی بیش از سقف موجودی خود اقدام به پیش فروش کرده‌اند. این درحالی است که بعضی از شرکت‌ها تخلف در پیش فروش کرده‌اند.

خسروتاج با تاکید بر این که در پی آن هستیم که رانتی برای عده‌ای ایجاد نشود، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور و معاونت‌های مرتبط و همچنین نهادهای قضایی و اجرایی خواستار بررسی موضوع در ابعاد بیشتر شده و سازمان توسعه تجارت هم پیشنهاد خود را در این خصوص آماده کرده که در نشست هفته جاری و یا هفته آینده با محوریت ترخیص خودروهای باقی مانده در گمرک این موضوع را مطرح و بررسی خواهند کرد.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar