بازار وحشتناک لاستیک خودروهای سنگین

شنبه 4 خرداد 98 ساعت 11:39
بازار وحشتناک لاستیک خودروهای سنگین

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور اعلام کرد که اگر یک کامیون کشنده ۱۸ چرخ بخواهد پنج جفت لاستیک مورد نیاز خود را طی یک سال تأمین کند باید بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان بسته به چینی، کره‌ای یا فرانسوی بودن لاستیک پرداخت کند.

احمد کریمی، با اشاره به آخرین وضعیت تأمین لاستیک کامیون‌داران و نرخ‌های موجود در بازار، اظهار کرد: ما بخشی از وضعیت به وجود آمده به خاطر تحریم‌ها را درک کرده و تابع آن هستیم، ولی متأسفانه بخشی از مشکلات به خاطر سو مدیریت در وزارتخانه‌های گوناگون است و این موضوع باید مدیریت شود.

وی ادامه داد: از توزیع لاستیک پس از گرانی‌های به وجود آمده ۱۰ ماه می‌گذرد، ولی نتوانسته‌ایم جفت دوم لاستیک‌ها را به ناوگان خود ارائه کنیم.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور با اشاره به این‌که یک کامیون کشنده ۱۸ چرخ طی یک سال پنج جفت لاستیک، یک کامیون ۱۰ چرخ در طول یک سال سه جفت لاستیک و یک کامیون شش چرخ در طول یک سال دوجفت لاستیک را به طور متوسط نیاز دارند، اظهار کرد: متأسفانه به کامیون‌های کشنده هم بیشتر از دو حلقه لاستیک نداده‌ایم و ارائهٔ جفت دوم لاستیک‌ها برای کامیون‌های ۱۸ و ۱۰ و شش در مرحلهٔ اولیه قرار دارد و تنها به ۱۰ درصد متقاضیان ارائه شده است.

کریمی با ذکر این‌که توزیع لاستیک مورد نیاز کامیون‌ها از بیستم خردادماه سال اخیر آغاز شد، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری توزیع جفت دوم لاستیک‌ها شروع شده است ولی از سرعت لازم و کافی برخوردار نیست.

وی با اعلام این‌که متوسط قیمت یک جفت لاستیک چینی برای خودروهای سنگین سه میلیون و ۲۰۰ تومان است که نرخ آزاد آن بالای شش میلیون تومان تمام می‌شود، گفت: یک کامیون کشنده ۱۸ چرخ طی یک سال به طور متوسط پنج جفت لاستیک نیاز دارد که اگر بخواهد آن را از طریق بازار آزاد تهیه کند باید ۳۰ میلیون تومان هزینه پرداخت نمایند.

کریمی ادامه داد: بعضی از ناوگان حمل و نقل ما نمی‌توانند از لاستیک چینی استفاده کنند و باید حتماً از لاستیک‌های فرانسوی و کره‌ای را خریداری کنند که این مساله هزینه‌های آنها را بالا می‌برد، چون که هزینه یک جفت لاستیک فرانسوی یا کره‌ای سه میلیون و ۵۰۰ تومان است که این رقم در بازار آزاد به هشت تا ۹ میلیون تومان می‌رسد.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران کشور با اشاره به این‌که به صنف کامیون‌داران پیشنهاد شد که اگر امکان واردات لاستیک دارند این اقدام را انجام دهند، گفت: ما در این راستا اقدام کردیم ولی در حوزه تخصیص ارز همکاری‌های لازم انجام نگرفت. ابتدا قرار بود از طریق یورو فعالیت‌ها انجام گیرد و پس از آن اعلام شد که باید این ارز به دینار تبدیل شده و در اردیبهشت ماه امسال در حالی که توانستیم ثبت سفارش خود را با ارز یورو انجام دهیم به ما اعلام شد که به خاطر این‌که باید واردات از طریق عراق انجام شود ارز یاد شده را به دینار تبدیل کنیم.

وی با انتقاد از این‌که اگر کمبود لاستیک برای توزیع از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای وجود دارد پس چگونه لاستیک با نرخ آزاد در بازار موجود است، تصریح کرد: برای ما جای سؤال دارد که اگر کمبود لاستیک برای توزیع از طرف وزارتخانه‌های صنعت و راه و شهرسازی وجود دارد پس چگونه شاهد وجود لاستیک با نرخ آزاد در بازار هستیم مسأله‌ای که به طور حتم باید مسئولان نسبت به آن پاسخگو بوده و دلیل آن را توضیح دهند.

ایسنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar