دعوت از صنعتگران برای ساخت داخلی قطعات

یکشنبه 5 خرداد 98 ساعت 13:04
دعوت از صنعتگران برای ساخت داخلی قطعات

صنعت قطعه‌سازی خودرو در ایران امروز با وجود فشارها و مشکلات گوناگون حوزه تولید با تنگناهای جدی مواجه بوده که حمایت از کارآفرینان و اتخاذ سیاست‌های راهبردی می‌تواند به رفع موانع کیفی و حتی رشد ارزش افزوده این بخش بی انجامد.

تولید خودرو در سال جاری با وجود تلاش خودروسازان برای افزایش تیراژ روزانه، باز هم دچار مشکلات و چالش‌های زیادی است. طبق آمار اعلامی از طرف وزارت صنعت، معدن‌و تجارت تولید انواع خودرو در کشور در طول فروردین امسال و نسبت به ماه مشابه سال اخیر نزدیک به ۳۲ درصد کاهش یافته است که خیلی از این خودروها به خاطر کمبود قطعات و به‌به طور ناقص تولید شده‌اند و در انتظار رسیدن قطعات، تکمیل و تحویل به مشتریان هستند.

این در حالی است که با توجه به شرایط کنونی تولید و کاهش آن از سال پیش تاکنون، در صورتی که امکان تکمیل این شمار خودرو ناقص فراهم شود و عرضه آن به بازار سرعت بگیرد، می‌توان به کاهش قیمت خودرو امیدوار بود. ولی آن‌طور که دبیر انجمن خودروسازان می‌گوید، کمبود نقدینگی و قطعات موجب شده است خودروسازان برای تولید با مشکل رو به رو شوند.

نعمت بخش در خصوص ملزومات تکمیل این ۱۵۰هزار دستگاه خودرو ناقص،‌ می‌گوید: تدابیر و تمهیدات دولت باید برای تأمین نقدینگی خودروسازان به منظور پرداخت مطالبات قطعه‌سازان اجرایی شود تا قطعات موردنیاز به خط تولید برسد.

وی اظهار داشت: قطعه‌سازان برای تأمین مواد اولیه داخلی و خارجی خود با مشکل رو به رو هستند، فرآیند تأمین قطعه طولانی شده و مشکلات ارزی هم همچنان وجود دارد. بر این اساس اگر به داد این صنعت نرسیم ادامه تولید میسر نخواهد بود.

دعوت از صنعتگران برای ساخت داخلی قطعات

در راستای تحقق برنامه توسعه تولید، وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور دستوری خطاب به معاون امور صنایع خود بر ایجاد نمایشگاه قطعات وارداتی شرکت‌های بزرگ و فعال و دعوت از صنعتگران و قطعه‌سازان برای ساخت داخلی کردن این قطعات تاکید کرد.

رضا رحمانی در این ابلاغ خطاب به فرشاد مقیمی، مسوول پروژه‌های ساخت داخل وزارت صمت آورده است: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری در سال رونق تولید ضرورت دارد به تمامی شرکت‌های فعال و بزرگ از جمله گروه‌های ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه، ذوب‌آهن، تراکتورسازی تبریز، آلومینیوم سازان، شرکت ملی مس، گل‌گهر، چادرملو، سنگان، ایزوایکو، تولیدکنندگان سیمان، نیروگاه‌های صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، گروه مهنا و.‌.‌. ابلاغ شود که نسبت به ایجاد نمایشگاه قطعات و ملزومات وارداتی مورد نیاز خود اقدام کرده و با فراخوان عمومی از تمامی صنعتگران و قطعه‌سازان برای ساخت داخل کردن آن دعوت کنند.

وی در این ابلاغ تاکید کرد: این نمایشگاه‌ها تا زمان داخلی‌سازی قطعات موردنیاز باید ادامه داشته و گزارش ماهانه از عملکرد و نتایج این موضوع ارائه شود. در همین رابطه در جریان بازدید فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت و تابش رییس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان از تعدادی از شرکت‌های تولیدکننده قطعات خودرو، ضمن تبیین پتانسیل بالای صنعت قطعه‌سازی بر برنامه‌های وزارت صنعت بر تعمیق بخشی عمق ساخت قطعات داخلی تاکید شد.

از طرف دیگر شرکت‌های قطعه‌ساز باوجود مشکلات همچنان در مسیر توسعه تولید در حرکت‌اند. یکی از آنها، شرکت کروز است که تأمین قطعات و سیستم‌های با کیفیت و مطمئن جهت برآورده کردن نیازهای صنایع کشور همگام با استفاده از فرصت‌های موجود جهت نفوذ به بازارهای صادراتی خارجی را در دستور کار خود قرار داده است.

جریان ۱۳۰ برنامه عمق ساخت داخل در صنعت قطعه‌سازی

فرشاد مقیمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از فرآیند تولید قطعات خودرو در جواب به این پرسش که وزارت صنعت چه برنامه‌ای برای حفظ اشتغال یک میلیون شاغل در حوزه صنعت قطعه‌سازی دارد، گفت: با توجه به اهمیت و سهم صنعت قطعه‌سازی در اشتغال کشور و نیز با تاکید بر اهداف دشمن در لطمه وارد کردن به این صنعت، وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌هایی را برای تعمیق‌بخشی به عمق ساخت قطعات داخلی دارد و با بازدید از این توانمندی‌ها در صنعت قطعه‌سازی، در جریان ۱۳۰ برنامه عمق ساخت داخل در صنعت قطعه‌سازی قرار گرفتیم.

وی افزود: طبق برآوردهای انجام گرفته نزدیک به ۶۸ برنامه از این برنامه‌ها برای سال جاری قابلیت اجرایی شدن خواهد داشت و زمینه به حداقل رسیدن وابستگی به خارج را فراهم می‌کند.

مقیمی با تاکید بر تضمین حفظ و صیانت اشتغال در صنعت قطعه‌سازی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: عقیده دارم که در دوران فشار و تحریم قابلیت کارآفرینی و خلاقیت بیش از گذشته ایجاد می‌شود و این همان فرصت‌هایی است که مقام معظم رهبری هم بارها فرمودند که فرصت‌های تحریم را نادیده نگیریم، هرچند باید برای محدودیت‌های ایجاد شده هم راهکار تعریف کنیم که یکی از این راهکارها در کنار دیگر راهکارهای پیش بینی شده، تعمیق‌بخشی به عمق ساخت داخل است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: با توجه به در اختیار داشتن منابع مادی، انسانی و فکری این تنها گزینه ما برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران خواهد بود.

وی در جواب به این پرسش که آیا صنعت قطعه‌سازی توانایی کمک به رشد صنعت خودروسازی کشور را خواهد داشت، گفت: با توجه به اینکه ۸۲ درصد از خودروهای پرتیراژ را قطعه تشکیل می‌دهد و تنها ۱۸ درصد در داخل کمپانی‌های خودروسازی متمرکز است امروز در این بازدید توان بالای صنعت قطعه‌سازی را مشاهده کردیم، بنابراین هرچه صنعت قطعه‌سازی توانمندتر باشد به طور حتم خودروسازها هم در وضعیت بهتری می‌توانند فعالیت کنند.

مقیمی ضمن تشکر از تلاش‌های انجام شده در صنعت قطعه‌سازی کشور به جهت ارتقای کیفیت و داخلی‌سازی در مورد اتخاذ راهکارهای در کوتاه‌مدت، بلندمدت و میان‌مدت برای صنعت قطعه‌سازی به جهت برون‌رفت از مشکلات بیان کرد: باید وضعیت لازم را برای تأمین قطعات خودروسازها فراهم کنیم و حفظ یک میلیون شاغل در صنعت قطعه‌سازی در زنجیره قطعه‌سازان، خودروسازها و خدمات پس از فروش نهادینه شده است و در کل این پتانسیل در زیرساخت‌های این صنعت و مدیران آن وجود دارد.

وی یادآوری کرد: پتانسیل‌هایی که در حال حاضر در صنعت قطعه‌سازی مشاهده می‌کنیم زاییده تحریم‌های اخیر بوده و قطعاً این تحریم‌ها هم دستاوردهایی در تعمیق بخشی ساخت داخل قطعات مورد نیاز کشور به همراه دارد که خود می‌تواند کشور را در مسیر دستیابی به اهداف صنعتی بیش از پیش کمک کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بدون شک این مجموعه اقدامات و توجه به این حوزه نه تنها منجربه کاهش نیروی انسانی نخواهد شد بلکه برای تأمین نیازهای ساخت داخل، نیروی انسانی بیشتری در مدار تولید قرار خواهد گرفت و اشتغالزایی بیش از گذشته تقویت خواهد شد.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar