تکلیف ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی چیست؟

بروزرسانی در: دوشنبه 3 تیر 98 ساعت 15:17
تکلیف ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی چیست؟

پس از خروج آمریکا از برجام و ممنوعیت ثبت سفارش برای واردات خودرو که از ابتدای تیرماه سال اخیر شروع شد؛ کسانی که در آن بازه ثبت‌ نام خودرو داشته‌اند و حتی آن‌هایی که طبق شنیده‌ها در زمان ممنوعیت ثبت سفارش، اقدام به پیش‌ خرید خودروهای وارداتی کرده‌اند؛ تکلیفشان برای دریافت خودروهای خود چیست؟

در این رابطه فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو، اظهار کرد: تا جایی که ما اطلاع داریم از زمانی که ثبت سفارش برای واردات خودرو ممنوع شد، دیگر خودرویی پیش‌فروش نشده است و تنها خودروهایی به فروش رسیدند که در زمان باز بودن ثبت سفارش خریداری شده یا ثبت سفارش انجام شده و خودرو پیش‌فروش شد.

وی مدعی شد: مشکل اصلی اینجاست که دولت تمام مسئولیت عدم برنامه‌ریزی خود را به گردن شرکت‌های واردکننده و تجار انداخته که البته تنها در زمینه خودرو هم نبوده است. در دیگر کالاها هم این اتفاقات افتاده که همه را گرفتار کرده است. شرکت‌های زیادی ضرر کرده‌اند و دولت هم خود نمی‌داند که باید چه کاری انجام دهد و دچار یک سردرگمی شده است.

این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: عمده کسانی که در آن زمان خودروهای وارداتی را پیش‌خرید کرده ولی هنوز خودروی خود را تحویل نگرفته‌اند؛ خودروهایشان موجود هست ولی مشکل ترخیص دارند. یک سال است که دولت اجازه ترخیص نمی‌دهد. شماری از این خودروها وارد شده و در گمرک مانده‌اند. ولی شماری هم هستند که احتمالاً وارد نشده‌اند، چون که ثبت سفارش‌ها سه ماهه انجام می‌شد.

زاوه اظهار کرد: مانع‌های فراوانی برای واردات و ترخیص خودروهای وارداتی ایجاد شده و از آن جایی که اعتبار ثبت سفارش آن زمان سه ماهه بود؛ پس از ممنوعیت، ثبت سفارش‌ها باطل شده و خیلی از شرکت‌ها مجبور شدند که سفارش‌های خود را به تأخیر انداخته تا مبلغ بیشتری به دولت پرداخت نکنند.

وی تاکید کرد: اصولاً در کار تجاری اگر نتوان یک ساعت بعد را پیش‌بینی کرد، نمی‌توان فعالیت تجاری اقتصادی انجام داد. حداقل باید برنامه شش ماهه تا یک ‌ساله وجود داشته باشد. امنیت تصمیم‌گیری تجاری در کشور به قدری پایین آمده است که نمی‌توان به فرض مثال یک خودرو پراید تحویل فوری ثبت ‌نام کرد چون که معلوم نیست به چه قیمتی خواهد رسید؟

این کارشناس صنعت خودرو افزود: این مسائل و مشکلات، ناشی از اشتباهات بعضی از مسؤولان در دولت است و ربطی به تجار و واردکنندگان ندارد. ولی اصل این است که کسانی که در روال عادی خودرو فروخته‌اند، بعضاً ثبت سفارش داشته یا بعضاً خرید ارز داشته‌اند. بعضی هم در روال عادی مراحل را انجام داده، سفارشات خارجی را انجام داده و زمانی که محصول آماده شده، ثبت سفارش کرده و ارز خود را از ایران منتقل کرده و پیش‌فروش خود را انجام داده‌اند؛ ولب اکنون به یکباره دولت پشیمان شده و واردات را ممنوع کرده است، واردکننده اینجا باید چه کار کند؟

وی اظهار کرد: زمانی که دولت متصور است برای پیش فروش و تحویل خودرو، مدت سه ماهه در نظر بگیرد به این فکر نمی‌کند که در واقع امکان‌پذیر نیست که سه ماهه ثبت نام کرده، محصول وارد کرده و تحویل داد. نتیجه این شد که شرکت‌ها مجبور شدند ریسک کرده و این ریسک برای همه گران تمام شد.

ایسنا

 

خرید خودروی خارجی یک آرزوی دست نیافتنی!

دلایل دپو خودروهای وارداتی در بندر خرمشهر چیست؟

واردات خودروهای هیبریدی در انتظار تأیید شورای نگهبان

واردکنندگان مجبور به گرفتن گواهی اسقاط از یک تعاونی شدند

 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

2 دیدگاه ها برای "تکلیف ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی چیست؟"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
علیرضا
مهمان
سلام دوستان راه حل برای اعتراض مردم وجود دارد. لطفا” یه کمپین نخریدن بزنیم خداشاهه لنگ ماشینم اما نخریدم. چجوری میشه مردم متحد کرد. چرا فکر میکنن ما مردم درک نداریم و نمیفهمیم خدایی باید یه کاری کرد. وقتی دولت و مجلس و حکومت کاری نمیکنه برای ما . خودمون که میتونیم کاری کنیم . سمند داغون زده ۸۴ میلیون تومن . یعنی قشنگ من کارمند که ۲۴۰۰ حقوق میگیرم باید ۳۵ ماه هیچی نخورم. نپوشم زندگی نکنم شاید بتونم بخرم البته اگه بالاتر نبرنشون. دولت گندشو درآورده. در کشور بسته و دامن زده به این گرونیا تا منفعت خودشو… بیشتر
علیرضا
مهمان

چرا هر چی خوبه برای بلاد کفره
هر چی بدبختی و پراید ۵۰ میلیونیو حقوق ۲ میلیونی برای مردم ایرانه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حق نداریم مثل آدم زندگی کنیم عایا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
گرانفروش را باید تحریم کرد
تحریم نخریدن از ایرانخودرو و سایپا