واکاوی اقتصاد سیاسی صنعت خودرو

چهارشنبه 29 خرداد 98 ساعت 10:49
واکاوی اقتصاد سیاسی صنعت خودرو

جلسه «اقتصاد سیاسی صنعت خودرو ایران، چالش‌ها و راهکارها» در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

در این جلسه «رضا ویسه» معاون هماهنگی و نظارت معاون نخست رئیس‌ جمهوری با تاکید بر اینکه صنعت خودرو می‌تواند بخشی از زندگی مردم را تغییر دهد، گفت: اعتقاد بنده بر این است که هم اکنون صنعت خودرو در ایران به ۲ خاطر اساسی مظلوم واقع شده است.

به گفته ویسه، از ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۴ خورشیدی زحمت زیادی برای صنعت خودرو کشیده شده است ولی بعد از آن وضعیت تغییر کرد.

معاون هماهنگی و نظارت معاون نخست رئیس‌ جمهوری با ذکر اینکه بخش خصوصی سرمایه گذاری زیادی در صنعت خودرو انجام داده است، اظهار داشت: ۷۰ درصد سرمایه‌ای که در صنعت خودرو منجر به تولید می‌شود، متعلق به بخش خصوصی است.

به گفته ویسه هم اکنون ما با صنعتی مواجه هستیم که تولیدی در آن وجود ندارد و دارای نیروی انسانی و ماشین آلات است.

وی با ذکر اینکه مدیریت سیاسی بر صنعت خودرو موجب می‌شود که این صنعت بر مبنای سود و زیان و همچنین برنامه‌های توسعه‌ای حرکت نکند، بیان داشت: این صنعت بر مبنای دستور مدیران سیاسی کار می‌کند که بیشتر هزینه به بار می‌آورد تا اینکه درآمدزایی داشته باشد.

«داود میرخانی رشتی» مشاور انجمن خودروسازان ایران با تاکید بر اینکه ۳۰ سال است صنعت خودرو با تعرفه مدل قیفی اداره می‌شود، تصریح کرد: سیستم کشور ما به گونه‌ای است که اگر کالاها ساخت داخل نباشند، تشویق می‌شوند و سود زیادی نصیب سازندگان می‌کنند و اگر ساخت داخل باشند، با جریمه و تنبیه مواجه می‌شوند.

میرخانی رشتی عنوان داشت: ۱۵ سال است که بر سر تعرفه‌ها با وزارتخانه دعوا می کینم تا بلکه با اصلاح تعرفه‌ها، فعالان اقتصادی برای گام برداشتن در حوزه ساخت داخل و تولید داخلی ترغیب شوند ولی متأسفانه نه تنها این کار انجام نشده بلکه سی کی دی کاری تشویق هم می‌شود.

«بایزید مردوخی» اقتصاددان یادآوری کرد: صنایعی مثل صنعت خودرو در کشور ما با مشکلات زیادی مواجه هستند ولی آنچه موجب شده موانع و نابسامانی‌های موجود در صنعت کشور حل نشود، به نظام تدبیر بر می‌گردد.

مردوخی توضیح داد: نظام تدبیر در کشور ما با تسخیرشدگی و اهمیت دادن به صداهای قوی و بلند احاطه شده است.

به گفته وی، باید برای ارتقای صنعت خودرو زمان بندی لازم انجام شود. در این مورد امیدواریم در بخش کلان صنعت برای بهبود این بخش از صنعت کشور که ارزش افزوده زیادی به دنبال دارد، فکر اساسی شود.

«سید محمد بحرینیان» عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد آمار و اطلاعات دقیقی را ارائه داد و گفت: جانشینی واردات بدون در نظر گرفتن الزامات مهلک است.

بحرینیان با انتقاد از اینکه در حوزه خودرو ما مونتاژکار شده‌ایم و نام آن را تولید می‌گذاریم، اظهار داشت: دولت‌های ما به واردات علاقه زیادی دارند.

به گفته عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد، دولتمردان قصد دارند همچنان اقتصاد را با ارزش افزوده نفت اداره کنند.

وی بیان داشت: فناوری‌های صنعتی و اکتشاف‌های آنها تنها از تولید ناشی می‌شود و چنین فناوری‌هایی اثرات مثبت بر کشاورزی و استخراج منابع دارد.

ایلنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar