واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی

بروزرسانی در: شنبه 6 مهر 98 ساعت 19:55
واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی

مهر/مشاور خودرویی وزیر صنعت با انتقاد از خصوصی سازی خودروسازان در دولت های قبل، برنامه دولت دوازدهم برای خصوصی سازی این دو شرکت را تشریح کرد.
اصغر خسروشاهی، مشاور خودرویی وزیر صنعت طی گفتگویی با اشاره به این موضوع که سیاست و رویکرد وزارت صنعت،‌ حمایت از تولید داخلی است،‌گفت: صنعت خودرو، به عنوان یکی از صنایع بزرگ کشور است که باید توجه ویژه ای به آن شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سالانه ۲ میلیون خودرو نیاز کشور است، گفت: طبیعتا چنین ظرفیتی در بازار داخلی، فرصت بسیار مناسبی برای نوسازی و توسعه صنعت خودرو کشور است که باید از این فرصت استفاده کرد.

خسروشاهی افزود: صحیح نیست که چنین بازار بزرگی صرفا در اختیار خارجی ها قرار گیرد.
مشاور خودرویی وزیر صنعت خاطر نشان کرد: نیاز بازار داخلی به خودرو و از طرف دیگر وجود ظرفیت مناسب تولید و وجود نیروهای متخصص فنی بومی زمینه را برای رشد و توسعه صنعت خودرو مهیا نموده است.

وی گفت: من معتقدم باید به سمت تولید داخل حرکت کنیم ولی این به معنای آن نیست که رقابت وجود نداشته باشد. ما در داخل کشور می توانیم رقابت ایجاد کنیم تا تولیدکنندگان در رقابت با یکدیگر بهترین محصول را با قیمت و کیفیت مناسب به مردم ارائه کنند.

خسروشاهی حرکت به سمت خصوصی سازی واقعی را بهترین راه برای توسعه و نوسازی صنعت خودرو عنوان نمود و گفت: یکی از سیاست هایی که باید دنبال شود، خصوصی سازی شرکت های خودروسازی است که باعث ایجاد رقابت و مدیریت حرفه ای در صنعت خودرو خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت به شدت از سیاست های خصوصی سازی حمایت می کند تصریح کرد: این کار در صنعت خودروسازی عملیاتی است و خصوصی سازی شرکت های خودروسازی در برنامه دولت است ولی از نظر اجتماعی در جامعه بایستی آمادگی لازم وجود داشته باشد.

خسروشاهی افزود: با توجه به جایگاه و وسعت صنعت خودرو در کشور، دولت صرفا تصمیم گیر نیست. نهادهای دیگری نیز تاثیرگذار هستند که باید همه دست به دست همدیگر دهند.

وی با اشاره به اینکه ظاهرا سهم دولت در خودروسازان حدود ۲۰ درصد می باشد، خاطر نشان کرد: واقعیت امر این است که شرکت های خودروسازی همچنان دولتی هستند.

خسروشاهی با انتقاد از نحوه خصوصی سازی خودروسازان در دولت های قبلی گفت: سیاست های دولت های قبلی در خصوصی سازی خودروسازان اشتباه بوده است و خصوصی واقعی صورت نگرفته است. باید به بخش خصوصی واقعی واگذار شود که اهلیت آن را داشته باشند و تخصص شان در حوزه خودرو باشد.

وی افزود: متاسفانه در روند خصوصی سازی، شرکت های زیرمجموعه ایران خودرو و سایپا اقدام به خرید سهام این دو شرکت نموده اند. لذا به نحوی اکثریت هیئت مدیره این دو شرکت در اختیار مدیران دولتی است.

خسروشاهی در پاسخ به این سوال که آیا ایجاد قطب سوم با محوریت ایدرو عملیاتی است، گفت: من با این شکل که دولت باید قطب سوم ایجاد کند،‌ مخالف هستم. ما قرار است خصوصی سازی کنیم این به آن معنا است که دولت حضور نداشته باشد. پس معنا ندارد که قطب سوم با محوریت دولت صورت گیرد.

وی در ادامه افزود: باید سیاست هایی ایجاد کنیم که خودروسازان خارجی یا بخش خصوصی در صنعت خودرو سرمایه گذاری کنند و قطب سوم با محوریت بخش خصوصی شکل گیرد. وزارت صنایع و دولت بایستی زمینه را مهیا کند و نه اینکه خودش سرمایه گذاری نماید.

خسروشاهی در پایان در خصوص قرارداد ایدرو و رنو نیز گفت: سهم ایدرو در قرارداد رنو حداقل و حدود ۲۰ درصد است. این سهم به نوعی تضمین کننده سرمایه گذار بخش خصوصی داخلی و سرمایه گذار خارجی است.

وی گفت: قرارداد ایدرو و رنو در حال مذاکرات نهایی است و به زودی مراحل اجرایی کار آغاز می شود

قیمت محصولات ایران خودرو

فروش فوری ایران خودرو

فروش نقدی ایران خودرو

فروش اقساطی ایران خودرو

ثبت نام پیش فروش ایران خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

14 دیدگاه ها برای "واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
اغل
مهمان

خندیدیم…..

علی
مهمان

یه راهی دیگه برای اختلاس کردن چون دیگه جایی پیدا نکردن.خوب مرد مومن وقتی میخای پولو بالا بکشی چرا ملت گوسفند حساب میکنی تو که به کسی پاسخگو نیستی.قبل خصوصی سازی کردن اون مختونو اگه دارین آپدیت کنین…

آرین
مهمان

حماسه ای دیگر در صنعت پول بالا کشیدن مردم

منصور
مهمان

نمیدونم ملت ایران رو چی حساب میکنن این حرفارو میگن
نمیدونم!!!؟؟؟قطب سوم فلانو بهمان پایین صفحه یه سوپر اسپرت ساخت لبنان گذاشته برین مشخصاتش رو نگا کنین!!!!ینی خودرو سازای داخلی برن بمیرن وسلام

کایا
مهمان

این بهترین راه خلاصی از شر این دو تا کارخونه است .حتما خصوصی سازی بشه سه سال بعد مثل ارج و نیشکر و … درش گل گرفته میشه و بسته میشه و مردم از شر این محصولات خلاص میشن

Z4car
مهمان

آن وقت مردم بی پول مملکت که پول ندارن ماشین خارجی بخرن چه غلطی باید بکنن
باز با وجود این دو کارخانه مردم می تونن ماشی بخرن

پویا
مهمان

خخخخخخخخ
وای خدا…..خصوصی سازی!

نجات
مهمان

این مملکت کاری نمیکنه که برای مردمش سودی داشته باشه ..ببین باز چه رانت و حقه ای توی کاره ..کارخانه الومنیوم المهدی بندرعباس رو هم با رانت و کلک به یکی از خودیها واگذار کردن ..نتیجه ش بیکاری بیش از هزار نفر بود و معلوم شد که کارخانه رو دوهزار میلیارد تومن زیر قیمت فروختن ……خودمان خواستیم

مهدی
مهمان

یعنی می تونیم خودرو با کیفت سوار بشیم در اینده یا نه بدتر میشه ناموسا خسته شدیم از بس تو مملکت پراید و ماشین های تکراری دیدیم

milad
مهمان

بنویسید خصوصی سازی، بخوانید واگذاری به خود!!!

محمد رضا
مهمان

معلوم نیست کدوم مدیر دولتی دو باره کیسه دوخته برای صاحب شدن یکی دیگه از کارخونه های بزرگ مملکت

mohammad
مهمان

به بخش خودی واگذار میشود نه خصوصی

آرش
مهمان

دزدیهای بزرگ در راه است احتمالا اختلاس ها کفاف نداده

ممم
مهمان

در راه است یا بوده