وزارت صنعت در پی اصلاح قیمت خودروی داخلی است

چهارشنبه 17 بهمن 97 ساعت 10:14
وزارت صنعت در پی اصلاح قیمت خودروی داخلی است

وزارت صمت، موافق افزایش قیمت خودروی داخلی نیست به همین خاطر دستورالعملی در راستای سیاست‌های جدید خودرویی تدوین شده که از هفته آتی در گروه‌های خودروسازی قابل اجراست.

یکی از چالش‌های مهم صنعت ایران در این روزها، شرایط صنعت خودروست. پس از اتفاقات چند ماه اخیر و آغاز تحریم‌ها علیه ایران، التهاب در صنعت خودرو بالا گرفت و خودروسازان نتوانستند به تعهدات خود در قبال مردم پایبند باشند. همین عمل باعث شد تا شمار شاکیان خودرویی هر روز بیشتر شده و حتی گاهی شاهد تجمع مردمی باشیم که از بد عهدی گروه‌های خودروسازی شاکی بودند. وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این بین تلاش می‌کرد تا سازوکاری بیندیشد تا هم مردم به خودروهای خود برسند و هم کارخانه‌های خودروسازی متضرر نشوند.

بعد از تشکیل نشست‌های گوناگون در راستای سروسامان دادن به صنعت خودرو، وزارت صنعت دستورالعمل جدیدی را برای بهبود و پیشرفت خودروسازان ارائه داد.

در رابطه با این دستورالعمل جدید و اطلاع از تلاش‌های وزارت صمت برای بهبود وضعیت صنعت خودروی کشور با فرشاد مقیمی معاون امور صنایع این وزارتخانه به گفت‌و گو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید؛

تحریم کننده‌ها درپی تضعیف خودروسازی داخلی هستند

فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد تصمیمات جدید این وزارتخانه در خصوص خودرو گفت: ما یک مجموعه برنامه برای خودروسازی در نظر گرفته‌ایم که هدف اول بی اثر کردن تحریم‌هاست. چون یکی از اهداف اصلی تحریم کننده‌ها، تضعیف صنعت خودروسازی داخلی است.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تحریم کننده‌ها درپی کاهش ظرفیت تولید خودرو، عدم پایبندی به تعهد در قبال متقاضیان، برهم زدن رابطه تأمین کنندگان و خودروسازان و ایجاد نارضایتی در ذینفعان هستند.

خودروسازان باید به تعهدات خود در قبال متقاضیان پایبند باشند

وی تصریح کرد: استراتژی جدیدی در حوزه خودروسازی تبیین نمی‌شود بلکه ما باید آرایش تولیدمان را در صنعت خودرو متفاوت کنیم. به عنوان مثال در بحث تأمین قطعات و لوازم از خارج، توانایی تولید در داخل وجود دارد و باید تلاش شود به سمت تولید قطعات اولیه در داخل برویم و به تولیدکنندگان داخلی بهای بیشتری در این حوزه بدهیم.

مقیمی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید سهم تولید داخل در صنعت خودروسازی را افزایش دهیم تا بتوانیم بحث وابستگی در بعضی خودروها را که ارزبری بالایی دارند، به حداقل برسانیم.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در بحث مربوط به زنجیره تأمین قطعات خودرو و خدمات پس از فروش بایستی با شرایط جدید منطبق شویم.

وی با ذکر این موضوع که در علوم مدیریتی، تنها کسانی موفق هستند که بتوانند از آینده تصویر درستی داشته باشند، اظهار کرد: خودروسازان به خریداران تعهداتی دارند که باید به آنها عمل کنند.

وزارت صنعت در پی اصلاح قیمت خودروی داخلی است

این مقام مسئول در جواب به این سؤال که آیا وزارت صنعت با افزایش قیمت خودروسازان موافق است، گفت: ما موافق افزایش قیمت خودروی داخلی نیستیم. در واقع وزارت صنعت در پی اصلاح قیمت خودروی داخلی است.

وی تأکید کرد: اختیارات شورای رقابت توسط مصوبه سران ۳ قوه به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داده شده است و این شورا، حذف شدنی نیست.

مقیمی ادامه داد: قانون، بحث قیمت گذاری همه کالاها را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان سپرده است و آنها براساس چارچوب‌هایی که دارند و مکانیزمی که بر اساس قانون به آنها اختیار داده است، قیمت‌ها را محاسبه می‌کنند.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با واکنش‌های وزارت صنعت نسبت به اتفاق‌های اخیر رخ داده در گروه‌های خودروسازی به خصوص سایپا تصریح کرد: اگر خودروسازان تعهدی به مردم داده‌اند باید به قول خود وفا کنند.

قیمت پراید در سال ۹۸ معلوم نیست

وی در جواب به این سؤال که به نظر شما قیمت پراید در سال ۹۸ چقدر می‌شود، گفت: هیچ پیش بینی در این خصوص ندارم و در حوزه قیمت گذاری دخالتی نمی‌کنم. در واقع سیاستگذاری در حوزه خودرو به عهده ماست و براساس نشست‌ها و هم‌اندیشی که انجام گرفته است دستورالعملی در جهت سیاست‌های جدید خودرویی تدوین شده که از هفته آینده در گروه‌های خودروسازی قابل اجراست. من شخصاً با حضور در کارخانه‌های خودروسازی به طور هفتگی اجرای این دستورالعمل‌ها را پیگیری خواهم کرد.

افزایش کیفیت خودروهای داخلی/گروه‌های خودروسازی تا پایان سال ۹۸ خصوصی می‌شوند

مقیمی گفت: گروه‌های خودروسازی تا پایان سال ۹۸ بطور کامل خصوصی می‌شوند.

وی اظهار کرد: به طور جدی پیگیر دستیابی به تعهدات و هدفگذاری های مطرح شده در جدول دستورالعمل‌های صنعت خودرو هستیم و در همین رابطه، افزایش کیفیت خودرو را دنبال می‌کنیم.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جواب به این سؤال که آیا امکان دارد در سالی که تحریم‌های سخت علیه کشور وجود دارد، بتوانیم کیفیت خودروی داخلی را بالا ببریم، اذعان کرد: به طور معمول همیشه ما در وضعیتی که در تنگنا و سختی بوده‌ایم توانسته‌ایم توانمندی‌ها و استعدادهای خود را بیشتر نشان دهیم و فکر می‌کنم امسال هم بتوانیم با وجود محدودیت‌های موجود خلاقیت بیشتری در صنعت خودرو داشته باشیم.

مقیمی افزود: در واقع تحریم‌ها دو روی یک سکه است که یک روی آن محدودیت و روی دیگر آن فرصت‌هاست و همین امر باعث شد که در بعضی از صنایع، شاهد رونق پس از تحریم‌ها باشیم. حتی توانمندی‌های ما برای صادرات در بعضی از تولیدات ایرانی افزایش یافت.

وی اضافه کرد: در بعضی صنایع مانند کیف و کفش در وضعیت خوبی قرار داریم و قبول ندارم که صنایع دچار رکود و مشکل است بلکه این موضوع باید به طور موردی بررسی شود و شرایط در صنایع گوناگون متفاوت است.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: حلقه گم شده میان صنایع کشور باید پیدا شود تا بتوانیم به طور زنجیره‌ای باعث رونق صنایع کشور شویم و شاهد از بین رفتن از هم گسستگی کنونی باشیم.

مقیمی تصریح کرد: درپی تصویب چند پروژه بزرگ در معاونت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت هستیم و در تلاشیم که این پروژه‌ها را تا پیش از پایان دولت دوازدهم به اجرا برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها کشور را در بحث وابستگی به خارج از کشور بیمه می‌کنند و اجرای آنها، کمک‌های شایان توجهی به صنعت کشور خواهد کرد.

معاون صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خاتمه تصریح کرد: اجرای پروژه‌های یاد شده با هدف تمرکززدایی از پایتخت و توجه به مناطق محروم انجام خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar