وضعیت نابسامان تولید کنندگان موتورسیکلت

دوشنبه 21 آبان 97 ساعت 11:56
وضعیت نابسامان تولید کنندگان موتورسیکلت

عضو هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان موتورسیکلت گفت: هم اکنون صنعتگران ما خسته شده‌اند و دیگر توان سروکله زدن با کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت را ندارند وقتی ۳۰ بخشنامه طی شش ماه صادر می‌شود که بعضی مغایر با یکدیگر است معنای واقعی تحریم‌های داخلی را درک می‌کنیم. وقتی به خاطر سیاست‌های ارزی و نگاه سیلقه‌ای کارشناسان هزینه انبارداری از چین تا ایران در عرض شش ماه صد میلیون تومان می‌شود تحریم داخلی را بیشتر درک می‌کنیم.

ابوالفضل حجازی در مورد آخرین شرایط تولید موتورسیکلت و رعایت استاندارهای زیست محیطی در کشور گفت: بنا بر مصوبه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال ۹۶ تمام موتورهای تولید شده انژکتوری هستند و از ابتدای سال ۹۸ استاندارد یورو ۴ الزامی می‌شود.

عضو هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان موتورسیکلت در مورد شرایط بازار گفت: در چند سال گذشته تولید و بالطبع فروش ما سیر نزولی داشته است. به صورتی که سال پیش ۳۰ درصد سال ۹۵ تولید داشته‌ایم و امسال هم نسبت به همین سال ۱۰ درصد تولید کرده‌ایم که دلیل اصلی این کاهش تولید، سخت گیری‌ها و مقررات سازمان استاندارد بوده است آن هم درست در زمانی که تحریم‌ها موجب شده هزینه‌های ما افزایش پیدا کند. اگر بخواهیم به تفکیک بیان کنیم تحریم‌های اعمال شده از ابتدای امسال موجب افزایش ۲۰ درصدی هزینه‌ها شده و ۲۰ درصد هم به خاطر گران شدن ارز است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه موتورسیکلت وسیله نقلیه عموماً اقشار متوسط و ضعیف جامعه است افزایش ۴۰ درصدی هزینه‌ها رقم بالایی است.

حجازی اظهار داشت: موتورسیکلت مثل خودرو نیست که بازار دلالی داشته باشد و کالایی برای حفظ سرمایه باشد. موتوری که در سال ۹۵ قیمت آن دو میلیون تومان بوده امروز شش میلیون شده است در حالی که هیچ کسب و کار قانونی در کشور اینقدر سود نداشته است که بتواند قدرت خرید خود را حفظ کند.

وی افزود: با توجه به کاهش فروش، کارخانه‌ها مجبور شدند تولید خود را کاهش دهند که نتیجه آن افزایش هزینه‌ها است ما در سال ۹۵، ۴۵ کارخانه فعال در حوزه تولید موتورسیکلت داشتیم که امسال به ۲۲ کارخانه رسیده که آنها هم با ۱۵ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

عضو خانه صنعت و معدن ایران افزود: تولید کنندگان این صنف مجبور شدند سال پیش ۱۵۰۰ نفر را تعدیل نیرو کنند این در حالی است که دو هزار نفر هم که در بخش‌های قطعه سازی مشغول بودند هم بیکار شدند ما این مساله را به طور کتبی به وزیر وقت صنعت اطلاع دادیم ولی ایشان هیچ توجهی به مکاتبات ما نداشتند.

وی ادامه داد: ما طرفدار استفاده از استانداردهای اروپا هستیم ولی باید هزینه‌های آن را هم در نظر بگیریم هنوز در چین موتورسیکلت‌ها انژکتوری نشدند ولی ما اینجا تولیدکنندگان را مجبور به رعایت این استانداردها کرده‌ایم. بدون آنکه ریالی از طرف دولت به تولیدکنندگان کمک شود.

حجازی در مورد قراردادهای مشترک با تولیدکنندگان خارجی گفت: پس از برجام فضای خوبی برای همکاری‌های بین‌المللی به وجود آمد ما حتی تفاهم نامه‌هایی با کمپانی‌های یاماها، کاوازاکی و بعضی از کمپانی‌های ایتالیایی منعقد کردیم و حتی در تولید بعضی از قطعات قرارداد قطعی برای تولید مشترک امضا کردیم ولی به محض اینکه زمزمه‌های تحریم بلند شد این کمپانی‌ها همکاری خود را قطع کردند.

وی با انتقاد از روند قانون گذاری و صدور بخشنامه در این حوزه گفت: اتفاقات چند سال گذشته موجب شده که به این نتیجه برسیم بعضی از سازمان‌ها هدایت شده نظرات بعضی از کارشناسان را که از جای دیگر خط می‌گیرند بر خلاف مصالح کشور اجرا می‌کنند. ما پنج سال قبل توانستیم میزان ارزبری برای هر دستگاه موتورسیکلت را به صد دلار برسانیم یعنی یک کاهش ارز بری ۷۰ درصدی داشته‌ایم ولی امروز این رقم به ۵۰۰ دلار رسیده است و شاید تا دو سال دیگر به دو هزار دلار خواهد رسید چون یک سری افراد منافعشان و پورسانتی که می‌خواهند بگیرند در گرو واردات قطعات است.

حجازی ادامه داد: وقتی دولت کارخانه‌ها را موظف نمی‌کند که قطعه تولید شده در کشور را استفاده کنند و وقتی تولید کننده می‌خواهد ماشین آلات جدید را وارد کند به آن تسهیلات نمی‌دهند و یا اینقدر کارها را سخت می‌کنند ما مجبور هستیم به سمت واردات برویم.

وی در خصوص تولید سال ۹۷ موتورسیکلت گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۰ هزار موتورسیکلت تولید شده که فقط ۲۰ هزار به فروش رفته است این در حالی است که هم اکنون هفته‌ای یک موتورسیکلت هم فروخته نمی‌شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: امروز جامعه ما از مسئولین گله مند هستند زیرا چیزی را که مسئولان بلند مرتبه می‌گویند نه خودشان و نه فرزندانشان اجرا نمی‌کنند امروز اگر اقتصاد مقاومتی را اجرا می‌کردند قیمت دلار پنج هزار تومان بود.

حجازی در مورد وظایف وزیر جدید صنعت گفت: مهم‌ترین کار آقای رحمانی دادن امید به صنعت است امروز مشکل اصلی تولید کنندگان سرمایه در گردش است چون سرمایه آنها یک شبه تبدیل به یک چهارم شده است. تولیدکنندگان هر چه سند و ملک داشتند در رهن بانک گذاشتند امروز دیگر چیزی ندارند که جبران این کاهش یک شبه سرمایه در گردش را بکند.

وی گفت: امروز به خاطر تحریم‌های کشتیرانی ما باید برای واردات از چین حداقل یک ماه در نوبت بمانیم تا نوبت حمل کالا به دست کشتی ایرانی به ما برسد.

حجازی در مورد صادرات گفت: ما در سال‌های ۸۰ تا ۸۵ صد هزار دستگاه موتورسیکلت به عراق و افغانستان با قیمت ۷۰۰ دلار صادر کردیم ولی امروز فقط مسیر ترانزیت صادرات موتورهای چینی هستیم. وقتی کارخانه چینی هزینه سود بانکی افزایش یک شبه قیمت ارز و بخشنامه‌های یک شبه را ندارد می‌توانند موتور را به قیمت ۴۰۰ دلار صادر کنند. از آن سو تاجر افغانی برای ترغیب واردات موتورسیکلت چینی فایناس با سود چهار درصد می‌گیرد.

وی در پایان گفت: امروز صنعتگران ما خسته شدند و دیگر توان سروکله زدن با کارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت را ندارند وقتی ۳۰ بخشنامه طی شش ماه صادر می‌شود که برخی متناقض با یکدیگر است معنای واقعی تحریم‌های داخلی را درک می‌کنیم. وقتی به خاطر سیاست‌های ارزی و نگاه سیلقه‌ای کارشناسان هزینه انبارداری از چین تا ایران در عرض شش ماه صد میلیون تومان می‌شود تحریم داخلی را بیشتر درک می‌کنیم.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar