سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

بروزرسانی در: شنبه 14 بهمن 02 ساعت 02:42
سیتروئن زانتیا 2 لیتری

بررسی سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

زانتیا نام یک سدان خانوادگی است که در سال ۱۹۹۲ روی خط تولید شرکت سیتروئن قرار گرفت و توانست به یکی از پرفروش‌ترین خودروهای تاریخ این شرکت فرانسوی بدل شود. در سال ۲۰۰۲ تولید سیتروئن زانتیا به دلیل عدم برخورداری از استانداردهای ایمنی اروپا، در کشور سازنده متوقف گردید. شرکت سایپا در سال ۱۳۸۱ سیتروئن زانتیا را در سه تیپ تیپ X (ساده)، SX (نیمه‌فول) و سوپرلوکس (فول) به فروش رساند و در سال ۱۳۸۹ نیز مونتاژ زانتیا در کشورمان رسما متوقف گردید. مزیت‌هایی همچون توان فنی بالا و سیستم تعلیق هیدروپنوماتیکی (بادی) باعث شد تا زانتیا طی حدود نه سال حضور خود در بازار ایران آمار فروش بسیار خوبی را از خود بجای بگذارد و حتی نظر ادارات دولتی و نیرو پلیس را نیز به سوی خود جلب کند.

زانتیا در زمان خود یکی از خودروهای خوش استایل بازار کشور به حساب می‌آمد؛ مخصوصا طراحی نمای پشتی آن (لیفت بک) باعث شده بود تا بسیار متفاوت‌تر از سایر خودروهای همرده خود به نظر برسد، اما هم اکنون در مقایسه با اغلب سدان‌های حاضر در بازار داخلی، طراحی سیتروئن زانتیا بیش از حد ساده بوده و نمی‌تواند برای قشر جوان جذاب باشد. کابین زانتیا نیز مانند نمای ظاهری آن کاملا ساده طراحی شده است، اما نمای کلی و متریال به کار رفته در آن برای یک خودرو فرانسوی متعلق دهه ۹۰ میلادی مناسب به نظر می‌رسد.
در بازارهای جهانی زانتیا با پیشرانه‌های متنوعی به بازار عرضه می‌شد، اما فقط مدل‌های ۱.۸ و ۲ لیتری برای عرضه در بازار ایران انتخاب شدند. قدرت و گشتاور پیشرانه ۴ سیلندر و ۲ لیتری زانتیا به ترتیب ۱۳۵ اسب بخار و ۱۸۷ نیوتن متر است که باعث شده این خودرو بتواند طی زمان ۹.۵ ثانیه سرعت خود را از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. پیشرانه ۲ لیتری به کار رفته در سیتروئن زانتیا از چالاکی قابل قبولی برخوردار است، اما مصرف بالای آن یکی از معایب این پیشرانه محسوب می‌شود. بر اساس بررسی‌های میدانی مصرف سوخت ترکیبی زانتیا در حدود ۹ لیتر در هر صد کیلومتر و مصرف سوخت شهری آن نیز در حدود ۱۳ لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده است که برای یک سدان خانوادگی چندان مناسب به نظر نمی‌رسد.
خریداران زانتیا قشر خاصی از افراد جامعه هستند و شاید چندان به آپشن و امکانات رفاهی اهمیت ندهند. توانایی حرکت روی ۳ چرخ از جمله قابلیت‌های زانتیا بود که در آن زمان توجهات زیادی را به خود جلب کرد. امکان تنظیم ارتفاع خودرو، بالابر برقی شیشه‌های جلو و عقب، تنظیم ارتفاع و گودی کمر برای صندلی راننده و سنسور باران از جمله معدود آپشن‌هایی هستند که در زانتیا وجود دارد.
اگر بخواهیم لیستی از موفق‌ترین خودروهای مونتاژ شده تهیه کنیم که برای ایرانی‌ها خاطره انگیز هستند، قطعا نام زانتیا در این لیست دیده خواهد شد. خودرویی که در زمان خود یکی از پرشتاب‌ترین و جذاب‌ترین سدان‌های بازار به شمار می‌آمد و اغلب با محصولاتی مانند نیسان ماکسیما با پیشرانه شش سیلندر مقایسه می‌شد. سیتروئن زانتیا از مزایایی همچون کیفیت ساخت بالا، سواری نرم و راحت، پیشرانه قدرتمند و شتاب مناسب برخوردار است؛ از جمله معایب این خودرو هم می‌توانیم به هزینه نگهداری بالا، امکانات کم، مصرف سوخت بالا و ایمنی پایین اشاره کنیم.

امنيت سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

به استناد موسسه یوروانکپ، زانتیا در سال 1997 1.5 ستاره ایمنی را از این موسسه دریافت کرده است. آماری که نشان می‌دهد زانتیا از امنیت بسیار کمی برخوردار است؛ نا گفته نماند که در سال 2002 ایمنی پایین زانتیا یکی از دلایلی بود که باعث توقف تولید این خودرو در کشور اروپا شد. ترمزهای دیسکی مجهز به سیستم ABS، کیسه هوا برای سرنشینان جلو و ایموبلایزر تجهیزات ایمنی هستند که روی زانتیا نصب شده‌اند.

ارزش خريد سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

کمی سخت می‌توان هندلینگ، سواری نرم یا حتی چالاکی نسبتا مناسب این خودرو را در این رنج قیمتی نادیده گرفت، اما باید توجه داشت که زانتیا هم اکنون فاقد نمونه کم کارکرد بوده و تنها در مدل‌های 81 تا 89 قابل خرید است. از همین رو نمونه‌های موجود نه تنها از استهلاک بسیار بالایی برخوردار هستند بلکه قیمت سرسام آور قطعات یدکی آن‌ها باعث می‌شود که فکر تعمیر و نگهداری این خودرو را از سر بیرون کنید. بنابراین در یک جمع بندی کلی باید سیتروئن زانتیا را یک سدان نرم و پرشتاب، اما پرخرج و از دور خارج شده دانست که در حال حاضر ارزش خرید چندانی ندارد. در رنج قیمتی نمونه‌های کارکرده زانتیا اگر به خودروهای هاچبک علاقه مند باشید می‌توانید به سراغ نمونه صفر کیلومتر پژو 206 تیپ 2 بروید.

10
0 4

رقبای سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

در رنج قیمتی که نمونه‌های صفر کیلومتر سیتروئن زانتیا در آن قرار دارد، می‌توان از نمونه‌های صفر کیلومتر پژو 405 اس ال ایکس، سمند سورن و پژو پارس سال به عنوان رقیب این خودرو یاد کنیم. این رقبای ایرانیزه شده از لحاظ توان فنی و شتاب قطعا توانایی رقابت با زانتیا را نخواهند داشت، اما از مزیت‌هایی مانند امکان خرید در نمونه‌های صفر کیلومتر، بازار دست دوم پر رونق، دسترسی آسان به قطعات یدکی و خدمات پس از فروش برخوردار‌اند. در این رده قیمتی سمند سورن با برخورداری از طراحی جدید، آپشن‌های قابل قبول و فضای کابین شاید بهترین انتخاب برایتان باشد.


مشخصات فنی سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

نام لاتین خودرو Citroën Xantia
کلاس بدنه ليفت بک
سگمنت جهانی D - سدان لیفت‌بک خانوادگی
کشور سازنده فرانسه
سال طراحی 1997
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده سایپا
حجم موتور 1998 سی سی
نوع موتور XU10
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس 5 دنده دستی
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 135 اسب بخار در 5500 دور بر دقيقه
گشتاور 187 نيوتن متر در 4200 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 200 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 9.5 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی انژکتور
سیستم تعلیق جلو مک فرسون
سیستم تعلیق عقب میل پیچشی با امکان تنظیم ارتفاع
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 4524 میلیمتر
عرض 1755 میلیمتر
ارتفاع 1400 میلیمتر
فاصله محوری 2741 میلیمتر
وزن 1395 کیلوگرم
حجم صندوق 483 ليتر
رینگ و لاستیک جلو 185/65R15
رینگ و لاستیک عقب 185/65R15
مصرف سوخت شهری 12.9 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی 9.1 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ای 6.9 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 65 لیتر
پیمایش 930 کيلومتر
استاندارد آلایندگی يورو 2
ستاره ایمنی 1 ستاره ایمنی از یورو انکپ
سیستم تهویه مطبوع دستی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا 8 اسپیکر - سیستم پخش سی‌دی
غربیلک فرمان تنظیم سیستم صوتی روی فرمان
سیستم صندلی های جلو 6 حالته دستی صندلی راننده / تنظیم دستی گودی کمر صندلی راننده
سیستم روشنایی جلو هالوژن / مه شکن جلو
سیستم آینه ها آینه جانبی با تنظیم برقی/ آینه جانبی با گرمکن
سیستم شیشه ها شيشه بالابر برقي جلو و عقب
سایر موارد تعلیق بادی با تنظیم ارتفاع
کیسه های هوا 2 عدد (راننده + سرنشین جلو)
ترمزهای جلو: ديسكي تهويه شونده
ترمزهای عقب دیسکی
سیستم های ترمز و پایداری ABS

عکس سیتروئن زانتیا ۲ لیتری

تنظیمات تهویه مطبوع سیتروئن زانتیا 2 لیتری

تنظیمات تهویه مطبوع سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای سیتروئن زانتیا 2 لیتری

بالابر برقی شیشه سیتروئن زانتیا 2 لیتری

بالابر برقی شیشه سیتروئن زانتیا 2 لیتری

صفحه آمپر و کیلومترشمار سیتروئن زانتیا 2 لیتری

صفحه آمپر و کیلومترشمار سیتروئن زانتیا 2 لیتری

پیشرانه سیتروئن زانتیا 2 لیتری

پیشرانه سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی سیتروئن زانتیا 2 لیتری

دکمه های فرمان سیتروئن زانتیا 2 لیتری

دکمه های فرمان سیتروئن زانتیا 2 لیتری

دکمه های فرمان سیتروئن زانتیا 2 لیتری

دکمه های فرمان سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای جانبی سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای جانبی سیتروئن زانتیا 2 لیتری

citroen xantia

citroen xantia

نمای عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی درب عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی درب عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای روی دستگیره سیتروئن زانتیا 2 لیتری

آپشنهای روی دستگیره سیتروئن زانتیا 2 لیتری

فضای ردیف عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

فضای ردیف عقب سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی درب جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

نمای داخلی درب جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

تنظیمات صندلی جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

تنظیمات صندلی جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

صندلی های جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

صندلی های جلو سیتروئن زانتیا 2 لیتری

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

19 دیدگاه ها برای "سیتروئن زانتیا ۲ لیتری"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
hamid
مهمان

سیستم تعلیق این ماشین یکی از شاهکارها فرانسوی بوده اونم ۲۵ سال پیش ، فوق العادست ، با سه چرخ بری با حفظ تعادل

babak
مهمان

من دو ساله زانتیا سوار میشم ماشین های مختلفی هم داشتم تو رده قیمتی خودش به غیر از ۲۰۶ تیپ ۵ هیچ کدام از ماشین ها ترمزش به خوبی زانتیا نبوده.در ضمن در خصوص هزینه های نگهداری هم باید عرض کنم که قطعات استوک به شرط سلامت از قطعات نوی توی بازار بهتر جواب میدن از نظر لذت رانندگی هم در رده ماشین های زیر ۸۰ تومن ماشینی به خوبی و هندلینگ زانتیا وجود ندارد …. سواری زانتیا از ماکسیما بهتره چون دوست صمیمی من که مکانیکه و هر دو مدل ماشینو داشته اینو بهم گفته

namjoo
مهمان
من زانتیا سه سال داشتم مدل ۸۶ سال نودو دو خریدم وتا ۹۵ داشتم بخدا خرجشم زیاد نبود از روی سر رفتن حوصله رفتم جک اس ۵ خریدم پارسال برج دو بخدا تا برج شش اولش خوب بود یه مدت میگذره ماشین چینی حال بهم زن میشه با قیمت نجومیش الان یک ماه رفتم زانتیا c5 نیو خریدم واقعا زانتیا بی نظیر واقعا نرمی شتاب بازیش تو سرعت بالا روی موج جاده لذت رانندگی رو فقط راننده حس میکنه و بنظرم زانتیا چه مدل قدیمی چه این c5که واقعا خودرو هوشمند اروپا لایقش بی نظیر من که حال میکنم و… بیشتر
ایمان
مهمان

والا من یه ۸۸ دارم بوقمو پاره کرده ولی خب از قدیم گفتن
گر خوشکلی مارا ببوقد از بوقیدنش ما را خوش آید

mohsen
مهمان

سلام دوستان به نظر من زانتیا واقعا ماشین عالیه از همه نظر درضمن آخرین مدل زانتیا ۸۹ هستش اونایی که میگن هزینه نگهداریش بالاست ماشینای دیگه ساخت داخل تو همین مدلا رو برن ببینن که چه خرجی دارن ولی درکل درسته که زانتیا ماشین خوبیه ولی باید به نسبت قیمتش بارزه نه با این قیمتای ۵۰ ۶۰ میلیونی الان جای تأمل داره با این پول آدم دست و بالش برا خرید خودرو های با امکانات ,صفر کیلومتر خیلی بازه چه برسه به خودرو های دست دوم