معایب تارا
سال 1399 ایران خودرو اقدام به معرفی تارا نمود و اولین تولیدات این شرکت در سال 1400 به دست مشتریان رسید. در واقع تارا برخلاف بسیاری از تولیدات دیگر ایران خودرو بر اساس پژو 405 یا 206 شکل نگرفته بود و اساس کار، پژو 301 بود، خودرویی نه چندان آشنا برای ایرانیان که قرار بود در کشورمان مونتاژ شود ولی این پروژه در نهایت در پی خروج یکجانبه امریکا از برجام و اعمال تحریم ها علیه ایران به سرانجام نرسید اما در نهایت ایران خودرو بر اساس 301، اقدام به ارائه خودرویی به نام تارا کرد.
تارا در دو تیپ دنده ای (کد کلاس ۳۲۲۰۱) و اتوماتیک (کد کلاس ۳۲۳۰۱) به بازار عرضه شده است. هر دو تیپ از موتور TU5P که در واقع نمونه ارتقا یافته موتور TU5 است، بهره می برند. این موتور به سامانه CVVT یا زمانبندی مداوم متغیر سوپاپ ها مجهز شده است و طبق اعلام ایران خودرو علاوه بر افزایش توان و گشتاور، کاهش مصرف سوخت را نیز به همراه دارد. البته پژو ۳۰۱ به پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به EC5 مجهز بود که نسبت به موتور TU5P از توان و گشتاور بیشتر و مصرف سوخت کمتری برخوردار بود، در ابتدا اخباری مبنی بر عرضه تارا با پیشرانه EC5 به گوش می رسید اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و موتور TU5P برای تارا در نظر گرفته شد. گیربکس تارا در نمونه دستی از نوع ۵ سرعته و گیربکس نمونه اتوماتیک همان گیربکس ۶ سرعته تیپ ترونیک به کار رفته در دنا پلاس اتوماتیک توربو است. در هر دو نمونه تارا، محور جلو محرک است.
تارا اتوماتیک به تجهیزات ایمنی و رفاهی بیشتری نسبت به مدل دنده ای مجهز شده است. از آن جمله می توان به دو ایربگ جانبی، فرمان و دسته دنده چرم، دوربین دید عقب، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، صندلی های برقی- دستی جلو، سنسور نور و باران، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سانروف و زیرآرنجی اشاره کرد. با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار میگذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب تارا ایران خودرو و اینکه به چه دلایلی تارا نخریم بپردازیم.
ارگونومی ضعیف
در طراحی داخلی تارا، عملا با کابین ۳۰۱ با چند تغییر کوچک مواجه هستیم. اگرچه در کابین تارا نکات مثبتی هم با توجه به کلاس خودرو دیده می شود اما چند نکته بسیار نامطلوب هم وجود دارد. برای مثال محل قرارگیری کلیدهای بالابر شیشه بسیار نامناسب است. این کلیدها در اطراف جالیوانی و جلوی اهرم تعویض دنده قرار گرفته اند و به خصوص محل کلید بالابر شیشه های سمت راست جای تعجب دارد. به نظر می رسد که بهتر بود از محل معمول روی درب برای تعبیه این کلیدها استفاده می شد.
به طور کلی ارگونومی در کابین تارا تعریفی ندارد و شاید از این حیث بتوان آن را بدترین در بین رقبا دانست. محل قرارگیری کلید فلاشر نیز بسیار عجیب است و به همراه کلید قفل درب ها، در سمت راست ورودی های هوای میانی داشبورد تعبیه شده است که به خصوص در مواقع اضطراری دسترسی خوبی ندارد، احتمالا باید از سرنشین کناری درخواست کنید که فلاشر را روشن کند!
همان طور که اشاره شد، با توجه به اینکه طراحی کابین تارا اساسا طبق طراحی کابین پژو ۳۰۱ می باشد، بخش زیادی از این انتقادات در واقع به ۳۰۱ بر می گردد اما از ایران خودرو این انتظار می رفت با توجه به تغییراتی که در طراحی بیرونی ۳۰۱ اعمال کرده است، حداقل در طراحی داخلی نیز برخی ایرادات طراحی ۳۰۱ را اصلاح نماید که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.
طراحی ظاهر نه چندان عامه پسند
اگرچه ظاهر یک مقوله سلیقه ای است، به نظر بیشتر افراد تارا خودروی زیبا و متناسبی نیست. به نظر می رسد طراحان، سعی داشته اند نمای این خودرو متفاوت باشد اما این الزاما به معنی زیبا بودن نتیجه نهایی نیست. شاید بتوان گفت بهترین نمای این خودرو در طراحی قسمت جلو خود را نشان می دهد و طراحی قسمت عقب و خصوصا چراغ های عقب نامانوس به نظر می رسد. حتی ریزه کاری هایی می توانست نتیجه را بهتر نماید ولی متاسفانه ایران خودرو اهمیتی به این موارد نداده است و البته شاید با وجود انحصار موجود در بازار نیازی هم به آن احساس نمی کند، برای مثال استفاده از نمای مشکی رنگ روی دربها در محل ستون وسط می توانست به ظاهر خودرو کمک کند. این مورد البته در مدل های جدیدتر پژو ۲۰۶ هم حذف شده بود.
پیشرانه ضعیف
تارا از موتور TU5P که در واقع همان موتور اصلاح شده TU5 است بهره می برد. این موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ تارا، قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور است. اگر وضعیت تارا را با بسیاری از خودروهای همرده بسنجیم وضعیت چندان بد هم نیست اما باید توجه داشت که دناپلاس توربو اتوماتیک با قیمتی ارزان تر از موتوری با حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر استفاده می کند که به لحاظ عملکردی نسبت به تارا کاملا برتری دارد. در زمینه شتاب هم این برتری برای دناپلاس توربو اتوماتیک حفظ می شود و با شتاب ۰-۱۰۰ رسمی ۱۰.۵ ثانیه گوی سبقت را از تارای اتوماتیک با شتاب رسمی ۱۳ ثانیه می رباید. البته دردسرهای کمتر موتور تنفس طبیعی تارا و حساسیت کمتر آن برگ برنده ای برای تارا محسوب می شود.
قیمت بالا
قیمت بالای خودرو در کشورمان به این خودرو محدود نمی شود. تارا امکانات ایمنی نسبتا خوبی را ارائه می کند اما قیمت آن در خردادماه ۱۴۰۱ در حدود ۶۰۰ میلیون تومان است که اصلا عدد کمی نیست. از مهمترین رقبای تارا اتوماتیک می توان به دنا پلاس توربو اتوماتیک با قیمتی در حدود ۵۰۰ میلیون تومان اشاره کرد. طبق شنیده ها، قرار است شاهین به عنوان یکی دیگر از رقبای تارا، با گیربکس اتوماتیک هم به بازار عرضه شود که نوع گیربکس، تجهیزات احتمالی بیشتر نسبت به نمونه دستی و قیمت آن هنوز مشخص نیست. درست است که در برخی از موارد به خصوص تجهیزات ایمنی تارا دست برتر را دارد اما اختلاف قیمت با رقبا نیز کاملا قابل توجه است. از سوی دیگر خودروهای وارداتی کارکرده زیادی نیز در این محدوده قیمت به چشم می خورند که چه از نظر فنی و چه از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی کاملا نسبت به تارا برتری دارند و شاید ارزش خرید بیشتری داشته باشند.
کلام آخر
تارا در مجموع امکانات رفاهی و ایمنی نسبتا خوبی را ارائه میکند اما بزرگترین ایراد آن را می توان در طراحی و ارگونومی دانست، همچنین برچسب قیمتی تارا انتظار از این خودرو را از نظر عملکرد فنی بالا می برد در حالی که این انتظار برآورده نمی شود. تارا قیمت بالایی دارد و اگرچه نسبت به رقبا نکات مثبتی دارد، نمی توان از این قیمت به راحتی چشم پوشید، حتی اگر به سدان های کره ای دست دوم این محدوده قیمتی نیم نگاهی داشته باشید گزینه های جذاب تری را خواهید یافت.
دیدگاه بگذارید
69 دیدگاه ها برای "معایب تارا"
دنا اتومات ازهمه لحاظ به تارا برتری داره به عنوان کسی کههردوتا ازاین ماشینها رو استفاده کردم.
مصرف سوخت دنا توربو خیلی بالاست صدی ۱۴
مگه تاکسی ۴۰۵ هست که ستون وسطو بیاد مشکی کنه ؟؟!!
خواهشأ از این تزا ندید !!
سلام
من تارا مشکی حدود ۳ماه و نیمه دارم باید بگم چراغ عقبش که خیلی ازش انتقاد کردن فوق العاده زیباس مخصوصا روی رنگ مشکیه ماشین خود ماشین یه لول از همه ماشینای ایرانی بجز دنا پلاس توربو بالاتره. طراحی داخلیش خیلی قشنگه و کلید های چراغ اضطراری و قفل درها اصلا جای بدی نیست فقط تنها مشکلش نبود قطعاتشه که نمایندگی تامین میکنه معمولا واستون
فقط چراغ عقب زشته بقیه ش خوشگله ی جوری میگید دنا پلاس ک انگار اونو کمپانی جنرال موتور طراحی کرده جفت شون در ی حدن
د. هفته تحویل گرفتم خراب شد روشن نمیشه.بردم نمایندگی میگه قطعه نداره یک ماه باید ماشین بخوابه تا قطعه بیاد.برخورد کارکنان نمایندگی هم که از کیفیت تارا صد مرتبه بدتر.
کی لس استارتر نه کی ال اس استارتر آقای با سواد!
استاد کی لس درسته یعنی بدون کلید اونم نه کِی لس کییی لس
همونه بردار کی لس یعنی بدون کلید
سلام
کسی تا الان مشکلات گیربکس بد جا رفتن دنده، مشکل یاتاقان، روغن ریزی موتور تو تارا دنده ای داشته
سلام بله در صورت عدم تعمیر به سازمان صمت شکایت کنید مثل بنده مجبور میشن خودروتون رو با یک خودرو جدید تعویض کنند. طبق قانون حمایت از مصرف کنندگان. سرچ کنید قوانینش رو حتما مطالعه کنید
من پژو اس دی . پارس . سمند . دنا . داشتم . این رو چند ماهه خریدم . پشیمان شدم ماشین اخر دناپلاس بود فروختم این و گرفتم که خیلی اشتباه کردم کاش دنا رو از دست نداده بودم . گول دوتا آپشن رو نخورید مثل من ضرر نکنید .
کلا ماشین های ایرانی آشغال هستن و ارزش واقعی شون یک دهم قیمت نجومی شون هست
***
اصلا میدونی esp یا hsa چی هست؟
تاحالا تو عمرت این اسمارو شنیدی؟
درباره کابین بزرگ تارا چی؟
بزرگترین صندوق عقب ماشین داخلی؟
صدای کم داخلی تارا چی؟
موتور پدر و مادر دار تیوفاید پلاس چی؟
پس موتور تیبا خوبه
شتاب پراید توربو از شاهین سریعتره
پس نمیدونی درباره تارا اظهار نظر نکن
تارا که شتابش مثل پیکان میمونه.
سلام در مورد شتاب شاهین باید بگم چیزی کمتر از تارا نیست. تست شتاب شاهین در فضای مجازی و در سایت *** هست. حتی از ال ۹۰ شتاب بیشتری داره.
ماشین توربو رو با تنفس طبیعی مقایسه نمیکنن مهندس
آشغاله بابا، مگه کسی مخش تاب برداشته باشه ششصد تومن پول این آشغال رو بده که موتور پژو روشه ، قیافشم زشت تر از پژوئه… پژو تو این گرونی سیصد تومن پولشه، این با دوتا کلید بیشتر که ۴ روز دیگه خرابه نهایت ۳۳۰ بیاره… خیلیم زشته… esp اینام چرته، کار نمیکنه
قیافه کاملا خوبی داره دلالان هم قیمت هارو بردن بالا اول ۵۲۰ بود الان ۶۰۰ به لطف دلالان