قم آماده تبدیل شدن به قطب خودروسازی است

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
قم آماده تبدیل شدن به قطب خودروسازی است

استان قم با در دست داشتن ظرفیت‌های مورد نیاز برای استقرار صنایع خودروسازی، آماده است در آینده نه چندان دور به یکی از قطب‌های مهم این صنعت در ایران تبدیل شود.

ایجاد صنعت خودروسازی در هر منطقه‌ای نیازمند داشتن قابلیت‌ها و زیرساخت‌هایی است که بر اساس آن بتوان، استقرار این صنعت را در آن توجیه کرد.توجیه اقتصادی هر طرح مهمترین قدم برای عملیاتی ساختن آن است و خوشبختانه از نظر کارشناسان و مسئولان حوزه صنعت، قم آمادگی خیلی زیادی برای استقرار صنایع خودرو سازی در شهرک‌های صنعتی خود دارد.

یکی از مهمترین پیش نیازهای ساخت خودرو در فرآیند زنجیره تولید، دسترسی راحت به قطعات مورد نیاز می‌باشد که این مهم در مناطق صنعتی قم قابل دسترسی است و این استان از گذشته‌های دور کانون حضور صنایع قطعه سازی بوده است که به راحتی می‌توانند محصولات مورد نیاز صنایع خودروسازی را تأمین کنند.

در همین خصوص در گفت و گو با مسئولان بخش صنعت استان، مزیت‌های قم برای حضور صنایع خودروسازی مورد توجه قرار گرفت.

قم بهترین موقعیت را برای استقرار صنایع خودرو سازی دارد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان پیرامون این مسئله، گفت: به علت فعالیت واحدهای صنعتی زیرمجموعه صنعت خودروسازی و ظرفیت‌های گوناگون، آمادگی کامل برای استقرار این صنعت مادر و اشتغالزا در قم وجود دارد.

محمود سیجانی، تصرح کرد: فعالیت واحدهای قطعه سازی یکی از مهمترین ظرفیت‌های استان قم برای حضور خودروسازان است، چون که صنایع خودروسازی در چرخه تولید خود وابستگی کاملی به این صنعت دارند.

وی ذکر کرد: همینطور زیرساخت‌های موجود در شهرک‌های صنعتی استان قم به ویژه شهرک صنعتی محمود آباد نیز از نظر فنی و هم از نظر فیزیکی، بهترین موقعیت را برای فعالیت صنایع خودروسازی دارد.

وی ادامه داد: شهرک صنعتی محمود آباد در آزادراه قم - تهران قرار دارد و این مسیر بهترین راه دسترسی به شبکه اصلی ارتباطی ایران و مهمترین بازارهای کشور است.

سیجانی گفت: حمایت مسئولان استان قم از سرمایه گذاران و قراردادن بسته‌های تشویقی برای حضور آنان در این استان هم از جمله عواملی است که بر جذابیت حضور خودروسازان در قم افزوده است.

وی افزود: در هال حاضر واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خودروسازی مانند واحد صنعتی مبدل کاتالیست خودرو که در خصوص تولید مبدل‌های کاتالیستی با استاندارد یورو پنج فعالیت می‌کند، در استان دایر هستند و می‌توان این چرخه را با ایجاد صنایع پایین دستی خودروسازی تکمیل و در آخر صنعت مادر خودرو سازی را در قم دایر کرد.

وی ادامه داد: بر پایه نظر کارشناسان حوزه صنعت، استقرار صنایع خودرو در قم توجیه اقتصادی دارد و سرمایه گذاران این قسمت با اطمینان خاطر از سوددهی سرمایه خود می‌توانند در این استان فعالیت کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: امروز صنعت قم با بهره گیری از فارغ التحصیلان دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی به سوی ایجاد واحدهای صنعتی دانش بنیان پیش می‌رود و استقرار صنایع خودروسازی می‌تواند باعث پویایی هرچه بیشتر حرکت‌های علمی در حوزه صنعت قم شود.

وی ذکر کرد: نیروی انسانی کارآمد و ماهر یکی از الزامی‌ترین عرصه‌های فعالیت واحدهای صنعتی مادر مانند صنعت خودروسازی است که خوشبختانه استان قم در این خصوص هم توانمند است و خودروسازان می‌توانند از این ظرفیت هم به خوبی استفاده کنند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای حضور صنایع خودروسازی در قم استفاده از ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان است که با استفاده از موقعیت این منطقه می‌توانند محصول‌های تولید شده خود را با شرایط ویژه به بازارهای بین المللی صادر کنند.

در حال حاضر در قم ۲ هزار و ۳۹۰ واحد صنعتی دارای پرونده وجود دارد؛ همینطور ۵۳ هزار و ۸۰۰ تن در واحدهای صنعتی استان مشغول به فعالیت هستند.

استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

شهرک صنعتی محمود آباد قم با مساحتی بالغ بر ۷۰۰ هکتار در کیلومتر ۱۸ آزادراه قم - تهران قرار گرفته و از خدمات زیربنایی نظیر آب، برق، تلفن، گاز و راه‌های ارتباطی مناسب برای حضور صنایع مادر و تخصصی مانند صنعت خودروسازی، برخوردار است.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری شهر قم، به عنوان مهمترین و نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی - اقتصادی ایران، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه‌های اصلی شمال - جنوب و شرق - غرب ایران است و برای برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ویژه دارد و قادر است نقش تعیین کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و ایران ایجاد کند.

شهرک محمود آباد قم آرمانی‌ترین منطقه برای استقرار صنایع خودروسازی است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم در این خصوص، گفت: شهرک صنعتی محمود آباد این استان ایده آل ترین منطقه برای استقرار صنایع خودروسازی است و می‌تواند بهترین وضعیت را برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فعال در این صنعت، فراهم کند.

امیر طیبی نژاد یادآوری کرد: برخورداری از زیرساخت‌های مطلوب، موقعیت جغرافیایی عالی و نزدیکی به تهران به عنوان بزرگترین بازار مصرف ایران، فاصله کمی تا خط راه آهن سراسری و فرودگاه بین المللی، دسترسی آسان به منطقه از طریق آزادراه قم – تهران که راهبردی‌ترین راه رفت و آمد ایران است و همیطور وجود کارخانه‌های قطعه سازی به عنوان تأمین کننده مواد مورد نیاز صنعت خودرو، از جمله ویژگی‌های ممتاز منطقه صنعتی محمود آباد قم است که می‌تواند آن را به قطب خودرو سازی ایران تبدیل کند.

وی ذکر کرد: تجهیزات و زیرساختهای شهرک صنعتی محمود آباد مثل همه شهرک‌های صنعتی استان، برای پذیرش سرمایه گذاران در شرایط مطلوبی قرار دارد و به همین دلیل در سال‌های گذشته استقبال صنعتگران از این منطقه با رشد قابل توجهی مواجه بوده است؛ همینطور پیش بینی‌های لازم برای ارتقای سطح خدمات و زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی استان قم به عمل آمده تا استقرار صنایع مادر مانند صنعت خودروسازی در این مناطق با آسانی هرچه بهتر انجام شود.

وی ادامه داد: استقرار صنایع خودرو سازی در شهرک‌های صنعتی قم از جمله محمود آباد می‌تواند تا اندازه قابل توجهی، بیکاری جوانان استان را کاهش دهد، چون که این صنعت علاوه بر تولید خودرو، موجب شکل گیری و گسترش صنایع وابسته مانند صنعت قطعه سازی می‌شود که برای فعالیت به حجم زیادی از نیروی انسانی نیاز دارد.

طیبی نژاد گفت: به علت دسترسی آسان شهرک‌های صنعتی استان قم به مسیرهای حمل و نقل، اگر صنایع خودروسازی در این شهرک‌ها مستقر شود، می‌تواند به راحتی و با کمترین هزینه محصول تولیدی خود را از طریق آزاد راه قم – تهران به بازارهای مصرف داخلی و خارجی صادر کنند که این موضوع قیمت تمام شده خودرو را کاهش و میزان رقابت پذیری آن را در بازار افزایش می‌دهد.

وی ذکر کرد: از گذشته در قم صنعت قطعه سازی از جمله تولید قطعات مورد نیاز خودرو، حضور فعال داشته است، به همین علت این استان می‌تواند نیاز صنایع خودرو سازی به مواد مورد نیازشان را تا اندازه قابل قبولی پاسخ دهد؛ از سویی استقرار صنایع خودرو سازی مادر در منطقه موجب می‌شود، صنعت قطعه سازی برای حفظ بازار، روز به روز بر کمیت و کیفیت محصول‌های تولیدی خود بیفزاید و این موضوع در آخر منجر به شکل گیری چرخه تولید خودرو از ابتدا تا انتها در شهرک‌های صنعتی استان قم می‌شود.

وی ادامه داد: قابلیت دیگر استان قم برای استقرار صنایع خودروسازی در آن، برخورداری از دانشگاه‌های صنعتی و افراد کارشناس در حوزه صنعت و مهندسی مواد است؛ قم از لحاظ علم و فناوری در ایران جایگاه بخصوصی دارد و استقرار صنعت خودرو سازی در شهرک‌های صنعتی آن سبب فعالیت تخصصی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای ارتقای این صنعت شده و در آخر فرصت شغلی برای خیلی از فارغ التحصیلان دانشگاهی استان ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم گفت: طبق نظر کارشناسان، این استان از ظرفیت بالایی برای استقرار صنایع خودرو سازی برخوردار است و در زمان‌های پیشین هم اقدام‌های گسترده‌ای برای استقرار این صنعت در قم انجام شد که متاسفانه در آخر به نتیجه نرسید و در بعضی مواقع کارخانه‌های خودروسازی در مناطقی ایجاد شد که به مراتب سطح زیرساخت‌های آن‌ها در مقایسه با استان قم برای استقرار این صنعت، پایین‌تر بود.

وی بیان کرد: ولی حالا قم در بهترین وضعیت برای جذب سرمایه گذار و استقرار صنایع خودرو سازی قرار دارد؛ استاندار، نمایندگان مجلس، متولیان قسمت صنعت و همه مسئولان استان در کنار سرمایه گذاران فعال در صنعت خودرو سازی هستند که هرچه زودتر این صنعت در استان ایجاد شود.

وی ادامه داد: امروز وضعیت سرمایه گذاری در استان قم با وجود تفاهمی که بین بخش دولتی و خصوصی شکل گرفته، در شرایط خوبی قرار دارد و اقدام‌های انجام شده نشان می‌دهد مسئولان با تقویت زیرساختها و آزاد سازی فرصت‌های سرمایه گذاری در پی تقویت حضور سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع مادر مانند صنعت خودرو سازی در قم هستند که سطح تولید و اشتغال استان را تا اندازه خیلی زیادی افزایش می‌دهد.

طیبی نژاد گفت: به علت امتیازهای قابل توجه صنعت خودرو سازی در ارزش افزوده اقتصادی استان قم و سهم بالای آن در کاهش آمار بیکاری، همه مسئولان و نهادهای نظارتی استان باید به طور جهادی و با پیگیری مستمر برای استقرار این صنعت در شهرک‌های صنعتی قم تلاش کنند و اجازه از بین رفتن این فرصت فوق العاده را ندهند.

خروج خودروسازی از انحصار لازم است

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی هم در گفت و گویی پیرامون این مسئله، ذکر کرد: یکی از راه‌های افزایش کیفیت خودروهای ایران ایجاد فضای رقابتی و خروج خودروسازی از انحصار است و در همین خصوص قم قابلیت‌های مناسبی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری افزود: با جذب سرمایه گذار خارجی درصنعت خودروسازی می‌توان فضای رقابتی را برای ارتقای کیفیت بوجود آورد.

وی در ادامه آماده بودن زیرساخت توسعه صنعت خودروسازی در شهرک‌های صنعتی استان قم را زمینه‌ای مناسب برای رونق اشتغال و بالا بردن کیفیت صنعت خودرو در ایران دانست.

وی تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی قم زیرساخت‌های لازم را برای جذب سرمایه گذار خارجی در راستای تولید خودروی با کیفیت که بتوانند اشتغالزایی پایداری را فراهم کنند، دارد.

ذوالنوری گفت: لازم است تسهیلات و خدمات بخصوصی را در استان و ایران برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت‌های تولید و ارتقای کیفیت و ایمنی خودروها در نظر گرفته شود.

وی با تصریح بر این که می‌توان از تجربه‌های دیگر کشورها در این قسمت استفاده کرد، افزود: کشوری مانند روسیه با سیاست‌های اصولی، ضمن رفع نیاز تولید خودروی کشور، توانسته است اشتغالزایی و توسعه صنایع وابسته به خودرو را در این کشور توسعه دهد.

وی ادامه داد: استقرار صنایع خودروسازی در قم همینطور باعث تقویت قسمت‌های وابسته به آن، مانند صنعت قطعه سازی و بومی سازی زنجیره تولید خودرو در ایران می‌شود.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar