درآمد رانندگان تاکسی ۶۰ درصد کاهش یافت

شنبه 27 اردیبهشت 99 ساعت 13:28
درآمد رانندگان تاکسی 60 درصد کاهش یافت

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران با تاکید بر اینکه دیگر توانایی پاسخگویی به مشکلات تاکسیران‌ها را نداریم، گفت: شاید اجرای هرچه زودتر نرخ کرایه سال ۹۹ تا حد کمی مساله معیشتی رانندگان را حل کند.

رانندگان تاکسی پس از شیوع کرونا علاوه بر از دست دادن بخش قابل توجهی از منابع درآمدی خود و به واسطه الزام حضور در سطح شهر به منظور امرار معاش جزو بزرگترین خانواده مدیریت شهری بودند که از کرونا متأثر شدند. بر اساس آخرین آمار بیش از ۳۰۰ راننده تاکسی تنها در تهران به کرونا مبتلا شدند و ۱۳ نفر جان خود را از دست دادند.

از طرفی عدم اجرای طرح ترافیک و تاکید بر استفاده مردم از خودروهای شخصی بدون درنظر گرفتن کمک معیشتی به تشدید آسیب‌ها به آنها دامن زد و در این بین حلقه فشار به تاکسیران‌ها به رغم بازگشت شرایط رفت و آمد در پایتخت هر روز تنگ‌تر شد.

به گفته قنادان در تهران ۸۰ هزار راننده تاکسی مشغول به فعالیت هستند، این در حالی است که شهرداری در نظر دارد پس از شب‌های قدر دوباره طرح ترافیک را از سر بگیرد. در این طرح برای کارمندان دولت و پرستاران تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است، همچنین رانندگان تاکسی و اسنپ هم می‌توانند به طور رایگان در محدوده طرح رفت و آمد کنند، اما این موضوع با توجه به گران بودن نرخ کرایه تاکسی‌های اینترنتی و آژانس‌ها حتماً منجر به سرازیر شدن بار مسافر به سمت دیگر مدهای حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی‌ها خواهد شد، از طرفی بر اساس گفته مدیرعامل سازمان تاکسیرانی، اسامی تمامی رانندگان برای دریافت کمک‌های دولتی معرفی شده است اما هنوز مبلغی به رانندگان به عنوان کمک معیشتی جداگانه داده نشده است و حال سؤال این است؛  جبران خسارت وارده به رانندگان تاکسی و کمک به بهبود معیشت آنها چگونه میسر خواهد شد؟

علیرضا قنادان مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه نصب کاور محافظ برای تاکسی‌ها ادامه دارد، گفت: این مساله توسعه خواهد یافت و علاوه بر ظرفیتی که خود سازمان تاکسیرانی در دست اجرا دارد، شهرداری بعضی مناطق تهران هم در سطح منطقه خود تعدادی کاور تأمین و توزیع کرده‌اند. رانندگان تاکسی که تاکنون کاور محافظ دریافت نکرده‌اند با مراجعه به سایت باشگاه رفاه تاکسیرانان به آدرس taxiclub.tehran.ir می‌توانند ثبت درخواست کرده و با انتخاب محل توزیع کاور، آن را دریافت و نصب کنند.

او ادامه داد: برنامه ما تأمین ۱۵ هزار کاور نصب بوده که ادامه دارد و مطمئناً تا هفته آینده بیشتر هم خواهد شد.

قنادان در مورد اضافه شدن بار مسافر به تاکسی‌ها در پی اجرای طرح ترافیک از هفته آینده گفت: میزان مسافر حمل‌ شده توسط تاکسی‌ها بر اساس آمار موجود هنوز به طور چشمگیری نسبت به دوره مشابه سال اخیر کاهش نشان می‌دهد. برای مثال مسافران تاکسی در هفته سوم اردیبهشت ماه ۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵۸ درصد کمتر است. به طور متوسط نسبت حمل مسافر همچنان نزدیک به ۶۰ درصد کمتر از تعداد سال اخیر است و به نظر می‌رسد، حتی اگر در حدود پیشنهادی که در بسته ترافیکی جدید مطرح شده تقاضا افزایش یابد، همچنان توانایی پاسخگویی را داریم، چون که ظرفیت خالی در ناوگان تاکسیرانی همچنان زیاد است.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی همچنین در مورد کرایه‌های تاکسی با ذکر اینکه اجرای نرخ‌های کرایه تاکسی روال اجرایی مشخصی دارد، گفت: رانندگان ملزم به رعایت نرخ کرایه درج شده بر روی برچسب‌ها هستند، اما در سال ۹۹ با شرایط خاص و پیچیده‌ای رو به رو شده‌ایم. از یک سو ابلاغ کرایه سال ۹۹ به خاطر مساله کرونا و شرایط اقتصادی مردم به تعویق افتاد و از سوی دیگر هم مساله معیشت تاکسیرانان مطرح است که در این مدت واقعاً آسیب دیده‌اند. هم اکنون کرایه‌های تاکسی بر مبنای نرخ سال اخیر است، اما به طور غیررسمی بعضی از شهروندان با درک شرایط خاص تاکسیرانان خودشان کرایه نفر چهارم را بین ۳ مسافر دیگر تقسیم و آن را تقبل می‌کنند، اما در هر حال ما به تمام تاکسیران‌ها ابلاغ کرده‌ایم که اگر شهروندی به این کار راضی نبود اجبار به پرداخت مازاد نداشته باشند. جالب آن است که امسال میزان شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۸۸۸ شهرداری تهران از دریافت کرایه مازاد تاکسی‌ها نسبت به سال اخیر بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

او با ذکر اینکه برای اجرای نرخ سال ۹۹ منتظر ابلاغ معاونت حمل و نقل و ترافیک هستیم، گفت: همیشه تغییر کرایه‌های حمل‌ونقل شهری از مسائل مهم و اثرگذار در زندگی شهروندان است و به همین خاطر می‌بایست با هماهنگی شهرداری و دولت انجام شود. تأخیر امسال بیشتر به خاطر آن بوده است که مراعاتی در مورد مردم لحاظ شود، اما هر زمانی که به ما ابلاغ شود، آمادگی اجرای آن را داریم.

قنادان در مورد مساله حمایت‌های دولت از تاکسیران‌ها گفت: بر اساس پیگیری‌های مداومی که از دستگاه‌های دولتی در این زمینه داریم، برنامه‌هایی در دست اقدام است، اما هنوز برای تاکسیران‌ها برنامه‌ای عملیاتی نشده است. البته ظرف هفته‌های گذشته اقداماتی از محل منابع سازمان تاکسیرانی و شهرداری تهران انجام شده، اما منابع شهرداری برای حل مسائل تاکسیران‌ها به هیچ وجه کافی نیست. تاکنون تنها در یک مرحله به رانندگان تاکسی همان کمک معیشتی یارانه‌ای که برای دیگر شهروندان در نظر گرفته شده بود، پرداخت شده اما برنامه‌ حمایتی دیگری مازاد بر آن تاکنون اتفاق نیفتاده است.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران در مورد اقدام بعضی رانندگان برای فروش تاکسی و گذراندن زندگی گفت: در این مدت مراجعات خیلی زیادی در خصوص افزایش مشکلات معیشتی تاکسیران‌ها داشته‌ایم. شهرداری تهران منابع خود را از طرف شهروندان تهرانی و برای ارائه خدمات شهری به آن‌ها تأمین می‌کند و در مدیریت ناوگان تاکسیرانی هم این منابع بسیار محدود  هستند.

او ادامه داد: حفظ اشتغال و حمایت از کسب و کارها و صنوف منابعی می‌طلبد که در اختیار دولت و در چارچوب اختیارات و امکانات دولت است. تاکسیرانی در حد وسع و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود کمک کرده و حداکثر تلاش خود را به کار گرفته است، اما برای حل مشکلاتی که در طی این مدت پیش آمده نیازمند کمک‌های جدی‌تری از طرف دولت هستیم.

قنادان با اشاره به اینکه شهرداری تهران در تأمین منابع برای عملیات پایه‌ای خود هم دچار مشکل شده است، افزود: دولت اگر می‌خواهد کمک خاصی به قشر تاکسیران‌ها داشته باشد، آن را اجرایی کند، چون که آمار ما نشان می‌دهد حجم حمل مسافر ۶۰ درصد کمتر از سال اخیر است و این بدان معنی است که درآمد یک تاکسیران ۶۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است، در حالی که تورم در همین مدت مشابه هم در جامعه رشد داشته، اما درآمد تاکسیران‌ها نه تنها ثابت نمانده، بلکه کاهش هم داشته است.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران ادامه داد: دیگر توانایی پاسخگویی به مشکلات تاکسیران‌ها را نداریم. شاید اجرای هرچه زودتر نرخ کرایه سال ۹۹ در تاکسی‌ها مقدار کمی مساله معیشتی رانندگان را حل کند.

قنادان ضمن انتقاد از تأخیر در اجرای نرخ جدید کرایه‌ها که مشکلات آنها را در این شرایط دوچندان کرده است، گفت: امسال که تاکسیرانان به خاطر کرونا آسیب بیشتری دیده‌اند، حتی با افزایش نرخ کرایه هم به این زودی به درآمد سال اخیر برنخواهند گشت.

او در مورد اجرایی شدن زمان افزایش کرایه‌ها گفت: سازمان تاکسیرانی امکان تصمیم‌گیری مستقل در این زمینه را ندارد و باید با هماهنگی تمامی حوزه‌ها با توجه به تاثیرگذاری اجتماعی این مساله را اجرا کند، اما اکنون از منظر قانونی هم تمام مقدمات قانونی برای اجرای نرخ سال ۹۹ انجام شده و تنها مساله این است که به خاطر شیوع کرونا به تأخیر افتاده تا به مردم فشار کمتری وارد شود، اما این مساله باید هرچه زودتر برطرف شود تا رانندگان هم بیشتر از این متضرر نشوند.

قنادان همچنین در مورد آمار ابتلا به کرونا و فوتی‌ها در بین رانندگان تاکسی گفت: خوشبختانه با توجه به اقدامات بهداشتی که از طرف خود رانندگان انجام می‌گیرد و آموزش‌ها و توزیع اقلام بهداشتی تا حدود زیادی جلوی روند بیماری در بین رانندگان گرفته و کنترل شده و ظرف روزهای گذشته گزارشاتی مبنی بر افزایش چشمگیر مبتلایان و یا فوت تاکسیران‌ها در اثر این بیماری به دست ما نرسیده است.

ایلنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar