به این ۵ دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید

بروزرسانی در: دوشنبه 28 خرداد 97 ساعت 23:43
به این 5 دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید

اگر با کیفیت ساخت پایین، شتاب کم، سروصدای زیاد کابین و مصرف سوخت بالای آن می‌توانید کنار بیایید، خرید کاپرا دو کابین را به شما پیشنهاد می‌کنیم...

خودروهای پیکاپ تراک به دلیل قابلیت‌های بالایی که معمولاً در یک پکیج در اختیار راننده قرار می‌دهند، در همه جای دنیا جزو محبوب‌ترین خودروها هستند. پیکاپ تراک ها ارتفاع از سطح زمین خوبی دارند، بزرگ و جادار هستند و در صورت نیاز، می‌توانید بارهای خود را هم با آن‌ها جابجا کنید. قابلیت‌های آفرود بالای این خودروها هم یکی از دلایل محبوبیت بالای سگمنت پیکاپ تراک ها در بازارهای مختلف دنیاست.

بازار کشورمان هم از این قاعده مستثنی نیست و از دیرباز تاکنون، شاهد حضور خودروهای مختلفی در این بخش از بازار بوده‌ایم. بدون شک شما با مزایا و معایب خودروهای پیکاپ تراک به طور کلی آشنا هستید، ولی قصد داریم به منظور این که با ذهنی بازتر به سراغ بررسی معایب این خودرو برویم، به صورت خلاصه و کلی، به بیان مزایا و معایب پیکاپ تراک ها بپردازیم.

در پیکاپ تراک ها، وجود قسمت بار در عقب خودرو می‌تواند در مواقعی که نیاز دارید، کمک بزرگی در جابجایی اشیا بزرگ که امکان قرار دادن آن داخل مثلاً یک ون نیست باشد. مصرف سوخت این نوع خودروها معمولاً به دلیل وزن زیاد بالاست و این یکی از مهم‌ترین معایب پیکاپ تراک ها محسوب می‌شود. به دلیل وجود قسمت بار در عقب، پیکاپ تراک ها معمولاً کابین‌های کوچکی دارند و سرنشین‌ها، داخل آن‌ها خیلی راحت نخواهند بود. معمولاً از نظر دوام هم این نوع خودروها در بازار به خودروهایی بسیار بادوام معروف هستند، البته این مورد به هیچ وجه در مورد پیکاپ تراک های چینی مانند کاپرا که در این مطلب قصد داریم به بیان معایب آن بپردازیم صدق نمی‌کند.

وانت کاپرا که توسط بهمن موتور در دو نسخه تک کابین و دو کابین تولید می‌شود، خودرویی ساخت شرکت ZX Auto چین است و در بازارهای مختلف جهانی مانند مالزی و استرالیا هم عرضه شده است. در این بازارها، خودرو با نام اصلی خود که گرند تایگر می‌باشد شناخته شده و بازخوردها در مورد آن، بسیار مختلف بوده است. گفته می‌شود که طراحی بدنه این خودرو توسط طراحان آلمانی انجام شده و همان طور که در مطلب ۵ دلیل برای خرید کاپرا دو کابین توضیح دادیم، از یک طراحی بدنه زیبا و قابل قبول بهره می‌برد.

ما قبلاً در مطلبی جداگانه به بررسی مزایا و نقاط قوت این خودرو پرداختیم و ۵ دلیل منطقی مطرح نمودیم که چرا از نظر ما، خرید این خودرو می‌تواند اقدامی عاقلانه باشد. همان طور که آن موقع قول داده بودیم، برای مطلب مشاوره خرید امروز مجله اینترنتی زوم فور کار، قصد داریم این بار معایب و نقاط ضعف آن را بررسی کرده و دلایلی مطرح نماییم که چرا، پیکاپ کاپرا دو کابین، ارزش خرید ندارد. قبل از شروع بررسی، اجازه بدهید با توضیحی کوتاه در مورد مشخصات فنی این خودرو، با ذهنی بازتر سراغ بررسی معایب آن برویم.

وانت کاپرا از یک موتور ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر خطی بنزینی ساخت میتسوبیشی ژاپن با ۱۲۵ اسب بخار نیرو و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند و به یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی مجهز شده و به کمک آن، قادر است خروجی‌های خود به هر چهار چرخ خود ارسال کند. طبق اعلام بهمن موتور، به صورت ترکیبی، وانت کاپرا به ازای هر صد کیلومتر رانندگی تقریباً ۸ لیتر بنزین مصرف می‌کند که بدون شک واقعی نیست و مصرف سوخت خودرو بیشتر از این حرف‌هاست.

این خودرو با داشتن ابعادی معادل با ۵۳۳۰ میلی متر طول، ۱۷۵۰ میلی متر عرض، ۱۷۷۵ میلی متر ارتفاع و ۳۱۰۰ میلی متر طول بین دو محور، در سگمنت پیکاپ تراک های سایز متوسط قرار گرفته و وزن کلی آن برابر با ۱۷۶۵ کیلوگرم است. سیستم ترمزهای این خودرو در جلو از نوع دیسکی و در عقب کاسه‌ای بوده و سیستم تعلیق آن در جلو از نوع جناقی با میله پیچشی و در عقب از نوع فنر تخت است. در وب سایت ZX Auto، سازنده چینی این خودرو در مورد تست ایمنی کاپرا ادعا شده که این خودرو در تست ANCAP استرالیا و US-NCAP شرکت کرده و نمره قبولی دریافت کرده است. همان طور که قبلاً هم توضیح دادیم، موضوع وقتی جالب می‌شود که بدانید در وب سایت ANCAP هیچ رکورد و سابقه‌ای از این تست یافت نشده و تست‌های ایمنی در آمریکا توسط IIHS و NHTSA انجام می‌شوند و تاکنون ما چیزی در مورد US-NCAP نشنیده بودیم. از این رو، با اطمینان می‌توان گفت که وانت کاپرا مانند خودروهای بسیاری که بدون تست ایمنی در خیابان‌های ایران جولان می‌دهند، وارد کشورمان شده است. سوالی که مطرح می‌شود این که چه نهادی باید روی این موضوع نظارت کند و این که چرا نظارتی در این مورد صورت نمی‌گیرد؟

اکنون، با آشنایی نسبی با مشخصات فنی و اوضاع کلی این خودرو، اگر موافق هستید به بررسی معایب و نقاط ضعف این خودرو پرداخته و ببینیم، آیا در حال حاضر و با توجه به اوضاع فعلی بازار خودروی ایران، وانت کاپرا دو کابین ارزش خرید دارد یا نه. لطفاً در ادامه مطلب با زوم فور کار همراه باشید.

۱ – کیفیت مونتاژ خوب نیست

مشکلی که تقریباً تمامی خودروهای ایرانی و همه خودروهای چینی که داخل ایران مونتاژ می‌شوند را در کاپرا به بهترین شکل ممکن می‌توان دید. البته در این بین استثناهایی هم وجود دارند که چون انگشت شمار هستند، می‌توان به کل بی خیال آن‌ها شد. در مورد کیفیت مونتاژ کاپرا همین بس که به گفته بسیاری از مالکان این خودرو، خیلی طول نمی‌کشد که وانت کاپرا صفر کیلومتر شما به صدا بیفتد و برای رفع مشکل، شنیده شده خیلی از خریداران این خودرو با مراجعه به مکانیک، یک بار کل خودرو را آچارکشی می‌کنند. اگر تاکنون به نمایندگی‌های بهمن موتور مراجعه کرده باشید، تقریباً همیشه و بدون استثنا، یک یا دو وانت کاپرا را خواهید دید که برای تعمیر به نمایندگی مراجعه کرده‌اند.

۲ – ترمزهای نه چندان خوب

یکی از مواردی که خیلی از مالکان خودرو از آن شکایت دارند، سیستم ترمز وانت کاپرا است. با توجه به وزن تقریباً دو تنی خودرو و قدرت نسبتاً بالای موتور، مخصوصاً در سرعت‌های بالای ۸۰ کیلومتر بر ساعت، ترمزها خیلی پاسخگوی نیاز خودرو نیستند و بهتر است هنگام رانندگی با آن، حتماً به این موضوع توجه نمایید. در نمایندگی‌های بهمن موتور، خیلی اوقات دیده شده که مالکان وانت کاپرای خود را به علت مشکل ترمز به نمایندگی برده‌اند.

۳ – کیفیت ساخت پایین کابین و سر و صدای زیاد!

در مطلب ۵ دلیل برای خرید کاپرا دو کابین گفتیم که طراحی کلی کابین این خودرو خوب است، ولی این به معنی خوب بودن خود کابین نیست. کیفیت مونتاژ اتاق بسیار پایین بوده و بعد از چند هزار کیلومتر، اصطلاحاً کابین خودرو به صدا می افتد. این موضوع وقتی بغرنج‌تر می‌شود که بخواهید با کاپرا مثلاً در یک جاده پر دست انداز با سرعت بالای ۸۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید! صندلی‌های کاپرا، یکی از منابع اصلی تولید صدای داخل کابین محسوب می‌شود و آن طور که باید، راحت هم نیستند. مواد اولیه استفاده شده در ساخت کابین این خودرو هم فوق العاده بی کیفیت بوده و اصلاً مناسب این رنج قیمت نیست.

۴ – شتاب کم

همان طور که در مطلب بررسی مزایای کاپرا گفته بودیم، این خودرو به یک موتور نسبتاً خوب ژاپنی مجهز است که ۱۲۵ اسب بخار نیرو و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی موتور کم این خودرو در کنار وزن بدنه نسبتاً سنگین آن سبب شده تا با خودرویی نسبتاً کند مواجه شویم. با این مشخصات فنی و با توجه به وزن تقریباً دو تنی، کاپرا دو کابین صفر تا صد را می‌تواند در حول و حوش ۱۶ ثانیه پر کند و همین، آن را به یک وانت نسبتاً کند تبدیل کرده که می‌تواند مخصوصاً هنگامی که بار هم زده باشید، حسابی شما را کلافه کند. از این رو اگر شتاب اولیه خودرو برای شما موضوع مهمی به هنگام خرید یک وانت دوکابین است، سراغ کاپرا را نگیرید.

۵ – مصرف سوخت بالا

بهمن کاپرا

در کاتالوگ کاپرا، بهمن موتور مصرف سوخت آن را در حالت ترکیبی ۸ لیتر به ازای هر صد کیلومتر ذکر کرده است که بیشتر به یک جوک می‌ماند. مصرف سوخت ترکیبی واقعی این خودرو ۱۲ لیتر به ازای هر صد کیلومتر بوده و داخل شهر، به ازای هر صد کیلومتر تقریباً ۱۵ تا ۱۶ لیتر بنزین مصرف می‌کند. با این اوصاف، اگر بیشتر اوقات رانندگی شما در محیط‌های شهری می‌گذرد، یا بی خیال خرید کاپرا شوید، یا به نوعی باید بتوانید با هزینه‌های بالای سوخت آن کنار بیایید.

سخن پایانی

در این مطلب ما تلاش کردیم تا به طور کامل، به بررسی تقریباً همه ایرادها و نقاط ضعف کاپرا دو کابین بپردازیم، خودرویی که علیرغم برخی ایرادات مهم مانند شتاب کم، مصرف سوخت بالا و کیفیت ساخت پایین، به عنوان یک مدل دو کابین دو دیفرانسیل می‌تواند خودروی خوبی باشد. همان طور که قبلاً هم اشاره کرده بودیم، سگمنت پیکاپ تراک ها در ایران خیلی محبوب و پررونق نیست، ولی رفته رفته بر تعداد خودروهای این بخش از بازار در حال افزوده شدن است، موضوعی که نهایتاً همیشه به نفع مشتری تمام می‌شود.

اگر در بازار فعلی به دنبال خرید یک پیکاپ تراک دو کابین و دو دیفرانسیل هستید که در صورت لزوم، به راحتی بتوانید بارهایی تا نیم تن را با آن جابجا کرده و گاهی اوقات، آفرود هم بروید، خرید کاپرا دو کابین را به شما پیشنهاد می‌کنیم. از سویی دیگر، اگر جزو آن دسته افرادی هستید که روی سر و صدای کابین حساس هستند و مصرف سوخت بالای آن را ایرادی مهم‌تر از حتی کیفیت ساخت بدش می دانید، پیشنهاد ما این است که دور کاپرا دو کابین را یک خط قرمز بزرگ بکشید.

در پایان، نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم که در نگارش این مطلب سعی شده تا از نقطه نظرات و نقل قول‌های مالکان این خودرو که تجربه هزاران کیلومتر رانندگی با آن را دارند و می‌توانند قضاوت خوبی در مورد کاپرا دو کابین داشته باشند استفاده شده است. نظر شما در مورد این خودرو چیست؟ اگر تجربه سواری با آن را دارید یا هم اکنون مالک آن هستید، لطفاً ما و دیگر مخاطبان مجله اینترنتی زوم فور کار را از نظرات خود آگاه سازید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

99 دیدگاه ها برای "به این ۵ دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
متین
مهمان

من هر خودروی دست گذاشتم که برای راهنمای از بزرگواران کمک بگیرم متاسفانه بیشتر دوستان گفتن اشغاله من نفهمیدم خود بزرگواران پس چه نوع خودروی سوار میشن حتما اسبه یا دوستش

ناصر
مهمان

سلام . پولم به کاپرا دو دیفرانسل نمی رسد ، میخوام تک دیفرانسیل بخرم .
لطفا تفاوت های تک دف با دو دیفرانسیل را از نظر فنی ، استهلاک ، هزینه تعمیر و نگهداری و هر چه که لازم است را بگید لطفا .
ممنونم

هادی
مهمان

سلام جناب من الان کاپرا مدل ۹۳دارم «۱۴۰۱/۳/۲۵»تاریخم نوشتم که کی دارم دیروز کیلومتر زدم تو حاده مصرفش۸/۳بود تو شهر هم مصرفش ۹/۴۰چرا دروغ اطلاعات میدین یا منبع موصق ندارین هر چی نوشتین دروغ هیت من که راضی هستم تو افرود بردم راضیم و تو خاکی هم ۱۲۰روندم

امیر
مهمان

تو جاده با سرعت بالای ۱۴۰ کیلومتر مصرفش صدی ۱۱ بود

محمد حیدری
مهمان

من کاپرا دو سالنود و نه دارم هیچکدام از معایب که روش گذاشته اد را قبول ندارم هر جا میرم هم از هیبت ماشین متحیر می‌شود هر وانت دوهزار و چهارصد با گشتاور دویست مصرف سوختش ده لیتر است که جزو ایراد نیست قیمت این ماشین خیلی ارزان گذاشته شده. از این ماشین نسبت به رنو داستر که داشتم خیلی بیشتر راضی هستم.

حامد
مهمان

سلام یه سوال
ممنون میشم راهنماییم کنید
کاپرا دوکابین مدل ۹۰
کارکرد بیست هزارتا
رنگ جزیی
قیمت ۴۰۰
ارزش خرید داره ؟؟؟؟؟

داود
مهمان

نه قیمتش سی تا سی و پنج میلیون بالاست

آریان‌
مهمان

الان مشهد ۳۰۰ قیمت میخوره

z4car
مدیر

سلام وقت شما بخیر باشه
قیمتش کمی بالا هست.

بوراان
مهمان

سلام، عندالهی ماشین خوب، قوی و نرمی است وفرمان نرمی هم دارد. مدل ۱۴۰۰ گرغتم. بزرگترین ایراد خدمات ضعیف نمایندگی ها در استان یا شهر مربوطه است. توصیه من این هست که سرویس اولیه رفتید هرچه روغن نمایندگی عوض کرده شما بعدش بریزید دور و مطابق دفترچه بهترین روغن از بیرون تهیه کنید و به جاش جایگزین کنید.

سلیمانی
مهمان

به عنوان کسی که مدتی کاپرا داشته و اساسا پیکاپ سوارم کاپرا ماشین قابل دفاعی نیست خدمات پس از فروشش در زمانی که داشتم زیر صفر بود اما الحق آفرود باورنکردنی داشت البت کوتاه مدت. ایراد زیاد داره اما نگارنده جز موارد جزیی اشاره ای نکرده حتی زحمت نکشیده عکس از مدل مونتاژ داخلی بگذاره عکس زیرکاپوت ماشین دیگه گذاشته گفته طراحی آلمانه ، این ماشین کپی ضعیف یه فورد ده نوده ، چرا اینقدر ضعیف نقد میشه ؟؟

مسعود
مهمان
با سلام همه این موارد که نوشتین کاملا اشتباه و‌نادرست هستش این ماشین فوق العاده ماشین خوبی عه هم از نظر ترمز چوون سیستم ترمز ABS فوق العاده ای داره بشدت فرمان نرمی داره نظریش نیست حتی از فرمان سانتافه نرم تره که هم کاپرا رو دارم هم سانتافه رو از نظر اتاق فوق العاده جا دار و بدون سر صدا نسبت به بقیه پیکاپ ها فوق العاده ماشین نرمی هست تو دست اندازه بشدت نرمه ماشین لوازم یدکی اش همه جا هست و نسبت به بقیه پیکاپ ها قیمت مناسبی داره تا امروز که اواخر اسفند ۱۴۰۰ هست دارم… بیشتر
رضا
مهمان

سیبک چرخ عقب؟ مگه چرخ عقب سیبک داره اونم رو فنر شمش

فرید
مهمان

من کاپرا ۲ مدل ۹۹ دارم یکسال سوارم صفر خریدمش .بسیار ماشین خوبیه من پیمانکار ساختمان هستم تو شهر بسیار راحت ک بی سر و صداست .کاهی کوه میرم قدرت مناسبی داره
۲۵هزار کیلومتر راه رفتم تابحال هیچ ایراد و خرابی و خرجی نداشته حتی لبهایم تموم نشده .سرعت خوبی داره و بی سر و صداست فرمون نرم و ترمز مناسبی داره کلا ازش راضی هستم

رضا
مهمان

همتون یا پول گرفتین در مورد کاپرا خوب بنویسین یا حالا که خریدین دارین تعریف میکنین بفروشین… چون همه میدونن آشغال ترین پیکاپ موجود در جهانه… وه فقط ایران… به پنج سال نکشیده باید اره کنی بفروشی به ضایعاتی… مگه اینکه بزاری تو پارکینگ سوار نشی…