معرفی و بررسی بی وای دی F3 کارمانیا
بی وای دی F3 برای نخستین بار در سال ۲۰۰۵ میلادی به بازار کشور چین ارائه شد. نسل اول بی وای دی اف۳ طولی برابر با ۴.۶۰۵ میلیمتر، پهنایی برابر با ۱.۷۰۵ میلیمتر، ارتفاعی برابر با ۱.۴۹۰ میلیمتر و فاصله دو محور عقب و جلویی برابر با ۲.۶۰۰ میلیمتر داشت.
نسل دوم این خودرو در سال ۲۰۱۳ در نمایشگاه خودروی پکن و با نام BYD F3 Plus به نمایش در آمد و به نوعی یک کپی چینی از تویوتا کرولا (Toyota Corolla) بود. این شباهت به اندازه ای بود که تعدادی از قطعات داخلی و مکانیکی این دو خودرو هم قابل تعویض با یکد یگر بودند. این خودرو در سال ۲۰۱۴ مورد تغییرات ظاهری (Facelift) قرار گرفت و با استفاده از جلو پنجره، آیینههای جانبی، سپر و چراغهای عقبی و جلویی جدید به بازار ارائه شد BYD F3 Plus. در سال ۲۰۱۵ هم مورد فیس لیفت قرار گرفت و به عنوان نسل جدید BYD F3 راهی بازار شد. خودروی مورد بحث ما این نمونه است که با نام BYD F3 New به فروش می رسد.
طراحی به روز
همینطور که پیش تر هم گفتیم طراحی F3 با توجه به نزدیکی آن به کرولا خیلی زیبا و به روز است. این طراحی موجب می شود متقاضیان F3 به دسته و یا رده سنی خاصی محدود نشود. زیبایی کابین شاید به اندازه بخش خارجی نباشد ولی نسبت به رقبا باز هم برتر است. اگر از جنس متریال داخلی بی وای دی f3 چشم پوشی کنیم در کابین بخشهای خوب زیادی وجود دارد. شکل قرار گیری کلید های سخت افزاری در وسط داشبورد به شیوه ای بوده که راننده به همه بخش های به خوبی کنترل داشته باشد. در کنار این ها غربیلک فرمان و نشانگرهای پشت فرمان هم خیلی خوب طراحی شده اند. در بحث ارگونومی صندلیها، بی وای دی F3 بسیار بهتر از هم کلاس های ایرانی خود عمل می کند که بی چون و چرا به علت طراحی مدرن آن است. پشت فرمان، فضای جادار و ایدهآل این کلاس، فراهم نیست و کمی کوچک به نظر میرسد، ولی در صندلی عقب، زانوها راحتی خیلی خوبی دارند و یک فرد بلند قد، میتواند سفرهای طولانی مدت را تحمل کند، اگر چه که در قسمت بالای سر، فاصلهٔ زیادی با سقف موجود نیست و به ویژه در هنگام پیاده شدن، باید کمی به جلو خم شد.
امکانات کامل
بی وای دی f3 نسبت به رقبای خود از تجهیزات خوبی بهره میبرد که می تواند نیازهای یک خانواده را به صورت کامل پوشش دهد. تعدادی از تجهیزات این خودرو در محصولاتی دیده میشوند که قیمتی بسیار بالاتر از اف ۳ دارند. لیست تجهیزات F3 شامل دوربین دید جانبی زیر آینه سمت راست و دوربین دید عقب، سیستم ورود بدون کلید با دکمه روی درب های جلو و صندوق عقب، استارت دکمه ای، سیستم تهویه مطبوع برقی، چراغ های جلوی روشنایی در روز (Daylight)، روشن شدن خودکار چراغ های جلو و چراغ بدرقه، رینگ اسپرت آلیاژی با لاستیک سایز ۱۹۵/۶۰ R15 با تایر زاپاس سایز اصلی با رینگ آهنی، سانروف دو حالته، صفحه نمایش چند منظوره (نمایش ساعت، هشدار کمربند و سنسور دنده عقب، سیستم نمایش پیمایش و مصرف سوخت (Trip Computer)، چراغ های هالوژن جلو، چراغ LED عقب و چراغ مه شکن جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغ های جلو، کنترل سیستم صوتی، پاسخگوئی به تماس ها و دوربین جانبی روی غربیلک فرمان، صندلی ها با روکش چرم، آئینههای جانبی برقی، تاشو با راهنما و چراغ خوش آمدگویی، قفل درب صندوق عقب برقی، آنتن کوسه ای، فعال شدن اتوماتیک دوربین جانبی در هنگام شروع حرکت از دنده عقب جهت افزایش دید، دارای ۲ کیسه هوای ایمنی (راننده و سرنشین)، سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، سیستم توزیع برقی نیروی ترمز (EBD)،۴ عدد سنسور پارک بر روی سپر عقب و قفل مرکزی و سیستم ضد سرقت با صدای هشدار و کلید هوشمند (PIC) است.
کم دردسر رانندگی کنید
BYD برای این سدان یک موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری با توان خروجی ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن متر گشتاور در نظر گرفته که متصل به یک جعبه دنده ۵ سرعته است. این موتور از مصرف سوخت خوبی بهره میبرد و در هر صد کیلومتر ۵.۹ لیتر سوخت مصرف میکند که اگر با توجه به کیفیت بنزین و همینطور ارتفاع تهران از سطح دریا هم مصرف آن را صدی ۸ در نظر بگیریم باز هم در وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه نکته ای خیلی مثبت برای F3 محسوب میشود. این موتور نسبت به رقبا اندکی ضعیف به نظر می رسد ولی در کل هماهنگی خوبی دارد و با توجه به وزن خودرو انتظارات شما را از یک خودرو سدان کوچک شهری برآورده میکند. در بحث شتاب گیری، بی چون و چرا موتور ۱.۵ لیتری ۱۰۷ اسب بخار، نیازهای یک رانندهٔ جوان و تشنهٔ هیجان را برآورده نمی کند ولی در مقایسه با رقبای وطنی و چینی راضی کننده خواهد بود. هندلینگ F3 با توجه به فرمان خوش دست و نرم و سایز لاستیک های مناسب، به همراه ترمزهای قابل اطمینان، این خودرو را به یک سدان کوچک خانوادگی برای مسافرت تبدیل میکند.
منبع: عصر خودرو
دیدگاه بگذارید
5 دیدگاه ها برای "معرفی و بررسی بی وای دی F3 کارمانیا"
من دارم و عالیه، ضمنا آخرین قیمتش امسال ۶۶ بوده
سلام یه مقاله در مورد شرکت سیروان موتورز و سوپر خودروش هم بنویسید با تشکر
بعد ۴ سال که دادن به ملت بعدش میگن استاندارد نبوده و مصرف زیاد داشته نمره گزاری نمیشه!اما پرایدو پژو خیلی استاندارد بالایی دارن که همچنان تولید میشن:/
چینیا هم دیگه مثل ایران یه موتورو روی همه ماشینا سوار میکنن!هیچ چیزخاصی در ابن ماشین ندیدم.همینو با ۱۰۰ میلیون میکنن تو پاچه ملت بعد ۴ سال توقف تولیدو بقیه ماجرا که همه میدونیم!
چرخاش کوچیکه