تولید خودرو برقی مستلزم تامین زیرساخت و دانش بومی است

چهارشنبه 30 شهریور 01 ساعت 15:18
تولید خودرو برقی مستلزم تامین زیرساخت و دانش بومی است
مدیرعامل تام ایران خودرو با اشاره به تامین زیرساخت مناسب برای تولید انبوه و اقتصادی خودروی برقی گفت: آنچه مجموعه ایران خودرو در تولید نسخه برقی تارا در اولویت قرار داد بحث دستیابی دانش بنیان به تکنولوژی ساخت خودروهای برقی بوده است نه منفعت اقتصادی.

کیوان وزیری که در نشست خبری معرفی خودروی برقی تارا سخن می‌گفت، افزود: در سال‌های آینده ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت خودروهای برقی انجام خواهد شد که ۵۰ درصد این مبلغ را چین انجام می‌دهد.

وی تولید اقتصادی خودروی برقی را مستلزم تامین زیرساخت های مناسب عنوان و اظهار داشت: تولید خودرو برقی در کشور نیاز به وحدت رویه و ورود هماهنگ نهادهای حاکمیتی همراه با خودروسازان دارد. ما در ایران خودرو به دانش بومی تولید خودرو برقی دست یافتیم اما تولید اقتصادی و انبوه نیازمند وجود زیرساخت‌های شارژ برقی در کشور و زنجیره تامین است که از توان خودروسازان به تنهایی خارج است.

وی همچنین افزود: سه مورد مهم در تولید خودروی برقی وجود دارد که تامین شارژرهای شهری، زنجیره تامین و بحث خدمات پس از فروش است و باید پیش از تولید انبوه از تامین این موارد اطمینان یابیم.

در ادامه این نشست داوود اسماعیل‌پور مدیرعامل جتکو نیز تصریح کرد: تولید خودرو برقی در کشور با چالش هایی همراه است که به عنوان مثال زمینه برای ساخت سلول‌های باتری لیتیومی در ایران وجود ندارد هر چند تفاهم‌نامه‌هایی با صباباتری و دانشگاه صنعتی شریف در همین خصوص منعقد شده است که نیازمند تیراژ بالای تولید است.

وی افزود: تیراژ اقتصادی این خودرو ۵ هزار دستگاه است که در گام اول تاکسیرانی مدنظر قرار گرفته است.

مدیرعامل جتکو در ادامه هزینه های انجام شده برای ساخت نمونه‌های اولیه تارا ۴۵ میلیارد تومان در ازای ۵ دستگاه خودرو اعلام کرد و گفت: آنچه مدنظر ایران خودرو بود است بحث دانش بنیان بودن است و کسب سود اقتصادی در مرحله دوم اهمینت قرار دارد.

در پایان این نشست محسن رضایی منش معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو اظهار داشت: در شرایطی تحریمی که صنعت خودرو با آن مواجه است مراکز تست تصادف با ایران همکاری نمی‌کنند و تنها دو مرکز در اسپانیا و آلمان به ایران خدمات می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: برنامه تست تصادف تارای برقی در دستور کار قرار دارد و به محض آماده شدن نمونه صنعتی این تست انجام و نتیجه آن به اطلاع عمومی خواهد رسید.

بر اساس این گزارش خودرو تارا برقی با پیشرانه ۱۲۰ کیلواتی توان پیمایش ۳۰۰ کیلومتر پیمایش با یکبار شارژ را دارد.

پرشین خودرو
 

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar