راه حل‌های استفاده از تلفن همراه حین رانندگی

یکشنبه 11 فروردین 98 ساعت 17:29
راه حل‌های استفاده از تلفن همراه حین رانندگی

در این مطلب قصد داریم روش‌های گوناگون را برای استفاده از تلفن همراه حین رانندگی معرفی و بررسی کنیم و به ابعاد مختلف استفاده از آن‌ها بپردازیم.

استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی به معضل بزرگی تبدیل شده که از یک طرف برای بعضی مشاغل اجتناب ناپذیر است و از طرف دیگر پلیس راهنمایی و رانندگی به جد از این کار ممانعت به عمل می‌آورد، چون که یکی از مهم‌ترین عوامل بروز تصادفات است. ولی آیا به راستی راهکاری برای کاهش ریسک تصادف یا حداقل جلوگیری از جریمه استفاده از تلفن همراه وجود ندارد؟ می‌دانیم که باوجود ابزارها و امکانات جدیدی که در اختیار داریم، پاسخ این سؤال منفی نیست، ولی باید توجه داشت که هر ابزاری کاربرد خود را دارد. در این مطلب قصد داریم روش‌های گوناگون را برای استفاده از تلفن همراه حین رانندگی معرفی و بررسی کنیم و به ابعاد مختلف استفاده از آن‌ها بپردازیم.

هدفون

استفاده پنهانی از هدفون کارچندان سختی نیست اما باید توجه داشت که این روش بیشترین تبعات را خواهد داشت چون خیلی از صداهایی که راننده باید بشنود توسط هدفون حذف می‌شود و به غیر از این مورد شما امکان استفاده از دیگر قابلیت‌های تلفن همراه خود را ندارید. همچنین تشخیص کابل هدفون برای پلیس هم چندان کار سختی نیست و به طور کلی پیشنهاد می‌شود که هرگز از این گزینه استفاده نشود.

هندزفری

از چند سال پیش استفاده از هدفون‌های بی‌سیم که البته خیلی هم بدون دخالت دست کار نمی‌کنند! به‌عنوان جایگزین در دست گرفتن تلفن همراه رایج شد. در وضعیت فعلی هم باتوجه به افزایش سرقت تلفن همراه در پیاده روها پیشنهاد می‌شود از این گزینه استفاده کنید. ولی باید اطلاع داشته باشید که استفاده از این وسیله حین رانندگی درصورت تشخیص پلیس جریمه یکسانی با استفاده از تلفن همراه خواهد داشت. از طرف دیگر با هندزفری هم همچون هدفون نهایتاً می‌توانید با استفاده از دستیارهای صوتی از بعضی کاربردهای تلفن همراه هوشمندتان استفاده کنید.

کارکیت یا کیت‌های بلوتوث خودرویی

تفاوت کارکیت با هندزفری در این است که محل پخش صدا از کنار گوش شما به مکانی در داخل اتاق منتقل شده است. باوجود اینکه در این روش تمرکز شما کمتر برای برقراری تماس پرت می‌شود، ولی بازهم امکان دسترسی به تمام قابلیت‌های تلفن همراه هوشمندتان را ندارید.

البته همانطور که اشاره کردیم دستیارهای صوتی هوشمند این روزها کمک بزرگی هستند و می‌توانند خیلی از عملکردهای ساده و حتی مسیریابی‌های خاص را بدون دخالت دست انجام دهند. به هر حال راننده حق حرف زدن داخل کابین را دارد و هیچ کسی نمی‌تواند به دلیل صحبت با شاگرد یا هر فرد یا دستگاه دیگری در داخل کابین راننده را مواخذه کند، مگر اینکه تشخیص دهد این کار منجر به حواس‌پرتی راننده شده است.

گیره‌های داخل کابین یا کارمانت

موردی که این روزها در تاکسی‌های اشتراکی داخل کشور خیلی رایج شده است و البته از تمام گزینه‌های آورده شده (حتی از هدفون) هزینه کمتری دارد، گیره‌ای است که به بعضی از اجزای کابین (از شیشه گرفته تا کنار فرمان، روی داشبورد و خروجی هوا) متصل می‌شود تا تلفن همراه را به صورت ثابت در مکانی قرار دهد. مشکل اصلی این روش پرکاربرد بودن آن است. به این صورت که افراد استفاده کننده از این مانت‌ها به دفعات توجه خود را از مسیر خارج برمی‌دارند و تلفن همراه خود را چک می‌کنند.

از طرف دیگر امکان دزیده شدن تلفن همراه از روی گیره‌ها وجود دارد که دزد محترم با ادعای مسافر بودن در خودرو را باز کرده و به سرعت تلفن همراه را جدا می‌کند. همچنین در تصادف‌ها هم امکان درگیری این مانت‌ها با ایربگ وجود دارد یا حتی ممکن است تلفن همراه را به سمت سرنشینان پرت کند که بسیار خطرناک است. پس حتی به خاطر هزینه پایین این گیره‌ها هم استفاده از آن‌ها به صرفه نیست و ممکن است هزینه‌های زیادی را به بار بیاورد.

یونیت‌های قابل اتصال به تلفن همراه

این روزها خیلی از سیستم‌های مولتی مدیای قرار گرفته در خودروهای اقتصادی هم از امکان نمایش و کنترل صفحه موبایل‌های هوشمند بهره می‌برند. در غیر این صورت هم با کمی جست‌وجو می‌توانید جایگزین مناسبی برای هدیونیت خودرویتان به صورت غیر رسمی انتخاب کنید که شاید هزینه نگه‌داری سیستم برقی خودرو را افزایش دهد، اما از تمامی موارد آورده شده ضرر جانی کمتری دارد.

از این مورد می‌توان به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها یادکرد، چئن که علاوه‌بر کاهش حواس‌پرتی، احتمال دزدیده شدن تلفن همراه را کاهش می‌دهد. همانطور که گفته شد حتی محصولات چینی مونتاژ داخل هم این روزها از این امکان برخوردار هستند و نمی‌توان از آن به عنوان یک آپشن لوکس یادکرد. ولی استفاده از یونیت‌های غیراستاندارد به احتمال زیاد به سیستم برقی خودرو شما آسیب وارد می‌کند.

نمی‌خواهیم به آپشن‌های لوکسی مانند کنترل بدون اتصال اندام (جستچرها) یاد کنیم که تنها در خودروهایی مانند ب‌ام‌و سری ۷ دیده می‌شود، ولی به هر سوی استفاده از سیستم ناوبری این روزها تاحدی اجتناب ناپذیر شده و درصورت افزایش توجه به این مسیریاب‌ها احتمال تصادف افزایش پیدا می‌کند. ولی دستوردهی صوتی یکی از ارزان‌ترین گزینه‌هایی است که متاسفانه نرم‌افزارهای تاکسی اشتراکی به خوبی از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کنند. درصورتی که با چند خط کد می‌توان از چندین تصادف جلوگیری کرد.

دنیای خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar