هنگام خرید تراکتور به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

بروزرسانی در: جمعه 18 آبان 97 ساعت 00:36
هنگام خرید تراکتور به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

شاید با آغاز دوره جدید تیم تراکتورسازی تبریز و حضور این تیم در لیگ برتر با خصوصیت‌هایی مانند هواداران پر شور، واژه تراکتور بیش از هر زمان دیگری بر سر زبان‌ها افتاد و بیش از پیش این واژه شنیده شد. ولی با قاطعیت می‌توان گفت که میزان اطلاعات در مورد این ماشین باربری در زبان فارسی بسیار کم است. تا جایی که افراد برای خرید تراکتور به مشکل پیدا کردن اطلاعات بر می‌خورند. در اینترنت کمتر سایتی پیدا می‌شود که فروش تراکتور در آن به آسانی انجام شود.

شاید بسیاری از ما ندانیم که تراکتور واقعاً چیست و چه کارهایی می‌کند؟ یا ندانیم که آگه این دستگاه نبود چه بر سر تولید خوراکی‌های خوشمزه می‌آمد و کمبود آنها را در زندگی حس می‌کردم. اگر می‌خواهید از این دستگاه باربری بیشتر بدانید و با کاربردهایش آشنا شوید، این مطلب را بخوانید.

اگر بخواهیم در مورد این ماشین باربری صحبت کنیم باید قبل از همه چیز بگوییم که تراکتور یکی از قدیمی‌ترین ماشین‌های مولد نیرو است و خدمات زیادی برای آسایش بشر کرده است. تراکتور در صنعت کشاورزی کاربرد زیادی دارد و از زمان حضور خود، تحولات بزرگی را در کشاورزی ایجاد کرده است.

به جرأت می‌توان گفت که این ماشین کشاورزی یکی از ماشین‌آلاتی است که بیشترین کاربرد را در جهان کشاورزی دارد. تمام کشورهایی که در کشاورزی فعال هستند، امروزه از تراکتور استفاده می‌کنند. اگر چه که استفاده از این وسیله نقلیه محدود به کشاورزی نیست و در دیگر صنایع هم کاربردهایی دارد، ولی اکثر کاربردهای ویژه این دستگاه به صنعت کشاورزی برمی‌گردد.

دستگاهی که در طول زمان تغییراتی در ظاهر و موتور خود داشته است تا تغییرات مثبت منجر به استفاده بیشتر از آن شود. به همین سبب برای انجام هر کاری، تراکتور ویژه آن کار در دنیا ساخته شده است و یک نوع دستگاه برای همه کارها کاربرد ندارد. این گستردگی در موارد فنی هم به چشم می‌خورد تا جایی که تفاوت قدرت خروجی موتور تراکتورها از ۱۰ اسب بخار تا بیش از ۵۰۰ اسب بخار است. این بازه گسترده توان خروجی موجب می‌شود در هنگام خرید تراکتور به توان خروجی این دستگاه در کنار دیگر معیارها و شاخص‌های خرید، دقت شود.

استحکام و مقاومت این ماشین در کنار کاربردهایش موجب شده تا خرید تراکتور کارکرده هم رایج باشد. کاربردهای این دستگاه قدیمی را به طور مختصر و اجمالی مرور می‌کنیم تا ببینیم چرا خرید این دستگاه بسیار مهم و پیچیده است.

کاربردهای تراکتور

 

همانطور که بیان شد تراکتور بیشترین استفاده را در قسمت کشاورزی دارد. اگر چه به نظر می‌رسد که این دستگاه در مصارفی چون کشندگی و کاربردهای استقامی مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی جالب است بدانید که این وسیله در بعضی موارد کاربرد حمل و نقلی هم دارد. کاربردهای عمده تراکتور چیست؟

یدک کشی: بخش انتهای تراکتور فرصت مناسبی را برای یدک کشیدن دستگاه‌های دیگر به دست این ماشین فراهم می‌کند. کشیدن وسایل زراعی و پرکاربرد در کشاورزی یکی از مهم‌ترین کاربردهای تراکتورهاست. گشتاور زیاد در تراکتورها باعث می‌شود تا یدک کشیدن ابزار و وسایل به راحتی انجام شود. برای خرید تراکتور کشنده باید به میزان گشتاور این خودرو بیش از دیگر مشخصات توجه شود.

تأمین حرکت دورانی: بیشتر ابزارهای کشاورزی نظیر دیسک‌های سنگین یا گاوآهن‌های گوناگون، به خودی خود قابلیت حرکت دورانی ندارند و دستگاهی باید این حرکت را برای آنها فراهم کند. از این رو برای ایجاد حرکت دورانی در تراکتور، در کنار کشنده بودن، از شفتی به نام شفت PTO استفاده می‌شود. بدین سبب در زمان حمل ابزای مانند گاوآهن چرخش‌های لازم یا همان حرکت دورانی به دست این شفت که در تراکتور تعبیه شده، تأمین می‌شود و فعالیت‌های انسانی در کشاورزی را کاهش می‌دهد.

تأمین نیروی حرکتی و آغاز کار: تعدادی از دستگاه‌های زراعی برای آغاز کار و شروع حرکت خود نیاز به یک نیرودهنده دارند تا بتوانند حرکت کنند یا کارشان را آغاز کنند. ژنراتورهای الکتریکی، پمپ‌های آبیاری مزارع، خرمن‌کوب‌ها، آسیاب‌ها و ابزاری از این نوع برای تأمین انرژی یا توان اولیه خود نیاز به تراکتورها دارند.

تبدیل به دستگاه دیگر: در دنیای امروز تجهیزات گوناگونی وجود دارد تا تراکتور را از نظر کارکرد شبیه به دستگاه‌های دیگر کند. تبدیل شدن به جرثقیل و بیل‌های مکانیکی نمونه‌ای از تغییر کاربری در تراکتور است.

باربری: بسیاری از کشاورزان در فصل برداشت، به علت قدرت بالای تراکتورها و با استفاده از گشتاور بالای آنها، محصولات خود را با استفاده از تراکتورها جابجا می‌کنند. برای این کار کافی است که گاری یا ابزار مشابه را به تراکتور وصل کرد.

کاربردهای گوناگون این دستگاه موجب شده است که خرید تراکتور نیاز به معلومات و اطلاعات زیاد داشته باشد. این اطلاعات و معلومات در زمان خرید تراکتور دست دوم کافی نیست و باید از افراد باتجربه و آگاه در این زمینه هم کمک گرفته شود.

منبع: ویرلن

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

2 دیدگاه ها برای "هنگام خرید تراکتور به چه نکاتی باید توجه کنیم؟"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
رضا
مهمان

سلام تو یکی از عسک ها تریلی چهارچرخ نشون داده شده میشه بگین رو چه مدل تراکتوری نصب شده؟ عکس مربوط به کجاست؟ خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.

علی خسروی
مهمان

تراکتور ۳۹۹ هست