معایب تیبا ۲ هاچبک (۵ دلیل برای نخریدن)

بروزرسانی در: یکشنبه 15 اردیبهشت 98 ساعت 00:04
معایب تیبا 2 هاچبک (5 دلیل برای نخریدن)

تیبا 2 یک هاچبک کوچک شهری از شرکت سایپا است که از سال 1389 در سبد محصولات این شرکت قرار گرفته است. تیبا 2 در کنار ویژگی‌های مثبتی همچون مصرف سوخت اقتصادی، استهلاک پایین، قیمت پایین قطعات یدکی و... از معایب فراوانی برخوردار است که در ادامه قصد داریم برخی از آن‌ها را برایتان شرح دهیم

تیبا ۲ یکی از خودروهای هاچبک شرکت سایپا است که اولین بار در سال ۱۳۸۷ توسط این شرکت به بازار معرفی شد. در سال ۱۳۸۹ اولین سری از سایپا تیبا تنها به صورت صندوقدار به بازار عرضه شد. کمی بعد شرکت سایپا تصمیم گرفت با حذف صندوق عقب تیبا، تیبا ۲ را به بازار معرفی کند. در ساخت تیبا ۲ سنت دیرینه خودروسازان داخلی به خوبی دیده می‌شود و این یعنی با نگاه به این خودرو، شاهد تفاوت‌های چشمگیری نسبت به مدل قبلی نخواهیم بود؛ در واقع بزرگترین وجه تمایز تیبا هاچبک با نمونه صندوقدار را باید همان حذف صندوق عقب دانست!
با وجود تمامی نقص‌های تیبا ۲، این خودرو همچنان به عنوان یکی از معدود گزینه‌های مورد علاقه برای افرادی است که قصد دارند از میان خودروهای روز موجود در بازار کشور هاچبکی ارزان قیمت را خریداری نمایند. قیمت نسبتا کم این خودرو را باید مهم‌ترین و بزرگ‌ترین ویژگی رقابتی تیبا ۲ در مقایسه با سایر هاچبک‌های موجود در بازار دانست؛ زیرا این خودرو در حوزه هایی همچون توان فنی، فضای سرنشینان، طراحی و... در مقایسه با اغلب خودروهای روز بازار حرف چندانی برای گفتن ندارد.
در حال حاضر تیبا ۲ در دو تیپ SX و EX به بازار عرضه می‌شود که تیپ EX به عنوان نمونه فول آپشن به امکاناتی همچون شیشه بالا برقی عقب، رینگ‌های آلومینیومی و آینه‌های برقی جانبی مجهز شده است و تیپ SX نیز فاقد چنین آپشن‌هایی است. در این مقاله از سری مقالات «مشاوره خرید» سایت Z4CAR، قصد داریم از میان تمامی نقاط ضعف تیبا ۲ شما را با پنج مورد از مهم‌ترین معایب تیبا ۲ هاچبک آشنا کنیم. ناگفته نماند که تیبا ۲ به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین هاچبک‌های موجود در بازار داخلی، در کنار تمامی معایب خود، از مزایایی نیز برخوردار است که پیش‌تر در مقاله مزایا تیبا ۲ هاچبک به آن اشاره نموده‌ایم.

۱. طراحی کسل کننده در نمای جلو


طراحی تیبا 2

یکی از بزرگترین ضعف‌های تیبا ۲ که اغلب افراد نمی‌توانند با آن کنار بیایند، طراحی ظاهری این خودرو است. نمای روبرو این خودرو هیچ تفاوتی با تیبای سدان ندارد و دقیقا از همان طراحی کسل کننده و نا موزون در ساخت تیبا هاچبک نیز استفاده شده است.
نمای ظاهری سایپا تیبا، حتی در سال‌های ابتدایی ورود این خودرو به بازار نیز جذاب و زیبا به نظر نمی‌رسید و با سلیقه خریداران ایرانی فاصله زیادی داشت. در نمای جانبی نیز به جز باریک تر شدن زه بغل، همه چیز به همان شکلی است که در تیبا معمولی وجود داشت. چرخ‌های کوچک تیبا ۲ در این نما بیشتر به چشم می‌آیند و تاثیر بسزایی در کاهش زیبایی ظاهری خودرو دارند. طراحی نمای عقب تیبا ۲ را باید نقطه قوت این خودرو دانست و به جرات می‌توان گفت بخش پشتی تیبا هاچبک تنها قسمتی از این خودرو است که می‌تواند لبخند رضایت را بر روی لبان خریدار بنشاند.

۲. پیشرانه کم توان


قدرت تیبا

تیبا ۲ در بخش فنی به یک موتور۱.۵ لیتری ۴ سیلندر مجهز شده است که توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این پیشرانه در واقع نمونه ارتقا یافته موتور پراید (M13) محسوب می‌شود و حاصل همکاری شرکت سایپا با شرکت FEV آلمان است. شاید موتور تیبا ۲ نسبت به موتور سایپا پراید از حجم و توان خروجی بالاتری برخوردار باشد، اما عملکرد آن به صورتی است که به هیچ وجه نمی‌توان تیبا ۲ را خودرویی چالاک و پرشتاب دانست. مطمئنا پیشرانه ضعیف این خودرو در رفت و آمدهای شهری مشکلات چندانی را برایتان ایجاد نخواهد کرد، اما زمانی که بخواهید در جاده‌های پرفراز و نشیب رانندگی کنید تیبا ۲ نمی‌تواند قدرت کافی را در اختیارتان قرار دهد.

۳. متریال بی کیفیت کابین


فضای داخلی تیبا

فضای بی روح و بی‌کیفیت کابین تیبا ۲ یکی دیگر از معایب این خودرواست که باید به آن اشاره کنیم. فضای داخلی تیبا ۲ درمقایسه با پراید حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد، اما در مجموع بافت خشک و بی کیفیت پلاستیکی که در فضای داخلی این خودرو استفاده شده است، علاوه بر اینکه حس روبرو شدن با یک خودرو بی کیفیت را به سرنشین منتقل می کند، استعداد زیادی در تولید سر و صداهای اضافی دارد!
صندلی‌های خشک تیبا ۲ هاچبک یکی دیگر از موارد منفی است که در فضای داخلی این خودرو به چشم می‌خورد، صندلی‌های استفاده شده در تیبا ۲ همچون نمونه به کار رفته در تیبا صندوقدار، از راحتی قابل قبولی برخوردار نیستند و در نشستن‌های طولانی آزار دهنده خواهند بود.

۴. سطح پایین امکانات


آپشن های تیبا 2

تیبا ۲ در مدل پایه شیشه بالابر برقی را تنها در اختیار راننده و سرنشین جلویی قرار می‌دهد و بالابر برقی شیشه‌های عقب تنها در نمونه EX این خودرو وجود دارند؛ همچنین برای برخورداری از آینه‌های تنظیم شونده برقی نیز باید مدل سفارشی تیبا ۲ را خریداری کنید و مدل پایه از آینه‌های معمولی بهره می‌برد. در مجموع می‌توان گفت تیبا ۲ به‌خصوص در مدل پایه، امکانات و آپشن‌های رفاهی بسیار کمی را در اختیار خریدار قرار می‌دهد و برخی از آپشن‌هایی که در سایر خودروهای داخلی جز استانداردها و حداقل‌ها محسوب می شوند، تنها در مدل سفارشی تیبا وجود دارند.

۵. ایمنی کم


امنیت تیبا

تیبا ۲ نیز همچون سایر خودروهای تولید شده در داخل کشور، تاکنون در هیچ یک از موسسات ایمنی شاخص مورد بررسی قرار نگرفته است بنابراین راهی وجود ندارد که بتوان با اطمینان از میزان امنیت و استحکام این خودرو صحبت به میان آورد. از بحث ستاره‌های ایمنی این خودرو که بگذریم، باید گفت که تیبا ۲ در بخش ایمنی تنها به تجهیزاتی همچون دو کیسه هوا (یکی برای راننده و یکی برای سرنشین) مجهز شده است. چرخ های باریک و کوچک تیبا ۲ نیز باعث کاهش فرمان پذیری آن در پیچ‌ها و سرعت های بالا می‌شوند؛ همچنین کیفیت نامطلوب سیستم ترمز این خودرو نیز می‌تواند امنیت ناچیز تیبا ۲ را تحت تاثیر خود قرار دهد.

کلام آخر


در یک جمع بندی نهایی باید گفت که تیبا ۲ به عنوان یک هاچبک شهری از مصرف سوخت مناسب، استهلاک کم و خدمات پس از فروش قابل قبولی برخوردار است، اما نباید فراموش کرد که این خودرو نیز همچون سایر خودروهای ارزان قیمت بازار داخلی نقص‌های فراوانی دارد که ممکن است خریداران زیادی را در این رنج قیمتی ترغیب به خرید نمونه‌های دست دوم سایر خودروهای موجود در این رنج قیمتی نماید؛ البته با توجه به تنوع بسیار کم خودروهای هاچبک موجود در بازار کشور در این رنج قیمتی جز نمونه‌های کارکرده خودروهایی همچون برلیانس H220 یا پژو ۲۰۶ تیپ دو گزینه قابل توجهی برای خرید نخواهید داشت. در پایان اگر نظری در مورد موارد مطرح شده در این مقاله دارید یا اگر مالک تیبا ۲ هستید، لطفا ما و دیگر مخاطبان وب‌سایت Z4CAR را از تجربیات خود آگاه کنید.

نویسنده: سعید رنجبر ، عکاس : علیرضا فاتحی

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

189 دیدگاه ها برای "معایب تیبا ۲ هاچبک (۵ دلیل برای نخریدن)"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
مرادی
مهمان

در ی کلام تراکتور سر و صداش کمتر از این ماشین هستش بخصوص صبح ک روشن میکنی از صدای لاق لاق کردن بلبرینگ کلاج و صفحه بگیر تا خود موتور ک حال بهم زنه در جاده هم ک انگاری کلا کمک زیر ماشین نیست هر چی مدل بالاتری میخری بجای اینکه بهتر باشه مشگلدار از مدل قبلی هستش

دست فروش میدون توپخونه
مهمان
خودروی تیبا۲ مدل ۱۴۰۰ دارم و امروز ۳۰ مهر ۱۴۰۱ است یک ماه پیش بعد از ۳۰ هزار کارکرد پوسته گیربکس ترک خورد بدون اینکه ضربه بخوره و باعث شد گیربکس باز بشه و خرجی حدود ۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان برام ایجاد شد که با تعویض دیسک و صفحه ، ۴ میلیون تومان کارت کشیدم برای تعمیرکار امروز یکباره دنده های ماشین جا نخورد و با دنده ۳ که از قبل زده بودم خودمو رسوندم تعمیرگاه و گیربکس باز شد و همه چیز داخلش خورد شده بود و الان یک گیربکس جدید سفارش دادم از همه چی این خودرو نسبت به پولی… بیشتر
mahmoud
مهمان

سلام دوستان عزیز تیبا و ساینا هیچ فرقی جز دوتا چراغ جلو و عقب و سپر ندارن ماشین فوقالعاده ضعیف و بی‌کیفیت که از پراید کپی شده و بقولی هرچی پول بدی آش میخوری خودمم مدل ۱۴۰۰ دارم بنظرم پراید ماشین رندتریه اما شاسی جلو تیبا تقویت شده در مجموع ماشین بی کیفیت نسبت به پژو ۲۰۶ هست اگه امکان و پولشو دارین ۲۰۶ بهتره

میلان
مهمان

۲۰۶ کدوم مدلش کم مصرف هست؟ تیپ ۲، ۳، ۵ و…

Amin
مهمان

سلام بنطرتون تیبا۲ بخرم خوبع یا کوییک؟

سجاد
مهمان

کوییک

علی
مهمان

تیبا ۲

Khalilzade Mohammad
مهمان

بنظرتون تیبا ۲ خوبه یا ۲۰۶ اخه من دو دلم چون میگن ۲۰۶ خرجش زیاده و تیبا هم که امنیت نداره

...
مهمان

تیبا ۲ از هر لحاظ سر ۲۰۶ هست چه شتاب چه امنیت

میکائیل
مهمان

عزیزم ۲۰۶ یه خورده گرون تره ولی اصلا خرابی نداره اگه تصادف نکنی من خودم ۲۰۶ داره ۸ ماه حتی لنت هم عوض نکردم یعنی فقط پول بنزین هزینه کردم ماشین کوچیک ترین هزینه ای نداشت تیبا نخری ظرر میکنی

z4car
مدیر

سلام وقت بخیر
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ کم کارکرد قطعا انتخاب بهتری هست.

Sara
مهمان

تیبا دو برای استفاده شهری مناسب است ولی برای جاده خیر. اصلا توان و کشش جاده رو نداره

فرهاد
مهمان

سلام،سینی شاسی تیبا۲ میشه تعویض کرد

amir
مهمان

سلام .به نظرتون تیبا ۲دارم با پژو۴۰۵ بزنم خوبه یانه .نظردوستان چیه

حسن
مهمان

حدود ۶ ساله تیبا ۲ دارم کاملا ایمنی بودنش رو تایید میکنم نمیدونم چرا این چرت و پرتارو میگن .

بخوام کلی بگم بهترین و با کیفیت ترین خودروی ایرانه

علی
مهمان

سلام اینها که چرت و پرت نوشتن یا پیکان دارند یاژیان دستشان به گوشت نمیرسد،

مرادی
مهمان

همیشه اولین تولیدات بهتر از تولیدات بعدی هستش

مهدی
مهمان

سلام خسته نباشید…

من یه تیبا دو صفر خریدم اوایل همه دنده ها خوب بودن ولی الان بعد سه هزار تا کارکرد دنده عقبش خیلی سفت شده چه جا رفتن چه خلاص کردنش…

سامان
مهمان

باید سیم کلاج رو رگلاژ کنی

مرادی
مهمان

بندم همین مشکل و دارم

سامان
مهمان

سیم کلاج رو سفت تر کن

سعید
مهمان

روغن گیربکس عوض کن خوب میشه منم اینجوری بود واسه ساینا

علی
مهمان

سیم کلاج رو باید رکلاج کنید.این موضوع طبیعی هست

Hamid
مهمان

از صفحه کلاچ هست تعمیر کن