۵ دلیل برای این که دنا بخرید
دنا خودرویی ایمن، پرآپشن و با هندلینگ و سواری خوب است و در بازار متنوع زیر 50 میلیون، حرفهای زیادی برای گفتن دارد...
بازار خودروی ایران، در سگمنت خودروهای اقتصادی این روزها تنوع بسیار بالایی دارد. دورانی در ایران وجود داشت که تنوع قیمتی این سگمنت بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان بود و اکنون، با توجه به گرانی نرخ ارز، در بازار خودروهای زیر ۵۰ میلیون تومان را میتوان در این سگمنت دسته بندی کرد.
آن روزها با پولی تا ۵۰ میلیون تومان، بهترین خودروهای کرهای و ژاپنی، از سانتافه تا آزرا و از کمری تا نیسان ماکسیما را میتوانستید خریداری کنید و اکنون، اوضاع به قدری فرق کرده که با این پول چیزی جز برخی مدلهای ایرانی و چینی چیزی دست گیرتان نخواهد شد.
این مقدمه را بیان کردیم تا برسیم به جدیدترین خودروی به اصطلاح ملی، که این روزها طرفداران زیادی در بازار دارد. سال ۱۳۸۸ بود که خبرهایی منتشر شد مبنی بر آغاز پروژهای جدید به نام NX7، پروژهای که هدف آن طراحی و ساخت خودرویی جدید از خانواده خودرو ملی بود که میخواست جایگاهی بالاتر از سمند در مجموعه مدلهای ایران خودرو داشته باشد. فروردین ۱۳۹۰ بود که شرکت ایران خودرو از دنا رونمایی کرد. در مراسم رونمایی، جواد نجم الدین، مدیرعامل وقت ایران خودرو گفته بود این خودرو قرار است جانشین سمند شود.
در این مراسم، ایران خودرو اعلام کرد که تولید آزمایشی این خودرو را از آذر ۱۳۹۰ آغاز و تولید تجاری آن، از اسفند همان سال شروع خواهد شد. نهایتاً پس از کشمکشها و بحثهای فراوان در مورد زمان عرضه و همچنین قیمت این خودرو، ایران خودرو، دنا را در سال ۱۳۹۳ وارد بازار کرد.
نکته جالب در این مورد این که، در مراسم رونمایی، گفته شده بود دنا در دو تریم پایه و LX قرار است روانه بازار شود. مدل پایه این خودرو قرار بود قیمتی بین ۱۴ تا ۱۸ میلیون تومان، و مدل ال ایکس، قیمتی بین ۱۸ تا ۲۵ میلیون تومان داشته باشند.
این تاریخچه مختصر را از دنا گفتیم تا مختصری با گذشته این خودرو که اکنون در بازار به قیمت ۴۶ میلیون تومان خرید و فروش میشود، بیشتر آشنا شوید. خودروی دنا را ایران خودرو روی همان پلت فرم سمند ساخته است. این خودرو به همان موتور ۱.۷ لیتری EF7 با ۱۱۵ اسب بخار نیرو و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور مجهز است و به کمک یک گیربکس ۵ دنده دستی، خروجیها خود را به محور جلو ارسال میکند.
این خودرو از استاندارد آلایندگی یورو ۴ بهره میبرد و ظرفیت باک آن ۶۰ لیتر است. ایران خودرو، مصرف دنا را در چرخه ترکیبی ۷.۷۴ لیتر به ازای هر صد کیلومتر اعلام کرده است که قطعاً، بیشتر از این حرفهاست. جالب است بدانید این خودرو با داشتن ابعادی برابر با ۴۵۵۹ میلی متر طول، ۱۷۲۰ میلی متر عرض و ۱۴۶۰ میلی متر ارتفاع، دقیقاً ابعادی برابر با سمند دارد و فقط طول آن اندکی بیشتر است.
اگر در بازار به دنبال خرید یک خودروی سدان زیر ۵۰ میلیون تومانی هستید و دنا هم یکی از گزینههای شماست، در این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با دلایلی که این خودرو را به گزینهای خوب برای خرید تبدیل میکنند آشنا کنیم. البته تنها در شرایطی این مطلب برای شما مفید خواهد بود که دلایل ذکر شده ما، جزو معیارهای اصلی شما برای خرید یک خودرو باشند. لطفاً در ادامه این مطلب، با زوم فور کار همراه باشید.
۱ – طراحی ظاهری قابل قبول
همان طور که در سری مقالات قبلی مشاوره خرید بارها ذکر کردهایم، بحث طراحی خودرو یکی از مباحث سلیقهای است که دیدگاهها میتوانند کاملاً متفاوت باشند. به طور کلی، دنا ظاهر قابل قبولی دارد و به نسبت سمند، که به نوعی نسل قبلیاش محسوب میشود، پیشرفت زیادی کرده است. زیباترین بخش طراحی این خودرو را در قسمت جلوی خودرو شاهد هستیم. مواردی مانند چراغهای جلویی بزرگ با طراحی خاص، کاپوت عضلانی، جلوپنجرهای زیبا که هماهنگی خاصی با سپر و بخش میانی آن دارد، همه و همه رخ دنا را بسیار تهاجمی و خشن کرده است. در کنارهها، طراحی دنا خیلی چنگی به دل نمیزند. ظاهر خودرو از کنارهها بسیار شبیه به سورن است و از مهمترین عناصر طراحی آن میتوان به برآمدگیهای روی گلگیرها و خطی که از وسط دربها رد شده و دو گلگیر را به هم وصل کرده اشاره کرد. در بخش عقب خودرو، اوضاع کاملاً متفاوت است. طراحی قسمت عقب دنا موضوع بحثهای زیادی بوده و همه آن را نمیپسندند. آن طراحی تهاجمی و خشن بخش جلو، هیچ هماهنگی با طراحی ساده و معصومانه بخش عقب خودرو ندارد. اگر طراحان ایران خودرو کمی بیشتر به این بخش اهمیت میدادند، دنا به خودرویی کامل از نظر طراحی تبدیل میشد.
۲ – تجهیزات و امکانات خوب به نسبت قیمت
در میان خودروهای ایرانی، دنا را میتوان پرآپشن ترین خودروی حال حاضر بازار نام برد. جالب این که برخی از امکانات و تجهیزات این خودرو حتی در خودروهای چینی هم رده هم یافت نمیشود که نکته بسیار خوبی برای آن محسوب میشود. از جمله مهمترین تجهیزات این خودرو میتوان به مواردی مانند غربیلک فرمان مجهز به کنترلرهای سیستم صوتی، کروز کنترل و بلوتوث، سیستم عیب یاب مالتی پلکس، سنسور دنده عقب، نویگیشن، تهویه اتومات با دریچه مخصوص سرنشینان عقب، صفحه نمایش لمسی بزرگ، چراغهای جلو و عقب LED، مه شکن جلو و عقب، آینههای جانی برقی مجهز به راهنما و تاشو اتومات، صندلی راننده و سرنشین برقی، ستون فرمان تلسکوپی و بسیاری موارد دیگر میتوان اشاره کرد.
۳ – هندلینگ و فرمان خوب
در یک خودرو، هندلینگ یا فرمان پذیری تعریفی است از نحوه پاسخ و واکنش یک وسیله نقلیه به کنشهای راننده و همچنین به رفتار حرکتی خودرو در مسیر و همچنین سر پیچها گفته میشود. معمولاً هندلینگ یک خودرو را از روی نحوه عملکرد خودرو در سر پیچ، هنگام شتاب گیری و ترمزگیری قضاوت میکنند. در مورد دنا، به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که از هندلینگ آن ایراد بگیرد. کاری که مهندسان ایران خودرو در این بخش انجام دادهاند ستودنی است و دنا، مخصوصاً سر پیچها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد و خبری از کم فرمانی و بیش فرمانی غیرعادی نیست.
۴ – کابین خوب
در میان خودروهای ایرانی، بهترین کابین بدون شک متعلق به دناست. به این که طراحی کلی داشبورد شباهت بسیار زیادی به نسل YF سوناتا دارد و ایران خودرو در این بخش کپی برداری کرده کاری نداریم، مهم نتیجهای میباشد که در قالب یک کابین خوب در اختیار خریداران این خودرو قرار گرفته است. بدون شک بارزترین المان طراحی کابین دنا صفحه نمایش لمسی آن است که با دو دریچه ورودی هوا در اطراف آن، ظاهر زیبایی به کابین بخشیده است. استفاده از تریم چوبی که صد البته فیک است، حس و حال لوکس به خودرو بخشیده و فرمان خودرو، طراحی مدرن و بروزی دارد.
۵ – ایمنی بالا طبق استانداردهای ایران
همانند بخشهای دیگر، در بخش ایمنی هم دنا یک سر و گردن از دیگر خودروهای ایرانی بالاتر است. شاید قویترین مورد در بحث ایمنی دنا ترمزهای آن باشد که جلو و عقب دیسکی است و به دو سیستم ABS و EBD مجهز میباشد. در بخش ایمنی و همچنین امنیتی، از مهمترین تجهیزات و امکانات دنا میتوانیم به مواردی مانند کیسه هوای راننده و سرنشین، کمربند ایمنی جلو سه نقطهای پیش کشنده با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم هشداردهنده ورود غیرمجاز، قفل مرکزی با ریموت کنترل، ایموبلایزر، سیستم قطع سوخت در مواقع اضطراری و چند مورد دیگر اشاره کنیم.
سخن پایانی
دنا خودرویی است که در بازار امروز ایران، با قیمتی که اندکی جای بحث دارد، به عنوان مدلی که یک پکیج کامل از تجهیزات خوب، سواری مناسب، ایمنی بالا و چند مورد دیگر که درباره آنها بحث کردیم را به خریدار ارائه میکند. ظاهر زیبای آن مخصوصاً در بخش جلو بر جذابیتهای خودرو افزوده است و خریداران هم استقبال خوبی از زمان عرضه آن به بازار از این خودرو داشتهاند. طی هفتههای آتی در مطلبی دیگر معایب دنا را هم بررسی خواهیم کرد. در پایان باز هم تاکید میکنیم که این مطلب برای کسانی که موارد مطرح شده جزو معیارهای اصلیشان در خرید خودروست بسیار مفید خواهد بود. در پایان، نظر شما در مورد این خودرو چیست؟ آیا حاضرید در بازار فعلی ۴۶ میلیون تومان برای خرید دنا بپردازید؟
دیدگاه بگذارید
61 دیدگاه ها برای "۵ دلیل برای این که دنا بخرید"
تو فن پیجای دنا داخل اینستا هر۱۰تا کیلیپی که میزاره ۶ تاش دارن میگن مانیتور مشکل داره موتور هر هفته باید بره تعمیرگاه و و و ……. درسه همه چی داره ولی کو کیفیت ؟:)
ما که داریم و تو همه گروهها عضو هستیم اینطور نیست حالا شما میخوای چی بگی
سلام دنای من مدل ٩۶واقعاً خستم کرده،مشکل برقی داره،داشبورتش خیلی صدا میده،موقع دنده عقب دیسکهاش صدا میده،سرعت بالای ١٠٠تا که دیگه نمیشه داخلش حرف شنید اینقدر صدای موتور زیاده و صدای باد که داخل ماشین میاد،البته اینجوری که دوستان میگن فکر کنم فقط ماشین من ایراد داره،شانس ماست،
مهمترین ویژگیش کیفیت بسیار بسیار پایین کابین و سیستم مالتی مدیای چینیشه ضمن اینکه مشکلات کیفی مونتاژ و قطعات بی کیفیت ایران خودرو را هم یدک میکشه
ایرانی اشغال نخر بجاش:
ماکسی مدل مایین
مزدا ۳۲۳
اوانته
خیلی بهترن
اگه پول داشتیم نیاز به گفتن شما نبود . خرج اینها کمر شکنه که گفتی
هرگز خودرویی را که از نظر فنی با سمند سی میلیون تومانی
یکی است و طراحی ناقصی هم دارد به قیمت گزاف نخواهم
خرید!
عزیزم پس ساندرو هم با ال نود یکیه چون موتورش یکیه
بله شما برو با این پول کلان لکسوس بخر….
اقاااااا اگه یکم توطراحی و شتاب ومصرف سوخت و راحتی صندلیا توجه میکردن خب میسد ک تو دنا پلاس کمی توجه شدن ولی کافی نیست این نشون میده کم کم شرکت ایران خودرو یه حرکتی میزنه اگه همین راهو ادمه بده یه پ…. میشه ولی در کل برای شروع خوبع
با این رنج قیمت تندر ۹۰ خیلی بهتره دنا همون سمند هستش حرف زیادی از لحاظ فنی نداره
اگر از لحاظ فنی حساب کنید بله دوست عزیز اندکی بهتره اما از لحاظ هندلینگ طراحی ظاهری و امکانات ال نود حرفی برای گفتن نداره
کندر ۹۰ چه فرقی با پراید داره تازه زیبایی پراید به نظر من بهتره ال ممده. ال نود قرار بود جای پراید را بگیرد
۵ دلیل که دنا بخریم ؟؟؟؟ لطفا ۵۰ دلیل که دنا نخریم رو بگین ،،،
اینم شد صنعت خودروسازی اخه ،، از همه جاش عیبو ایراد میباره ، هر قسمتی از ماشینو از یه جایی کپی کردن ،،،
خداروشکر که ایرانخودرو یه موتور پژو سال ۱۹۸۷ میلادی رو پیدا کرد و روی همه محصولاتش گذاشت و میزاره وگرنه باید موتور پیکانو روی همه محصولاتش میدیدیم ،،
واقعا با وضع خودروسازی و این قیمتا چی میشه گفت و چیکار کرد ،،،
موتورش ef7 ملیه ۱۷۰۰ سی سی که طراحی آلمانه ۱۱۵ اسب قدرته مدل تنفس طبیعیشه مدل توربو شارژ هم داره که روی دنا پلاس هست ۱۵۰ اسب قدرت داره
بین پنج تا موتور برتر پایه گازسوز دنیاس که قابلیت روشن شدن با گاز رو داره
البته دنا رو هیچوقت گازسوز نکردن
موتور پژو اسمش xo7 هست که ۱۸۰۰ سی سی و حدود هشتاد اسب قدرت داره دوست عزیز
خیر …..این خودرو با تمام نقاط قوت و ضعف زیر ۲۰میلیون ارزش داره با توجه به مصیبتهای ارزی
همون که کپی سمنده به دو زار نمی ارزه.
۵۰ بده یه ماکسیمای ۸۳ دنده ای بخر و حالشو ببر