نقد و بررسی سمند tu5
بعد از مطلبی که در کانال تلگرام z4car گذاشتیم سیل عظیمی از پیام ها در مورد سمند tu5 به ما رسید. تصمیم گرفتیم در مقاله ای جامع سمند tu5 را بررسی کنیم و به همه سوالات پاسخ دهیم. در این بررسی همراه ما باشید.
امروز در سایت Z4CAR به بررسی تخصصی سمند TU5 می پردازیم. خودرویی که به دلیل کمیاب بودن افراد زیادی از وجود آن بی خبر هستند. لازم دیدیم به عنوان یک رسانه خودرویی به بررسی این خودرو بپردازیم.
سمند TU5 به مدت سه سال بین سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹ به تعداد محدود حدود ۴۰۰ دستگاه در بازار ایران وجود داشت. این خودروها اغلب برای صادرات به کشورهای ترکیه و یا اوکراین بودند که به دلایلی صادر نشدند و در بازار ایران باقی ماندند. بیشتر این خودروها با چند رنگ بژ ، سرمه ای ، مشکی ، آلبالویی و نقره ای در بازار دیده می شوند و در تعداد محدود سفید هم بین آن ها وجود دارد اما اکثرا به رنگ نقره ای و بژ هستند. این خودرو ویژگی های خاصی دارد که امروز به بررسی آنها می پردازیم.
ظاهر و بدنه، تقریبا مانند برادران ۱۸۰۰ سی سی!
در بخش ظاهری سمند TU5 با سمندهای عادی فرق چندانی ندارد. هنگامی که از بیرون به این خودرو نگاه می کنیم ، دستگیره های هم رنگ بدنه نمای جذابی به کناره ی خودرو داده اند. رنگ چراغ های عقب بر خلاف تصور بیشتر مردم نرفته و به طور فابریک همین شکل را داراست. اصولا این رنگ به خودروهایی که رنگ بژ دارند می آید اما در رنگ های دیگر معمولا صاحبان چراغ ها را با مدل های جدید عوض می کنند. در قسمت جلو تفاوت خاصی وجود ندارد به جز اینکه این خودروها به طور فابریک جلوپنجره ی طرح سمند X7 دارند که البته مالکان آن را با مدل طرح LX تعویض می کنند. چراغ راهنمایی که روی گلگیر جلو قرار دارد ، رنگ یخی فابریک دارد و مانند مدل های دیگر ، نارنجی نیست. از طرفی آنتن خودرو نیز به شکل کوسه ای و در سقف قرار دارد و مانند سمند های آن سال روی کنار صندوق عقب نیست. در کل میتوان گفت سمند TU5 از لحاظ ظاهری تفاوت خاصی با مدل های معمولی ندارد و شامل تکات جزئی است.
موتور TU5، قسمت جالب این خودرو!
بالاخره به جذاب ترین بخش این خودرو می رسیم که مطمئنیم منتظر آن بودید. این خودرو به یک موتور TU5 مجهز است که ۱۶۰۰ سی سی حجم دارد، ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتون متر گشتاور تولید می کند. کسانی که در مورد ۲۰۶ تخصص دارند می دانند که پژو ۲۰۶های مدل ۸۳ و ۸۴ یک سری ویژگی های خاصی داشتند و آن چیزی جز ۷.۴.۴ ECU با پاشش سوخت عالی نیست. اکنون نیز خیلی از افرادی که قصد تقویت خودرو های خانواده ۲۰۶ را دارند سراغ ECU 7.4.4 میروند و ۷.۴.۵ را کنار می گذارند. این به این دلیل است که سیکل پاشش سوخت ۷.۴.۴ عالی است و بهترین عملکرد ۲۰۶ برای مدل های سال های ۸۳ و ۸۴ است. سمندی که ما امروز اینجا داریم ، ECU 7.4.4 دارد. علاوه بر آن دریچه گاز برقی و سوزن انژکتور نارنجی هم دارد که همه ی این ها در کنار هم باعث میشوند سمند TU5 از لحاظ فنی عالی باشد.
صفر تا صدی که با این خودرو ثبت شده حدود ۱۰.۷ ثانیه بوده که با توجه به کارکرد بالای ۳۰۰ هزار تای این خودرو و البته این نکته که حدود ۱۲ سال از عمر تولید آن میگذرد عدد بسیار خوبی است. در مورد گیربکس این خودرو باید گفت که تقریبا کمیاب ترین قطعه ی آن است. زیرا هنگامی که گیربکس را باز کردیم ، مشاهده کردیم که از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به پارس TU5 دارد اما ضرایب آن کمی متفاوت است. اما هرچه که هست باعث می شود سمند TU5 در دنده ۴ به سرعت ۱۹۵ کیلومتر برسد و پیشنهاد می کنیم هیچ گاه دنده ۵ آن را امتحان نکنید!
یکی دیگر از ویژگی های این خودرو آن است که چون با هر دنده سرعت زیادی می گیرد، هنگامی که شما در اتوبان با سرعت ۱۲۰ و دنده ۵ باشید ، دور موتور روی ۲.۵ تا ۳ RPM است و این باعث میشود مصرف جاده ای این خودرو زیر ۶ لیتر باشد و در سیکل ترکیبی حدود ۷.۶ لیتر بنزین می سوزاند که به نسبت جثه ی ماشین واقعا عالی است. در مقام مقایسه باید گفت مصرف سمندهای با موتور ۱۸۰۰ بالای ۹ لیتر به طور ترکیبی است. در کل سمند TU5 از لحاظ فنی یکی از بهترین خودروهای ایران محسوب می شود.
داخل کابین، تغییرات کوچک اما قابل تامل!
داخل کابین سمند TU5 نیز مانند بیرون و بدنه آن تفاوت چندانی با مدل های عادی ندارد. یکی از مهم ترین تفاوت های آن ، ایربگ است. همه ی ما میدانیم که سمند مدل ۸۷ ایربگ نداشته اما سمندی که ما امروز اینجا داریم ، ایربگ راننده دارد و این خود نشان می دهد خودروهای صادراتی چند پله بالاتر از هم رده های خود بوده اند. دریچه های دور کولر قاب مات مشکی دارند که البته در این خودرو برداشته شده است. نکته ی قابل توجه دیگر ، کیفیت و رنگ جالب این خودرو است. کیفیت داخل کابین بسیار بالاست و به نسبت خودروهایی که اکنون ایران خودرو تولید میکند واقعا بی نظیر است. رنگ آن تماما کرم نیست و کمی به صورتی کمرنگ مایل است که امیدواریم در عکس ها به خوبی برای شما قابل مشاهده باشد.
اما مطلبی که واضح است این است که این خودرو صادراتی بوده و برای بازارهای خارجی تولید شده بنابراین کیفیت آن واقعا با چیزی که در خودروهای بازار ایران می بینیم متفاوت است.
نتیجه گیری
در پایان باید گفت درست است که سمند TU5 بسیار کمیاب است اما در بازار قیمت بالایی نیز دارد. به طور مثال اگر بخواهید مدل ۸۸ این خودرو را خریداری کنید ، قیمت آن برابر با سمند ال ایکس معمولی مدل ۹۲ است. بنابراین تنها کسانی سمت این خودرو می روند که با مشخصات فنی این خودرو آشنا هستند و عملکرد یک ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۸۳ را در بدنه یک سمند و با کیفیت بالا می خواهند. به امید روزی که کیفیت خودرو های داخلی مانند خودرو های صادراتی بالا باشد.....
نویسنده: دانیال جهاندار
دیدگاه بگذارید
13 دیدگاه ها برای "نقد و بررسی سمند tu5"
دیسک و صفحه رانایی بهش میخوره که فراوون هستش
سلام من هم یکدستگاه مدل ۸۸ رنگ خاکتری ( فیلی ) از این خودرو دارم ، مشکلی برام پیش اومده و مجبورم بفروشم ، اگر اینطور نبود با صفر کیلومتر خودروهای مشابه تعویض نمیکردم. اصلا ماشین عجیبی هستش . واقعا عرض میکنم. موتور گیربکس برق سرعت شتاب سواری فوق العاده کم استهلاک و….واقعا فراتر از دنا و تارا و پرشیا و … هستش
اقایون سلام من میخوام یه دونه ازین سمندا بخرم میگن دیسکو صفحه با بلبرینگ کلاچش گیر نمیاد شما اطلاعی دارید؟
دروغه وپیدا میشه
مگه دیسک و صفحه میخواد؟!۲۲۰ هزار رفتم و هنوز نیاز نداره
سلاک من هم میخوام بخرم واسه کار کردن هم خوبه بعضی وقتها کار کنیم باهاش
من ۲۰۰ تا کار کردم باهاش هنوز تعویض نکردم
سلام جناب جسارت نباشه نمیفروشید
آفرین اصلا خودروهای داخلی قدرتشون بیشتر از این میزان هم نیست و امروزه ۱۱۰ اسب بخار برای یک خودروی ۱۲۰۰ کیلو گرمی خنده داره….
خب آقا پسر بگو ببینم بهترین خودروی داخلی از نظر شما که هندلینگ خوبی داشته باشه نسبت به خودروهای دیگر و کمی هم ایمنی داشته باشه چی هست؟ ممنون
این آقا پسر جوان ماشین باز عرض. میکنم با اینکه تمام. حرفهات. درسته و اطلاعات درسته اما تا وقتی به سن قانونی نرسیدی و ماشین تو ایران نخریدی بهتره نظر ندی چون پیچیدست اما واسه اینکه جلو بیفتی بت میگم با پولی که واسه سمند میدی تو ایران بهترین ماشین در حد ماشینهای خارجی سواری از نظر هند لینک و کیفیت کالا ولی از نظر قدرت ضعیفه
سلام من یه سمند از سفارت بلغارستان که سندش هم بلغاری به نام سفیر بلغاری هست خریدم و دوسال هست کهه آوردمش ایران معاینه فنی های بللغار رو شیشه نصبه و واقعا تمام حرفهای ادمین رو تایید میکنم من بیشتر از ۱۰۰ماشین خریدم و سالهای زیادی زانتیا سوار بودم اما چون قبل از زانتیا سمند ۸۸داشتم دوباره رفتم سراغ سمند و واقعا سواری سمند رو با زانتیا عوص نمیکنم
این واژه ها چیه آخه تو مقاله مینویسین کمیاب و چند پله بالاتر و کیفیت متفاوت و….انگار دارین راجب کولینان مینویسین…والا خر همون خر و قضیه پالان و این حرفاس..شیرین ۲۰۰ سال همه باهم عقبیم از دنیا…همه هااا
خب بایدم اینطور باشه و کیفیتش قرق کنه بالاخره آدم میخواد سوارش بشه اونم اوکراینی و ….