پیش بینی مدیرعامل جنرال موتورز در مورد آینده خودروهای الکتریکی
جنرال موتورز هم اکنون در حال اختصاص بخش اعظمی از سرمایههای خود بر روی توسعه تکنولوژی الکتریکی است، ولی ماری باررا، مدیرعامل شرکت میگوید خودروهای الکتریکی تا چندین دهه آینده قادر نخواهند بود جایگزین خودروهای احتراق داخلی بشوند. وی در صحبتهای خود گفته این اتفاق در حال رخ دادن است، ولی سرعت آن بسیار کمتر از چیزی خواهد بود که همه فکرش را میکنند.
ماری باررا در صحبتهایی با بلومبرگ گفته: «ما اعتقاد داریم این تغییر در طول زمان اتفاق خواهد افتاد.» وی همچنین گفته که در سال ۲۰۴۰ امکان ندارد همه خودروهای حاضر در دنیا الکتریکی باشند. وی در مصاحبه گفته این اتفاق قطعاً خواهد افتاد، ولی مدت زمان بیشتری خواهد برد. البته باید اشاره کنیم که به احتمال زیاد منظور او بازار خودروی آمریکا بوده است. زیرا در بازارهای دیگر مانند اروپا و چین اوضاع متفاوت است. در این دو بازار دولتها با تصویب قوانین سخت گیرانه سعی در سرعت بخشیدن به بحث الکتریکی شدن خودروها دارند.
در ظاهر شاید این گونه به نظر برسد که جنرال موتورز هیچ نوع سرمایه گذاری روی الکتریکی سازی انجام نداده است. تنها مدل الکتریکی شرکت در بازار آمریکا در سال ۲۰۲۰ خودروی شورولت بولت است و هنوز شاهد عرضه مدلهای الکتریکی دیگر شرکت نبودهایم. کل فروش این خودرو در سال ۲۰۱۹ حدوداً ۱۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه بود، به عبارت دیگر شورولت کوروت توانسته بود در همان سال ۱۵۰۰ دستگاه فروش بیشتری در مقایسه با بولت داشته باشد. صرفاً برای مقایسه، جالب است بدانید در همان سال کادیلاک اسکلید فروشی بالغ بر ۳۵ هزار و ۴۲۴ دستگاه داشت. با این حال، کماکان شرکت قصد بی خیال شدن از تولید این خودرو الکتریکی را ندارد. شرکت در برنامههای فعلی خود طراحی مدلهای الکتریکی مختلفی را در دست اقدام دارد که از آن جمله میتوان به نسخه اندکی بزرگتر شورولت بولت، پیکاپ الکتریکی جی ام سی هامر و یک کراس آور الکتریکی متعلق به برند کادیلاک اشاره کرد.
این خودروها و دیگر مدلهای الکتریکی آتی شرکت قرار است از تکنولوژی باتری Ultium شرکت استفاده کنند که هم اکنون در دست طراحی و توسعه است. مهندسان شرکت همچنین در حال کار روی یک پلت فرم ماژولار هستند که میتوان مدلهای مختلفی را روی آن ساخت. وارد کردن تمام این نوآوریها به بازار کار فوق العاده سختی است. شاید خودروهای الکتریکی تا چند دهه آینده نتوانند به صورت کامل جایگزین مدلهای احتراق داخلی شوند، ولی ماری باررا و تیم وی قطعاً میدانند که در صورت اجرای درست همه برنامهها، سهم بازار ۲ درصدی آنها در سالهای آتی رشد فوق العاده ای میتواند داشته باشد.
تکنولوژی خودران هزینه بیشتری نیاز دارد، پیچیدهتر است و زمان بیشتری برای راه اندازی میخواهد. با همه این اوصاف، مدیرعامل جنرال موتورز میگوید منتظر است نخستین خودروهای خودران شرکت سال ۲۰۲۵ وارد خیابانها شوند.
وی در این مورد گفته: «من کاملاً باور دارم این اتفاق میتواند ظرف ۵ سال آینده رخ بدهد. تیم کروز ما در حال کار روی توسعه این تکنولوژی هستند. بدون شک این تکنولوژی ایمنتر از رانندگی انسان خواهد بود.» ***
بیانیه او از نظر ما کاملاً واقع گرایانه است. شرکت ویمو به عنوان زیرمجموعه Alphabet شاتلهای خودران خود را رونمایی کرده، از این روز هیچ دلیلی برای این که جنرال موتورز نتواند تا اواسط دهه ۲۰۲۰ خودروی خودرانش را وارد بازار کند وجود ندارد. جنرال موتورز برای کمک به این موضوع اخیراً یک میلیارد دلار سرمایه به Cruise تزریق کرده است. البته، تفاوت بزرگی بین استفاده از شاتلهای خودران در محیطهایی مانند جادههای اطراف شهر فونیکس که رانندگی در آنها راحت است در مقایسه با رانندگی در یکی از تقاطعهای شلوغ اتوبان I-80 در اطراف اوانستون ایالت وایومینگ وجود دارد.
در مورد ادعای دیگر وی مبنی بر امنتر بودن خودروهای خودران در مقایسه با رانندههای انسانی، هنوز بحثهای زیادی وجود دارد. البته این مورد را اخیراً از سمت مدیران شرکتهایی که سرمایه گذاری زیادی روی تکنولوژی خودران انجام دادهاند میشنویم و منطقی نیز هست. انسانها مسبب ۹۴ درصد از تصادفات هستند، ولی تحقیقات انجام شده توسط موسسه IIHS آمریکا نشان میدهد خودروهای خودران فقط قادر هستند از بروز یک سوم این تصادفات جلوگیری کنند.
autoblog
منبع: Z4Car
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد