آئودی A6L e-tron

بروزرسانی در: جمعه 27 تیر 04 ساعت 16:04
آئودی A6L e-tron

بازار خودروهای برقی در چین به سرعت در حال رشد است و خودروسازان بزرگ دنیا نیز برای سهم‌خواهی در این بازار، محصولات ویژه‌ای را عرضه می‌کنند. در همین راستا، آئودی (Audi) نیز با A6L e-tron جدید خود، به زودی وارد این رقابت خواهد شد. این خودرو مراحل ثبت نام خود را در وزارت صنعت و فناوری اطلاعات جمهوری خلق چین به پایان رسانده و قرار است امسال به طور رسمی معرفی و عرضه شود.

طراحی بیرونی: ترکیبی از نوآوری و چالش‌ها

آئودی A6L e-tron

از منظر طراحی، A6L e-tron تفاوت‌های چشمگیری با مدل بنزینی خود دارد.

  • نمای جلو: شاهد چراغ‌های دوقلو هستیم؛ به این صورت که چراغ‌های روشنایی روز (Daytime Running Lights) از کاپوت (Engine Hood) جدا شده و منبع اصلی نور به جای معمول چراغ مه شکن (Fog Light Area) منتقل شده است. این طراحی، چارچوب سنتی آئودی که شامل ترکیب "چراغ جلو + جلوپنجره یکپارچه" بود را در هم می‌شکند.
  • جلوپنجره (Front Grille): با وجود اینکه این خودرو برقی است، جلوپنجره بسته آن همچنان شکل شش‌ضلعی (Hexagonal Outline) خود را حفظ کرده و یک سیستم ورودی هوای فعال (Active Air Intake System) برای نیازهای خنک‌کنندگی در آن تعبیه شده است. لوگوی نورانی و نوار نوری سرتاسری نیز با زیبایی‌شناسی خودروهای انرژی جدید (New Energy Vehicles) همخوانی بیشتری دارد.

ابعاد و نیم‌رخ جانبی: فضا برای سرنشینان، اما با یک اما!

A6L e-tron دارای فاصله محوری ۳۰۷۸ میلی‌متر است که ۵۴ میلی‌متر از نسخه بنزینی آن بلندتر است. این افزایش فاصله محوری، به همراه آویز جلوی کوتاه (Short Front Suspension) و آویز عقب بلند (Long Rear Overhang)، فضای پای سرنشینان عقب را بهینه کرده و راحتی بیشتری فراهم می‌آورد.

مشخصه

مقدار

توضیحات

فاصله محوری

۳۰۷۸ میلی‌متر

۵۴ میلی‌متر بلندتر از مدل بنزینی، برای فضای بیشتر عقب

ارتفاع

۱۵۲۲ میلی‌متر

که باعث می‌شود نیم‌رخ جانبی کمی حجیم به نظر برسد.

با این حال، ارتفاع خودرو به ۱۵۲۲ میلی‌متر رسیده است که ممکن است باعث شود نیم‌رخ جانبی آن، به اندازه یک سدان کلاس C (سدان‌های بزرگ) کشیده به نظر نرسد و کمی حجیم (Bulky Look) دیده شود. این طراحی برای اطمینان از فضای سر کافی برای سرنشینان انجام شده است. همچنین، خودروی جدید دارای دستگیره‌های در نیمه‌فلاش است که به نظر می‌رسد فاقد ساختار مکانیکی بوده و احتمالاً از طریق حسگرها یا دکمه‌ها برای باز کردن در عمل می‌کنند.

آئودی A6L e-tron

نمای عقب و نوآوری در نورپردازی: زیبا، اما با هزینه بالا

ویژگی برجسته در قسمت عقب خودرو، چراغ‌های عقب سرتاسری است. این چراغ‌ها از ۴۵۰ واحد ساطع‌کننده نور تشکیل شده‌اند و از ۸ الگوی نوری دینامیک (Dynamic Light Patterns) پشتیبانی می‌کنند، از جمله نمایش چراغ قرمز تمام‌صفحه برای هشدار تصادف از عقب (Rear Collision Warning).

اما نکته مهم اینجاست که تعویض یک پنل OLED (نمایشگرهای نوری ارگانیک) به تنهایی ۱۲,۰۰۰ یوان (حدود ۱۶۷۰ دلار آمریکا) هزینه دارد. بنابراین، هزینه نگهداری و تعمیر یک تصادف جزئی از عقب می‌تواند چندین برابر بیشتر از نسخه بنزینی باشد که این موضوع یک چالش برای مالکان خواهد بود.

آئودی A6L e-tron

فضای داخلی: آشنا، اما با قابلیت‌های نوین

فضای داخلی A6L e-tron سورپرایز خاصی به همراه ندارد و از آخرین نسل طراحی خانوادگی آئودی پیروی می‌کند. ویژگی برجسته در اینجا، تنظیمات سه‌گانه صفحه نمایش (Triple-Screen Setup) است:

  • ۱. نمایشگر کاملاً دیجیتالی ۱۱.۹ اینچی: برای پشت آمپر (Instrument Panel).
  • ۲. نمایشگر مرکزی خمیده ۱۴.۵ اینچی: برای سیستم اطلاعات و سرگرمی (Infotainment System).
  • ۳. نمایشگر سرگرمی ۱۰.۹ اینچی: برای سرنشین جلو.

آئودی A6L e-tron

با این حال، طراحی صفحه نمایش سرنشین جلو کمی نامتناسب (Out of Place) به نظر می‌رسد. سیستم اطلاعات و سرگرمی با برنامه‌های بومی‌سازی شده (Localized Apps) مانند iQIYI، Bilibili و NetEase Cloud Music از پیش بارگذاری شده و حتی از قابلیت کارائوکه (Karaoke) نیز پشتیبانی می‌کند.

امکانات و سیستم‌های رانندگی هوشمند: همکاری با هواوی

پیکربندی این خودرو همچنین شامل یک نمایشگر هدآپ دیتابیس واقعیت افزوده و یک سقف پانورامیک قابل تنظیم نور (Dimmable Panoramic Roof) و دیگر امکانات است. مکانیسم تعویض دنده (Shift Mechanism) یک طراحی کشویی الکترونیکی جمع‌وجور (Compact Electronic Slider Design) است، اما دکمه فیزیکی استارت خودرو (Physical One-Touch Start Button) حفظ شده است.

در بخش رانندگی هوشمند (Smart Driving)، همانطور که انتظار می‌رفت، آئودی از راهکار رانندگی هوشمند بدون نقشه شرکت هواوی (Huawei) استفاده می‌کند. این سیستم ترکیبی از دو لیدار (Lidar) (حسگرهای لیزری که نقشه‌ای سه‌بعدی از محیط می‌سازند) و فیوژن بصری (Visual Fusion) (ترکیب اطلاعات بصری) است و از قابلیت NOA (Navigate on Autopilot) در بزرگراه‌ها و پارک خودکار (Automatic Parking) پشتیبانی می‌کند. پیش از این، سیستم‌های کمک راننده (Assisted Driving Systems) آئودی، مرسدس بنز و بی‌ام‌و اغلب به دلیل محافظه‌کار بودن بیش از حد مورد انتقاد قرار می‌گرفتند. این بار، همکاری آئودی با هواوی تضمین می‌کند که، حداقل از نظر رانندگی هوشمند، این خودرو بدون شک از مرسدس بنز و بی‌ام‌و پیشی می‌گیرد. با این حال، با توجه به رویکرد معمول آئودی، سیستم رانندگی هوشمند هواوی احتمالاً به صورت استاندارد در تمام تیپ‌های این خودرو ارائه نخواهد شد.

قدرت و عملکرد: یک رهبر در میان برندهای لوکس سنتی

مشخصه فنی

مقدار

حداکثر توان

۳۴۵ کیلووات

(معادل)

۴۶۹ اسب بخار

شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت

۴.۵ ثانیه

ظرفیت باتری

۱۰۷ کیلووات ساعت

نوع باتری

لیتیوم-سه‌تایی NMC

پیمایش (CLTC)

بیش از ۷۷۰ کیلومتر

ولتاژ شارژ

۸۰۰ ولت

توان شارژ سریع

۲۷۰ کیلووات

افزایش پیمایش در ۱۰ دقیقه

حدود ۲۹۴ کیلومتر

زمان شارژ ۱۰٪ تا ۸۰٪

۲۰ دقیقه

از نظر قدرت، آئودی A6L e-tron با مجهز بودن به سیستم چهار چرخ محرک الکتریکی کواترو (Electric quattro Four-Wheel Drive System)، حداکثر توان ۳۴۵ کیلووات (۴۶۹ اسب بخار) را ارائه می‌دهد و می‌تواند در تنها ۴.۵ ثانیه از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب بگیرد. این خودرو همچنین دارای سیستم تعلیق بادی تطبیقی (Adaptive Air Suspension System) است که راحتی و کنترل پایداری آن را بهبود می‌بخشد. همچنین، این خودرو به یک پک باتری لیتیوم سه تایی (Ternary Lithium Battery Pack) ۱۰۷ کیلووات ساعتی ساخت شرکت CATL مجهز شده است که پیمایشی (Driving Range) بیش از ۷۷۰ کیلومتر را بر اساس چرخه آزمایش CLTC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle) ارائه می‌دهد. این خودرو از فناوری شارژ ۸۰۰ ولتی (۸۰۰V Charging Technology) با توان شارژ ۲۷۰ کیلووات پشتیبانی می‌کند که امکان افزودن تقریباً ۲۹۴ کیلومتر پیمایش را در تنها ۱۰ دقیقه فراهم می‌سازد. زمان مورد نیاز برای شارژ باتری از ۱۰٪ به ۸۰٪ نیز تنها ۲۰ دقیقه است.

چشم‌انداز بازار و چالش قیمت‌گذاری

بر اساس اطلاعات موجود، آئودی A6L e-tron عملکرد محصولی بسیار قوی را نشان می‌دهد. ویژگی‌هایی مانند فاصله محوری بلندتر، معماری ۸۰۰ ولتی، سیستم رانندگی هوشمند هواوی، پیمایش ۷۷۰ کیلومتری و پیشرانه قدرتمند، بدون شک آن را در جایگاه پیشرویی در میان برندهای لوکس سنتی قرار می‌دهد. گنجاندن راهکار رانندگی هوشمند هواوی نیز به آن اجازه می‌دهد تا از نظر قابلیت‌های رانندگی هوشمند با تولیدکنندگان برتر خودروهای انرژی جدید رقابت کند.

با این حال، بزرگترین چالش آئودی همچنان استراتژی قیمت‌گذاری آن است. این خودروی تمام‌برقی همچنان از الگوهای قیمت‌گذاری دوران خودروهای بنزینی پیروی می‌کند و هنوز بر این باور است که توانایی درخواست قیمت‌های بالا را دارد. اگرچه هنوز به طور رسمی عرضه نشده است، اما انتظار می‌رود قیمت آن بالا باشد و ممکن است از نظر ارزش در برابر قیمت (Cost-effectiveness) نتواند با رقبای چینی مانند استلاتو S9 (Stelato S9) و نیو ET7 (NIO ET7) رقابت کند. این موضوع می‌تواند بر جذابیت آن در بازاری که به سرعت در حال تغییر است، تأثیر بگذارد.

منبع ترجمه: bitauto

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar