شارژ شدن خودروهای الکتریکی در ۱.۵ دقیقه !
محققان میگویند نوع جدیدی از فناوری شارژ باتری میتواند مدت زمان لازم برای شارژ خودروهای برقی را از چند ساعت به چند دقیقه کاهش دهد.
محاسبات دانشمندان موسسه علوم پایه در کره جنوبی حاکی از آن است که باتریهای اصطلاحا کوانتومی مدت زمان شارژ خانگی خودروهای برقی را از ۱۰ ساعت به تنها سه دقیقه کاهش میدهند.
[فرایند] شارژ در ایستگاههای ابرشارژر حتی از این هم سریعتر میشود و [این مدت زمان] از حدود ۳۰ دقیقه به ۹۰ ثانیه کاهش مییابد؛ تقریبا همان میزانی که برای پر کردن باک خودرو با سوخت [بنزین] زمان لازم است.باتریهای کوانتومی بر اساس پدیدهای کار میکنند که با عنوان ابرجذب شناخته میشود و عبارت است از اصول مکانیک کوانتومی مرتبط با توانایی مولکول در جذب نور.
هرچه مولکولها درگیرتر و درهم تنیدهتر باشند، این فرایند مدت زمان شارژ را کاهش میدهد. این به معنای آن است که زمان شارژ باتری کوانتومی با افزایش اندازه باتری، سریعتر میشود.
محققان در مقاله خود که این هفته در مجله «فیزیکال ریویو لترز» (Physical Review Letters) منتشر شد، خاطر نشان میکنند: «مبنای این افزایش سرعت کوانتومی در استفاده از عمل درهم تنیدگی است که در آن، واحدهای سازنده باتری به عنوان یک کل یکجا شارژ میشوند.»
«برخلاف باتریهای معمولی که واحدهای سازنده باتری به طور موازی شارژ میشوند؛ به این معنی که هر واحد سازنده به طور مستقل از سایر واحدها شارژ میشود.»
ویژگیهای خارقالعاده فناوریهای کوانتومی میلیاردها دلار سرمایه به زمینههای مرتبط از جمله محاسبات کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی سراریز کرده است؛ اگرچه باتریهای کوانتومی از نظر کابردهای عملی نسبتا ناشناخته باقی ماندهاند.
پژوهشگران اوایل امسال از یک دستگاه اثبات مفهومی رونمایی کردند که از لیرز برای شارژ باتریهای کوانتومی استفاده میکرد.
پیش از اینکه نمونه اولیه از باتری کوانتومی با عملکرد کامل ساخته شود، [فناوری این باتریها هنوز] به توسعه بیشتری نیاز دارد و دانشمندان امیدوارند این باتریها آغازگر عصر جدیدی از باتریهای بسیار کارآمد برای استفاده در وسایل نقلیه برقی و دستگاههای الکترونیکی باشند.
این امیدواری وجود دارد که یافتههای جدید موسسات سرمایهگذاری و کسبوکارها را تشویق کند تا در فناوریهای شارژ کوانتومی و باتریهای کوانتومی سرمایهگذاری کنند؛ فناوریهایی که به گفته پژوهشگران میتواند روش استفاده از انرژی را «به کلی متحول کند».
ایران جیب
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد