متقاضیان پژو پارس در سردرگمی

بروزرسانی در: دوشنبه 30 بهمن 02 ساعت 09:11
متقاضیان پژو پارس در سردرگمی

متقاضیان پژو پارس در آستانه تصمیمی مهم هستند که به پافشاری روی تحویل پارس امیدوار بمانند یا با پذیرش واقعیت تلخی که برای سایر خودروهای ارتقایافته نیز رقم خورد، سراغ همان گزینه‌های جایگزین بروند.

عرضه محصولات خودروسازان دولتی و خصوصی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو که همراه با موجی از نارضایتی میان مشتریان بوده است درحال نزدیک شدن به تصمیمات جدید و حساسی است.

در طرح بزرگ عرضه خودرو در سامانه که ۸۰۰ هزار تقاضا به ثبت رسید، بیش از ۷۰۰ هزار نفر خواهان ثبت‌نام برای محصولات یک خودروساز (ایران‌خودرو) بوده‌اند، علت آن مشخص است، علاوه بر ارزندگی نسبی محصولات این شرکت، تفاوت فاحش قیمت کارخانه تا بازار و حاشیه سود بسیار بالا برای متقاضیان عامل ایجاد انگیزه بیش‌تر برای این ثبت‌نام بوده است.

در شرایطی در آن زمان مسئولان وقت وزارت صمت ثبت‌نامی‌های خودرو را اولویت‌بندی کردند که بدون توجه به شرایط تولید و استاندارد محصولات، به هیچ تقاضایی نه نگفتند و به این ترتیب صف طویلی از مشتریان بی‌اطلاع از آینده تولید و قیمت محصولات شکل گرفت.

در این میان برخی از محصولات به‌صورت ارتقایافته و با قیمت‌های اصلاح‌شده به دست مشتریان می‌رسد و برخی دیگر مانند پژوپارس در دریافت مجوزهای تولید نیز با چالش مواجهند.

 خودرویی که طی سال‌های اخیر محبوبیت خود را کم‌کم با ورود محصولاتی چون خانواده دنا، تارا، سورن و… از دست داده بود، به‌دلیل نوسانات نرخ ارز و تقویت نقش خودرو به‌عنوان کالای سرمایه‌ای دوباره بدل به یک کالای خواستنی شد.

شرکت تولیدکننده خودرو پیش از این با افزایش تولید سورن اعلام کرده بود قصد دارد پژوپارس را از خط تولید حذف کند، ضمن این‌که این خودرو به‌دلیل این که از نظر پلت‌فرمی امکان به‌روزرسانی و پاس کردن استانداردهای ۸۵گانه را نداشت، در واقع در استراتژی‌های تولیدی این شرکت جای خود را به سورن داده بود، زیرا از نظر اقتصادی نیز به‌روزرسانی پلت‌فرم قدیمی آن توجیهی نداشت.

از سوی دیگر، تولید پژوپارس مستلزم اجرای استانداردهای موردنظر سازمان استاندارد و سرمایه‌گذاری سنگین در خطوط تولید قطعه‌سازان است که عملاً زنجیره تأمین را نیز با چالش‌های پیچیده مواجه می‌کند که قطعاً قیمت تمام‌شده این محصول را افزایش قابل‌توجهی خواهد داد؛ اتفاقی که پیش‌تر برای محصولات ارتقایافته دیگر مانند دنا، تارا و ۲۰۷ هم رخ داده بود و این خودروها با اعمال استانداردهای جدید، قیمت‌های جدیدی از شورای رقابت دریافت کردند.

حال سؤال این‌جاست؛ آیا پژوپارس با استانداردهای جدید با همان قیمت قبلی تولید می‌شود؟ پاسخ ساده است: خیر! زیرا برای رسیدن به این استانداردها این خودرو نیازمند طراحی و مهندسی در بسیاری از بخش‌ها از جمله بخش‌های مختلف پلت‌فرم است که پیش‌بینی می‌شود پس از اعمال تغییرات با احتساب قیمت تمام‌شده روز، قیمت تمام‌شده محصول افزایشی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی را تجربه کند که عملاً دیگر خبری از نردبان صددرصدی تفاوت قیمت کارخانه‌ای و بازار این محصول نخواهد بود.

هرچند ایران‌خودرو پیش‌تر گفته نوبت متقاضیان سامانه یکپارچه از بین نمی‌رود و در صورت عدم‌تولید، به‌جای پارس، سورن یا دیگر محصولات خود را تحویل متقاضیان خواهد داد، اما قابل پیش‌بینی است که حتی در صورت تمدید مجوز تولید با اعمال استانداردها هم دیگر پژوپارس به‌قیمت ۳۱۵ میلیون به دست مشتریان نخواهد رسید.

متقاضیان این خودرو در آستانه تصمیمی مهم هستند که به پافشاری روی تحویل پارس امیدوار بمانند یا با پذیرش واقعیت تلخی که برای سایر خودروهای ارتقایافته نیز رقم خورد، سراغ همان گزینه‌های جایگزین بروند، پیش از آن‌که در بازار پرتلاطم خودرو یا تصمیم جدیدی برای نحوه عرضه خودروها در بازار گرفته شود یا با نزدیک شدن به پایان سال، قیمت‌های جدیدی برای خودروها از سوی نهادهای مسئول تعیین شود.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

4 دیدگاه ها برای "متقاضیان پژو پارس در سردرگمی"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
ناشناس
مهمان

بابا ما با همین غیر استاندارد ش راضی هستیم دیگه پول از کجا بیاریم بعد یک سال الان یادتون اومده این همه حق مردم رو نخورید غیر از سامانه یکپارچه این همه پارس tu5 از کجا وارد بازار میشه ماشین های داخل سامانه یکپارچه رو بدید بعد از رده خارجش کنید

محمد
مهمان

مااگرپول داشتیم از اول ماشین بهتری انتخاب می کردیم.وشما که این طرح یک پارچه رو.راه.اندازی کردی.از اول نمی دانستی که این خودرو استاندارد نیست یا تا حالا استاندارد بود به ما که رسید بعداز یک سال تحمل.وچشم انتظاری.غیر استاندارد شد ما همون ماشین غیر استاندارد رو می خواهیم.به.تعهد.خودتون.عمل کنید.بعد.برای بعدن استانداردش.کنید.یعنی توی این مملکت.یکی.نیست.که به.داددل.مابیچاره.ها.برسه.وخسارت.مارو که هرچی طلاوهرچی که داشتیم فروختیم که بتونیم پول یک پژوپارس سال ساده روجور کنیم کی میده ما به همین راحتی کوتاه نمیام.

زهرا
مهمان

ما همون خودرویی که ثبت نام کردیم میخاییم وهیچ جایگزینی رو قبول نداریم،ما اگر پول داشتیم همون اول سورن رو انتخاب میکردیم یا ماشین دیگه،بعد اینهمه سال حالا یادشون اومده ماشینشون استاندارد نداره پس بیخود کردید ثبت نام کردید.ما یکساله ثبت نام کردیم مردم که مسخره شما نیستن اینهمه ضرر رو تحمل کنن ما طلا فروختیم ثبتنام کردیم آیا الان با اون پول میشه همون مقدار طلا رو خرید؟همیشه بفکر دزدی از جیب مردم بدبخت هسید

ali
مهمان

من پارس ثبت نام کردم چون پولم در حد همین پارسه حالا چطو جایگزین کنم با سمند ک قیمتش ۱۵۰ میلیون بیشتره از شما خبر گذاری محترم درخواست دارم این مسئله را پیگیری کنید جوابگو ما باید وزارا صمت باشه ک سامانه یکپارچه را راهندازی کرد خب وقتی پارس نمتوانستند تولید کنند چرا ثبت نام کردند چرا یکسال منظرمون گذاشتن چرا پولمونا بلوکه کردن رسیدگی کنید لطفن. بحث توان مالیه