کاهش ۵۰۰۰ دلاری ارزبری خودروهای جدید
یک مقام مسئول در صنعت خودرو از طراحی یک پلتفرم برای تولید انواع خودروهای ایرانی خبر داد و گفت: پک خودروهای وارداتی ۶۰۰۰ دلار بوده که با داخلیسازی ۹۲ درصدی این رقم به ۱۰۰۰ دلار کاهش مییابد.
کیانوش پورمجیب در نشست خبری خود با خبرنگاران از طراحی پلتفرم تولید خودرو در ایران خبر داد و گفت: قرار است در این پلتفرم، خودروهای برقی، هیبریدی و کلاسهای گوناگون خودروهای با سوخت فسیلی سوار شود به طوری که هاچبک، کراساور، وانت و سدان بر روی این پلتفرم تولید شده و تولید آنها منطبق با استانداردهای ایمنی خواهد بود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر میزان جلوگیری از خروج ارز با طراحی این پلتفرم و تولید خودروهای مرتبط با آن گفت: در خودرویی که بهمن سال آینده از خانواده طراحی شده بر روی این پلتفرم به بازار عرضه خواهد شد، بالغ بر ۹۲ درصد خودکفایی به چشم میخورد که این عدد بیسابقه است و تابحال هیچ محصولی در ایران تولید نشده که در شروع لانچ آن، این درصد از خودکفایی حاصل شده باشد.
پورمجیب تصریح کرد: هم اکنون قیمت هر پک خودروهای وارداتی ۶۰۰۰ یورو ارزبری دارد و از این کمتر برای هیچ خودروی وارداتی نمیتوان متصور بود بنابراین ۹۲ درصد خودکفایی نشانگر جلوگیری از خروج مقدار قابل توجهی ارز دارد.
این مقام مسئول در صنعت خودرو یادآوری کرد: محصول آتی که بر روی این پلتفرم طراحی شده با کمتر از ۱۰۰۰ دلار ارزبری وارد بازار خواهد شد که ارزش بالایی را برای کشور به لحاظ جلوگیری از خروج ارز حاصل خواهد کرد.
پورمجیب با ذکر اینکه در وضعیت خاص کشور، مقوله ارز یک عامل تعیینکننده در تولید به شمار میرود، گفت: اگر ارزبری تولید خودرو را مدیریت نکنیم، تداوم تولید دچار ابهام خواهد شد بنابراین حداکثر داخلیسازی در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه با ذکر اینکه توسعه پلتفرم یاد شده با هدف پوشش حداکثری استانداردهای اروپایی انجام خواهد شد، افزود: طراحی پلتفرم باید قابلیتی داشته باشد که قوای محرکه را هم بتوان تولید کرد ضمن اینکه ساخت داخل اجزای این پلتفرم هم از جمله اهداف بسیار مهم به شمار میرود.
این مقام مسئول در صنعت خودرو با ذکر اینکه سیستم برق الکترونیک، ترمز، ایربگ، اکسل و ایمنی فعال، از جمله ویژگیهای این پلتفرم است، گفت: در پایان سال ۹۹ یک خودروی سدان از پلتفرم مذکور تولید شده و در سال ۱۴۰۰ کراساور این پلتفرم به بازار عرضه خواهد شد اما سواریهای طراحی شده در کلاس C قرار میگیرد.
پورمجیب گفت: توسعه موتور سه سیلندر در دستور کار قرار گرفته و نمونهسازیها در این رابطه از سه سال قبل آغاز شده تا بتوان آن را به تولید انبوه رساند.
وی توسعه قوای محرکه هیبریدی و برقی را در دستور کار دانست و یادآوری کرد: کاهش یک لیتری مصرف سوخت در این موتوری که در سال ۹۹ رونمایی خواهد شد، حاصل میگردد که یک پیشرفت بسیار مناسب در حوزه سیستم سوخترسانی این موتور ملی است.
به گفته وی، ۹ محصول در سه سال آینده راهی بازار خواهند شد که ۵ محصول اوایل سال ۹۹ بوده ضمن اینکه بهمن سال ۱۴۰۱ خودروی دنا برقی بر اساس قطعات داخلیسازی شده راهی بازار خواهد شد.
مهر
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد