احتمال کاهش مصرف CNG در ماه‌های آتی

چهارشنبه 21 آبان 99 ساعت 13:54
احتمال کاهش مصرف CNG در ماه‌های آتی

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور گفت:با توجه به بحرانی شدن شرایط بیماری کرونا در کشور و افزایش محدودیت‌های رفت و آمد توسط ستاد ملی کرونا، احتمال کاهش مصرف CNG در ماه‌های آتی وجود دارد.

محسن جوهری رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور گفت:سال پیش و قبل از سهمیه بندی بنزین میانگین روزانه مصرف CNG در کشور نزدیک به ۱۹ میلیون مترمکعب بود که این میزان مصرف در مقایسه با سال ۱۳۹۷ به طور میانگین نزدیک به ۷ درصد کاهش نشان می دهد.

جوهری افزود:پس از افزایش قیمت بنزین و کاهش فاصله قیمتی ما بین بنزین و CNG در آبان ماه سال پیش، روند کاهشی مصرف CNG در کشور متوقف شد و در بازه زمانی آذرماه تا پایان سال اخیر به طور میانگین مصرف CNG در کشور ۱۲ درصد افزایش یافت.

وی افزود:در فروردین و اردیبهشت امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های رفت و آمد، مصرف CNG در کشور کاهش چشمگیری داشت،اما دوباره از خرداد ماه با کاهش محدودیت‌های رفت و آمد، مصرف CNG افزایش یافت.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور گفت: علیرغم اینکه پس از افزایش قیمت بنزین انتظار می رفت که شاهد افزایش مصرف CNG در کشور باشیم، به خاطر شیوع ویروس کرونا میزان مصرف CNG در ۵ ماهه ابتدای سال در مقایسه با همین بازه زمانی درسال ۱۳۹۷ نزدیک به ۱ درصد کاهش یافت و در مقایسه با سال ۱۳۹۸ فقط نزدیک به ۵ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: هم اکنون توزیع مصرف ماهانه CNG در مقایسه با سال اخیر از روند ثابتی برخوردار است، ولی با توجه به بحرانی شدن شرایط بیماری کرونا در کشور و افزایش محدودیت‌های رفت و آمد توسط ستاد ملی کرونا، احتمال کاهش مصرف CNG در ماه‌های آتی وجود دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور تصریح کرد: در بخش عرضه یکی از بزرگترین مشکلات حوزه CNG در کشور عدم افزایش و پرداخت کارمزد جایگاه‌ها از ابتدای سال است. به خاطر افزایش شدید هزینه‌های بهره برداری و تعمیرات جایگاه‌ها و تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا، جایگاه‌داران و شرکت‌های بهره بردار این جایگاه‌ها با ورشکستگی رو به رو شده اند.

وی گفت: با درایت مسئولان امر و اقدامات انجام گرفته امیدواریم به زودی مشکل کارمزد جایگاه‌ها مرتفع شود و ضمن رفع بخشی از مشکلات جایگاه‌داران CNG کشور، امکان سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث جایگاه‌های CNG و رفع مشکل کمبود جایگاه‌ها خصوصا در کلانشهر‌ها فراهم شود.

وی با اشاره به مشکلات در بخش تقاضا افزود: هزینه‌های استهلاک و نگهداری خودرو‌های دوگانه سوز به شدت افزایش یافته و اگر دولت برای رفع این مشکل اقدام مناسبی انجام ندهد با توجه به اینکه بسیاری از مالکان خودرو‌های دوگانه سوز توان پرداخت هزینه‌های نوسازی و استاندارد سازی خودرو‌های خود را ندارند این خودرو‌ها امکان استفاده از سوخت CNG را از دست خواهند داد.

جوهری در رابطه با طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های عمومی (وانت و تاکسی) افزود: این طرح یکی از طرح‌های بسیار خوب مجموعه وزارت نفت در سال گذشته بوده است. امیدواریم با رفع مشکلات فعلی که در تامین مواد اولیه ساخت مخازن CNG وسایر قطعات مورد نیاز تبدیل خودرو‌ها در کشور وجود دارد، روند تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز با سرعت بیشتری انجام و این طرح در سال‌های آتی باعث افزایش سهم CNG در سبد سوخت کشور شود.

وی گفت: هم اکنون هزینه تبدیل خودرو‌ها به دوگانه سوز به طور میانگین نزدیک به ۱۰ میلیون تومان است و مردم توانایی پرداخت این مبلغ را برای دوگانه سوز کردن خودرو‌های خود ندارند و از دولت به خصوص مجموعه وزارت نفت تقاضا داریم امکان تبدیل رایگان خودرو‌های شخصی به دوگانه سوز را همانند خودرو‌های عمومی فراهم کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar