گوگرد بنزین در تهران مشکلی ندارد و قابل قبول است
رییس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران در خصوص منشاء بوی تهران که سال پیش در صدر اخبار قرار گرفت، گفت: سناریوهای گوناگونی در این مورد بررسی شد؛ ولی هیچ یک تأیید نشد و منشائی برای بوی نامطبوع تهران مشخص نشد.
زهرا صدراعظم نوری در خصوص انتشار بو در سطح شهر تهران که سال پیش منتشر شد و شناخت منشاء آن گفت: این موضوع پیگیری شد و تمام سناریوها مورد بررسی قرار گرفت حتی در این خصوص وزارت نیرو و آبفا ورود پیدا کردند و شهرداری هم همکاری کرد و تمام سناریوها و پیش بینیها مورد بررسی قرار گرفت؛ ولی هیچ یک تأیید نشد و منشائی معرفی نشد و شاید تنها سناریو اتفاقی شبیه به حادثه اصفهان و بوی منتشر شده ناشی از مادهای شیمیایی است.
وی همچنین در مورد منشاء بوی نامطبوع تهران در محدوده فرودگاه امام خمینی(ره) هم تصریح کرد: گفته شد که منشاء بوی نامطبوع در این محدوده مجموعه آرادکوه است؛ ولی بر اساس مطالعات نشان داده شد ۲۰ فاکتور در انتشار این بو مؤثر است که آرادکوه فاکتور ۱۲ بوده و در این محدوده دامداریها و کارخانههایی وجود دارند که پساب آنها در انتشار این بو مؤثر است.
عضو شورای شهر تهران در ادامه در مورد ارتباط اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با رسانهها و مردم گفت: در این دوره از شورا اعضا به خاطر وجود تکنولوژیهای جدید مثل شبکههای اجتماعی آنچه که روی میدهد و در آن دخیل هستند را با مردم در میان میگذارند. در حقیقت اعضا با بهره گیری از این شبکههای اجتماعی کار ارتباطی خود را به پیش میبرند.
وی افزود: در شورای شهر پنجم همه اعضا یک دست هستند و به دنبال کارهای پوپولیستی نیستیم و بیشتر به دنبال انجام کار هستیم تا مشکلی از مشکلات شهروندان حل و فصل شود؛ البته جای برگزاری جلسات بیشتر با رسانهها خالی است و حضور نمایندگان رسانهها در کمیسیونها میتواند بسیار کمک کننده باشد و ما باید بیشتر از خبرنگاران بخواهیم در این جلسات حضور پیدا کنند.
نوری در تشریح نحوه ورود شورا به مسائل مختلف و پیگیری آنها هم گفت: در مسائل ورود خوبی داریم و پیگیریهای بعدی هم وجود دارد؛ ولی بعضاً پیگیری علنی نمیشود چون که در بعضی موارد تحت فشار برای انجام یک اقدام قرار میگیریم؛ لذا تلاش میکنیم از مسیری برویم که متوقف نشود.
رییس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: برای مثال در موضوع تأمین منابع آبی برای آبیاری درختان پارک چیتگر بعد از بازدیدهایی که داشتیم ابعاد مختلف موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و در صحن شورا هم تذکراتی داده شد و نهایتاً جلسهای جدی و اثرگذار تشکیل شد که علی رغم وجود تنش در آن نتیجه این شد که آب روی این پارک باز شد لذا گاهی مجبوریم در برخی موارد مسیر را تغییر دهیم مانند زیست شبانه که هدف این بود همانند دیگر کلانشهرها که مردم از ساعات شب برای فعالیتها استفاده میکنند برای تهران هم این موضوع مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: خیلی از اصناف تا ساعت ۱۷ عصر مراجعه کنندهای ندارند و نیاز است که از ساعات شب برای فعالیتهای گوناگون مثل کسب و کار استفاده شود؛ ولی متاسفانه برخورد بدی شد و به چیزهای گوناگونی نسبت داده شد و اصل موضوع از بین رفت.
نوری در ادامه تاکید کرد: در بحث باغات هم جدی ایستادیم و آنچه که خیلی کمک کرد افکار عمومی بود که از طریق رسانهها شکل گرفت و امروز قطع درخت بسیار بیشتر از گذشته قبح دارد؛ به صورتی که اگر منافع افرادی در این روند به خطر میافتاد مقابل تصمیم شورا میایستادند و سعی میکردند با شیوههای گوناگون افراد را از میدان به در کنند. به این ترتیب خیلی از پیگیریها برای جلوگیری از تشویش مردم به طوری علنی نمیشود که این به معنای عدم پیگیری موضوع از طرف شورای شهر نیست.
رییس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح آخرین پیگیریهای شورا در ارتباط با موضوع افزایش گوگرد در سوخت تهران گفت: در ارتباط با بنزین و آلایندههای آن مستمر پیگیری و گزارشهایی ارائه میشود. بر اساس آخرین گزارشات، گوگرد بنزین در شهر تهران قابل قبول و حدود ۵۰ ppm است البته در برخی جایگاهها و برخی خودروها که از این جایگاهها سوختگیری کردهاند گوگرد آنها افزایش داشته است اما در سطح شهر تهران نگران کننده نیست و به طور کلی گوگرد در تهران قابل قبول است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه وزارت نفت در این خصوص حساسیت ویژه دارد و سازمان حفاظت محیط زیست و کمیته سلامت شورا هم این موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
این عضو شورای شهر تهران در تشریح روند ساماندهی آرادکوه و رویکرد مدیریت پسماند در شهر تهران هم گفت: یکی از دغدغههای ما در مدیریت شهری موضوع مدیریت پسماند است و در همین مسیر کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران ورود جدی داشته است. تصویب طرح جامع مدیریت پسماند اواخر سال ۱۳۹۶ مصوب شد و سال ۹۷ قرارداد آن بسته شد و مقرر شد ظرف مدت ۱۸ ماه گزارشهای آن تهیه شود تا مبنا و الگویی برای مدیریت پسماند در شهر تهران شود.
وی افزود: بدون شک در کلانشهر تهران باید در این حوزه تغیر رفتار و نگرش داشته باشیم و در حقیقت نیازمند کار فرهنگی در این حوزه هستیم. باید میزان تولید پسماند را کاهش دهیم. بر اساس قانون مدیریت پسماند، وظیفه جمع آوری تمامی پسماندها بر عهده شهرداری نیست در حقیقت وظیفه شهرداری جمعآوری پسماندهای عادی است و جمعآوری پسماندهای بیمارستانی و خطرناک بر عهده تولیدکننده است و این کار باید توسط مراکز درمانی و بهداشتی انجام شود. این پسماندها به شرط رعایت استانداردها در جمع آوری و انتقال، تحت روشی خاص دفن میشوند.
وی تاکید کرد: قطعاً ظرفیت مجموعه آرادکوه محدود است و روزی به اتمام خواهد رسید. مجموعه شهرداری مشغول مطالعه هستند تا زمانی که این ظرفیت باشد این کار انجام میشود ولی باید تفکیک از مبداء به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود. در این وضعیت میتوان از پسماند کمپوست تهیه کرد. هم اکنون هم به شهرداری تکلیف شده از کمپوست تولیدی برای فضای سبز شهر تهران استفاده شود. بی تردید در این حوزه اگر تغییر رفتار نداشته باشیم کاری از پیش نمیرود.
ایسنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد