ورود مجلس به موضوع قیمت تمام شده خودرو
قیمت مواد اولیه روند افزایشی خود را طی یکی دو سال گذشته و با افزایش قیمت ارز ادامه داد، تا جایی که صحبت از رشد چند ده درصدی آنها به میان آمد؛ موضوعی که موجب افزایش هزینه تمام شده بسیاری از واحدهای تولیدی شد.
فرقی نمیکند موضوع تولید، قطعه خودرو باشد یا یک کولر آبی؛ قیمت مواد اولیه ازجمله ورق فولادی، مس، آلومینیوم و مواد پلیمری رشد فزایندهای داشته و هزینه تمام شده شرکتها را افزایش داده است. این موضوع به عقیده کارشناسان، روی کیفیت محصول نهایی تاثیرگذار خواهد بود و درنهایت این مشتری است که زیان اصلی را از افزایش قیمت مواد اولیه میبینید. چون که هم محصول را گرانتر خرید میکند و هم نمیتواند انتظار بهبود کیفی محصول را داشته باشد، موضوعی که کمیسیون صنایع مجلس به طور جدی پیگیر آن است و قرار است نشستهایی هم در مورد کیفیت و قیمت با دو شرکت ایران خودرو و سایپا برگزار کند.
همکاری کمیسیون صنایع مجلس با خودروسازان
در همین زمینه روحالله عباسپور، عضو کمیسیون صنایع مجلس میگوید: «مجلس پیگیر وضعیت تولید خودرو در کشور است و در رابطه با بحث قیمت و کیفیت خودرو کمیتههایی تخصصی تشکیل شده است.»
وی با اشاره به همکاری کمیسیون صنایع با خودروسازان و برگزاری نشست با ایرانخودرو و سایپا اظهار میکند: «در این خصوص، روز سهشنبه قرار است با ایران خودروییها جلسهای برگزار شود و ضمن بازدید از این شرکت، در رابطه با بحث کیفیت و قیمت خودروها هم رایزنی شود.»
این عضو کمیسیون صنایع مجلس با ذکر این که مجلس به دنبال آنالیز قیمتی خودروها است، تاکید میکند: «به دنبال این هستیم که عوامل افزایش قیمت و مولفههای ارتقای کیفیت را شناسایی کرده و در این زمینه اقدام کنیم.»
قیمت و کیفیت خودرو
طی هفتههای گذشته قیمت کارخانهای خودرو تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد؛ اما این میزان افزایش هم مورد اعتراض خودروسازان بوده و آنها عقیده دارند قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید و همچنین نرخ تورم و قیمت ارز بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است. ادامه این شرایط نهتنها سودی نصیب خودروسازان نمیکند، بلکه باز هم زیان بیشتری برای آنها به دنبال خواهد داشت. عباسپور با بیان اینکه مجلس به دنبال ساماندهی بازار خودرو است، تصریح میکند: «در نشستی که قرار است با خودروسازان برگزار کنیم، در این مورد بحث خواهیم داشت. خودروسازان عقیده دارند فروش خودرو هم اکنون سودی برای آنها ندارد و زیان تولید میکند.» وی میافزاید: «اصل نشست ما با خودروسازان در مورد محور قیمت و کیفیت خودرو است. همچنین مباحثی مانند تعامل و همکاری شرکتهای بزرگ خودروسازی با دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان هم جزو محور مذاکرات خواهد بود.»
مشکلات زنجیره مالی خودروسازان
وی با تاکید بر این که ما زنجیره مالی خودروسازان را معیوب میبینیم، میافزاید: «خودروسازان هم دلایل خاص خود را برای این شرایط اعلام کردهاند. آنها اعلام میکنند بخشی از مواد اولیه شامل ورقهای فولادی، مس، آلومینیوم و مواد پلیمری که در داخل تولید میشود، با افزایش قیمت مواجه بوده است. خودروسازان هم عقیده دارند مواد اولیه داخلی را با قیمت مناسبی خریداری نمیکنند.» این عضو کمیسیون صنایع با اشاره به دلایل دیگر خودروسازان برای افزایش قمیت اظهار میکند: «مورد دیگری که خودروسازان در مورد افزایش هزینههای تولید ذکر میکنند، بحث افزایش حقوق کارگران و سایرین است؛ استدلال خودروسازان این است که اینها شرایط تولید را برای خودروسازان سخت کرده و این موارد روی افزایش قیمت خودرو تاثیرگذار بوده است.»
قیمت مواد اولیه داخلی منطقی نیست
عباسپور در پاسخ به این سوال که مجلس قرار است چه اقداماتی در این مورد انجام دهد و آیا بحث عرضه مواد اولیه با قیمت ثابت به تولیدکنندگان در دستور کار قرار دارد یا خیر، میگوید: «مجلس در این مورد تصمیم به ورود دارد و قرار است بررسیهایی در این زمینه انجام شود. اما در مورد عرضه مواد اولیه باید بگویم که متاسفانه شرایط بازار به طوری است که هیچ چیزی ثابت نیست و باید بررسی دقیقی در این رابطه انجام شود. وی میافزاید: «اما بعضی وقتها افزایش قیمت مواد اولیه که تاثیر روی قیمت خودرو دارد مناسب و منطقی نیست؛ یعنی قیمت خریدی که خودروسازان و قطعهسازان از فولاد مبارکه و سایر شرکتها مانند تولیدکنندگان آلومینیوم دارند، منطقی نیست.» این عضو کمیسیون صنایع مجلس با ذکر این که به نظر من افزایش قیمتی که فولاد مبارکه در این شرایط اعمال کرده، اصلا منطقی نیست، اظهار میکند: «در این شرایط که خودروسازان با تحریم رو به رو هستند، شرکتها با خودروسازان و قطعهسازان خوب برخورد نمیکنند.»
دنیای خودرو
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد