افزایش تقاضا برای گازسوز کردن خودرو

دوشنبه 25 آذر 98 ساعت 12:38
افزایش تقاضا برای گازسوز کردن خودرو

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: باتوجه به سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، تقاضا‌ برای گازسوز کردن خودرو‌ها بیشتر شده است.

امیر وکیل‌زاده با اشاره به افزایش تقاضا‌ها برای تبدیل خودرو‌های تک سوز به دوگانه سوز گفت: پیش از این دولت از سال ۸۴ تا ۹۸ نزدیک به یک میلیون خودرو را با کمک بلاعوض و به نوعی به شکل یارانه‌ای تبدیل کرد.

او گفت: اما در این مقطع با توجه به سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین تقاضا‌ها برای تبدیل خودرو‌ها هم رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: روزانه نزدیک به ۲۱.۲ میلیون مترمکعب سی‌ان‌جی به خودرو‌های گازسوز و دوگانه‌سوز عرضه می‌شود و با توجه به توسعه جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) در سال‌های گذشته، امکان دوبرابر کردن این ظرفیت تا بیش از ۴۵ میلیون مترمکعب هم وجود دارد و حتی در صورت مصرف دوبرابری هم این تعداد جایگاه پاسخگوست.

وکیل‌زاده افزود: مهم‌ترین موتور محرکه این صنعت در وضعیت کنونی این بود که در بخش توسعه تقاضا اتفاق بیفتد که امیدواریم با مصوبه اخیر شورای اقتصاد، حمایت‌های دولت و همکاری تنگاتنگ وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) به خصوص خودروسازان، طرح‌های توسعه‌ای صنعت سی‌ان‌جی با سرعت بیشتری اجرایی شود.

۷۰ هزار نفر برای دوگانه سوز کردن خودرو‌های خود ثبت نام کرده‌اند

علی محمودیان، رئیس اتحادیه سوخت‌های جایگزین اعلام کرد: با سهمیه بندی بنزین و تمایل مردم به استفاده از گاز، ۷۰ هزار نفر برای دوگانه سوز کردن خودرو‌های خود ثبت نام کرده‌اند.

او گفت: خوشبختانه از دوسال اخیر زیرساخت‌های لازم برای این کار را طراحی کردیم و با بهره گیری از تجربیات یارانه‌ای سال‌های قبل، سامانه‌ای طراحی و مراکز مجاز به این منظور را شناسایی کردیم.

محمودیان گفت: بر اساس این طرح مشخص کردیم چه خودرو‌هایی با چه مختصاتی مجاز به ورود به سامانه و ثبت نام هستند که بتوانند گواهی سلامت دریافت کنند و به تائید پلیس راهور برسند.

او با تاکید بر اینکه تمامی قطعات حوزه (سی‌ان‌جی)در داخل تولید می‌شود گفت: تنها چالش فعلی ما تأمین مواد اولیه مخازن به شمار می‌آید.

به آزمایشگاه‌های آزمون مخازن (سی‌ان‌جی) توجهی نشده است

محسن جوهری رئیس انجمن صنفی (سی‌ان‌جی) کشور هم در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان آماده بودن زیرساخت‌ها گفت: با توجه به آماده بودن بیشتر زیر ساخت‌ها، متاسفانه مواردی هست که کمتر به ان‌ها پرداخته شده است که یکی آزمایشگاه‌های آزمون مخازن (سی‌ان‌جی) است.

او افزود: در کشور نزدیک به ۴۲۵ آزمایشگاه آزمون مخازن وجود دارد که موفق به اخذ گواهی استاندارد از سازمان استاندارد شده‌اند.

جوهری گفت: این تعداد، ظرفیت بررسی بیش از ۴ میلیون خودرو را در سال دارند. هم اکنون مشکلی در خصوص میزان عرضه جایگاه‌ها وجود ندارد و ظرفیت عرضه (سی‌ان‌جی) علاوه بر این تعداد خودرو،حتی برای خودرو‌هایی که هنوز به بازار وارد نشده‌اند نیز وجود دارد.

او ادامه داد: برای استمرار در عرضه جایگاه‌ها نیاز است به مشکلات جایگاه داران هم رسیدگی شود.

جوهری افزود: یکی از مهمترین این مشکلات با توجه به افزایش قیمت‌ها و فشار تحریم‌ها، بالارفتن هزینه‌های جایگاه‌ها به ویژه در خصوص نگهداشت آنهاست که برای جبرانان از آقای وکیل زاده درخواست می‌کنم که کارمزد‌ها را با توجه به این مسائل افزایش دهند.

سید رضا مفیدی، مدیرکل صنایع خودرو و نیرو محرکه صمت در بخش دیگری از برنامه تلفنی گفت: مصوبه شورای پول و اقتصاد دوبخش دارد که یک بخش مربوط به خودرو‌های نو و تولیداتی که در صنعت خودروی کشور قرار است بیفتد و بخش دیگر در ارتباط با تبدیل است.

او گفت: در چند سال اخیر که طرح دوگانه سوز کردن را با قدرت آغاز کردیم، یکی از بزرگترین وارد کنندگان مخزن بودیم و بازار جهان را به خاطر تقاضای بالا دچار تحول کردیم و امروز در این دوره با توجه به زیر ساخت‌هایی که داشتیم حرف‌های زیادی در این صنعت برای گفتن داریم و جوابگوی نیاز‌های داخلی و خارجی هستیم.

مفیدی گفت: بعضی از مسائل اقتصادی باعث شد بعضی از طرح‌ها تدوام نداشته باشند و در دوره جدید شاهد تأخیر در تولید باشیم.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar