تعطیلی ۹۵ درصد مراکز اسقاط خودرو

یکشنبه 29 اردیبهشت 98 ساعت 14:25
تعطیلی 95 درصد مراکز اسقاط خودرو

رئیس انجمن اسقاط خودروی کشور گفت: هم اکنون کف خرید خودروی فرسوده ۶ میلیون تومان است وقتی قیمت پراید به ۴۰ میلیون رسیده، نمی‌شود اسقاط آن را ۲.۵ میلیون تومان محاسبه کرد.

زد فور کار: در جلسه خبری محمد حسین گودرزی رئیس انجمن اسقاط کشور از تعطیلی ۹۵ درصد این مراکز و بیکار شدن ۲۵ هزار نفر خبر داد و گفت: این مراکز از سرمایه شخصی و بدون تسهیلات بانکی فعالیت می‌کنند و اکنون از ۲۱۶ مرکز موجود ۱۹۰ مرکز تعطیل و باقی با ۱۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر تعطیلی این مراکز مردم نسبت به گذشته بیشتر درگیر آلودگی هوا و مصرف سوخت شده‌اند. امروز یک میلیون و ۵۰۰ هزار خوردروی فرسوده در حال رفت و آمد است طبق نظر کارشناسان هر کدام از آنها دو برابر یک خودروی استاندارد یورو ۴ سوخت مصرف می‌کنند اگر دولت یک دهم هزینه صرفه‌جویی سوخت را به صنعت اسقاط اختصاص دهد علاوه بر فعال شدن این صنعت شاهد کاهش کشتارهای جاده‌ای خواهیم بود ولی افسوس گوش شنوایی در دولت وجود ندارد و هیچ عزمی برای این کار نیست.

گودرزی با انتقاد از عدم اجرایی شدن مصوبات دولت توسط خود آنها گفت: هر مصوبه‌ای که خودروساز داخلی در آن دخیل باشد اجرا نخواهد شد چون زور دولت به خودروسازها نمی‌رسد در سال ۸۸ دولت مصوب کرد که خودروسازهای داخلی معادل ۳۰ درصد تولید خود را گواهی اسقاط بدهند ولی تا به امروز اجرایی نشده و هیچ کدام از ارگان‌های نظارتی هم دلیل عدم اجرای آن را نمی‌پرسند این در حالی است که در سال ۹۶ هم مصوبه دیگری داشتیم که خودروهای تولید داخل که مصرف آنها در هر ۱۰۰ کیلومتر بیشتر از هشت لیتر است باید یک گواهی اسقاط ارائه دهند اما زمانی که شریعتمداری وزیر شد نخستین درخواست آن لغو این مصوبه بود و معاون نخست هم بلافاصله آن را پذیرفت.

وی ادامه داد: چرا هر مصوبه‌ای که پای خودروساز داخلی در آن آست عقیم می‌شود وزارت صمت را بدهید دست خودروسازها شاید ما بهتر بتوانیم با آنها کنار بیانیم دولت حتی نتوانست مصوبه‌های اسقاط قانون هوای پاک را که در مورد خروج موتورسیکلت‌های فرسوده بود را اجرا کند. این در حالی است که طبق جدول معادل‌سازی آلایندگی دو موتورسیلکت برابر یا یک خودرو است.

وی با اشاره به انباشت گواهی اسقاط خودرو گفت: اکنون ۸۰ هزار گواهی موجود است که اگر بخواهیم با قیمت مصوب دولت حساب کنیم ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه این مراکز بلااستفاده مانده و با قیمت روز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.

گودرزی ادامه داد: دولت ریشه صنف ما را کند و بلایی سر ما آورد که خودش هم نمی‌داند چه کار کند و اعضای ما بارها خواستند جلوی وزارتخانه یا مجلس تجمع کنند ولی ما مانع شده‌ایم. اکنون تنها امید ما به مجلس است تا طرح ساماندهی را به تصویب برساند که بخشی از آن خودروسازها را مکلف می‌کند که به تولید هر چهار دستگاه یک خودرو را استقاط کنند. خودروسازی که امروز پژوی ۱۲ میلیونی را ۱۲۰ میلیون می‌فروشد برای صرفه‌جویی و کاهش آلودگی هوا می‌تواند پنج میلیون بابت اسقاط بدهد.

گودرزی افزود: ما از دولت هیچ کمکی نمی‌خواهیم بلکه فقط انتظار داریم که جلوی کسب و کار ما را نگیرد خودمان می‌توانیم با استفاده از سرمایه خود فعالیت کنیم.

وی در مورد اظهارات دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در مورد انحصار در گواهی اسقاط گفت: واردکنندگان خودرو شریک تجاری ما هستند و در حالی که خودروسازها هیچ قانونی را اجرا نمی‌کردند ما با واردکنندگان در ارتباط بودیم. روز پیش نشستی با دبیر این انجمن داشتیم و موارد مطرح شد آنها این تفکر را داشتند که با خرید گواهی از انجمن انحصار به وجود آمده و ما قیمت‌ها را بالاتر می‌دهیم. بنابراین پس از نشست دیروز تصمیم گرفته شد که ظرف امروز و فردا ما آنالیز قیمت‌ها را به آنها بدهیم تا خودشان محاسبه کنند و یا اینکه خود انجمن به ما یک قیمت بدهد اگر مناسب بود بر همان اساس کار می‌کنیم اگر نه به ازای هر گواهی یک خودروی اسقاطی به مراکز بدهند.

گودرزی تصیح کرد: مالکین خودروهای فرسوده قشر ضعیف جامعه هستند و باید برای ترغیب آنها به اسقاط طرح‌های تشویقی گذاشته شوند که اکثر آنها با این خودروها زندگی خود را می‌چرخانند و باید بتوانند جای آن یک خودروی دیگر تهیه کنند. هم اکنون کف خرید خودروی فرسوده ۶ میلیون تومان است وقتی قیمت پراید به ۴۰ میلیون رسیده، نمی‌شود اسقاط آن را ۲.۵ میلیون تومان محاسبه کرد.

ایلنا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar