خودروسازی در صف اول صرفه‌جویی ارزی

چهارشنبه 4 دی 98 ساعت 01:59
خودروسازی در صف اول صرفه‌جویی ارزی

روز پیش وزارت صمت گزارشی از میزان صرفه‌جویی ارزی از مسیر داخلی‌سازی قطعات موردنیاز صنایع، در ۷ صنعت راهبردی کشور منتشر کرد. بر اساس این گزارش برای داخلی‌سازی قطعات در صنایع راهبردی خودرو، پتروشیمی، صنایع معدنی، برق، الکترونیک و مخابرات که از تیرماه کلید خورده، تاکنون بیش از ۴۵۴ میلیون یورو کاهش ارزبری هدف‌گذاری شده است.

آن‌طور که گزارش وزارت صمت می‌گوید سهم صنعت خودرو از این رقم، ۲۷۴ میلیون یورو بوده است.

بازگشت تحریم‌های اقتصادی کشور از سال اخیر به دنبال خروج ایالات ‌متحده آمریکا از توافق‌نامه برجام اتفاق افتاد. این اتفاق موجب شد تا صنایع راهبردی کشور در خطوط تولید خود با چالش‌هایی مواجه شوند. وزارت صمت به دنبال این بود که با ایجاد راهکارهایی بر چالش‌های به ‌وجود آمده، فائق‌ آید.

یکی از این راهکارها کاهش وابستگی به واردات قطعات موردنیاز و افزایش عمق ساخت داخلی این قطعات بود. مدیریت ارشد وزارت صمت با افزایش عمق داخلی‌سازی قطعات موردنیاز صنایع، تحقق دو هدف را به‌صورت همزمان مدنظر داشت؛ هدف اول، کاهش وابستگی خطوط تولید صنایع داخلی به قطعات وارداتی بود و هدف دوم هم بحث مدیریت منابع ارزی که همزمان با خروج ایالات‌متحده آمریکا در اردیبهشت ماه سال پیش مورد توجه سیاست‌گذاران کلان کشور قرار گرفت. آن‌طور که سکاندار این وزارتخانه هدف‌گذاری کرده، قرار است در سال ۱۴۰۰ شاهد کاهش ۱۰ میلیارد دلاری در بخش واردات به کشور باشیم. برای محقق شدن این میزان کاهش ارز‌بری وزارت صمت حساب ویژه‌ای روی صنعت خودرو باز کرده است.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام گرفته تا پایان سال‌جاری ۵ میز برای داخلی‌سازی قطعات در نظر گرفته شده است که از این ۵ میز، تاکنون سه میز برگزار شده است. بر اساس آمارهای ارائه شده از طرف وزارت صمت در این سه میز، صرفه‌جویی ۲۷۴ میلیون یورویی هدف‌گذاری شده است. گروه‌های خودروساز به منظور تحقق این میزان صرفه‌جویی، در مجموع قراردادهایی به ارزش ۳ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان با شرکت‌های فعال در صنعت قطعه به امضا رسانده‌اند.

آن‌طور که آمارهای وزارت صنعت می‌گویند ۳. ۶۰درصد صرفه‌جویی ارزی هدف‌گذاری شده مربوط به صنعت خودرو است. همچنین برای تحقق ۴۵۴ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی در صنایع راهبردی یاد‌شده تاکنون ۵ هزار و ۴۲۳ میلیارد تومان قرار داد با شرکت‌های فعال در زمینه تولید قطعات مورد نیاز به امضا رسیده است. از مجموع رقم قراردادهایی که تاکنون منعقد شده است، فعالان حاضر در زنجیره صنعت قطعه توانسته‌اند با انعقاد ۳ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان با گروه‌های خودروساز بیشترین سهم را در این بخش به خود اختصاص دهند. سهم شرکت‌های قطعه‌ساز از میزان قراردادهایی که به منظور افزایش عمق داخلی‌سازی منعقد شده است ۴. ۶۰درصد برآورد می‌شود.

دنیای اقتصاد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar