دلایل استارت نخوردن خودرو چیست؟
استارت نخوردن خودرو یکی از رایجترین مشکلاتی است که میتواند برای بیشتر رانندهها به هنگام رانندگی پیش بیاید. برای همین در این مطلب سعی شده است تا راههای تشخیص دلایل استارت نخوردن خودرو جهت رفع آن بیان شود. هم چنین علل استارت نخوردن خودرو اصلیترین موضوعی است که به آن پرداختهایم. با ما همراه باشید.
شاید دقت کرده باشید که بیشتر رانندگان به هنگام رو به رو شدن شدن با مشکل استارت نخوردن اول از همه سراغ باتری خودرو خود میروند و علت اصلی را آن میدانند. ولی بهتر است بدانید که دلایل گوناگونی برای این مشکل میتواند وجود داشته باشد که مهمترین آنها عبارتاند از؛ خرابی باتری، تمام شدن باتری، خالی شدن باتری، باتری شارژ شده، سوئیچ قطع شده، سیم کشی استارت، وجودخرابی در استارت، وجود خرابی در سیم کشی و اتصالات، قفل شدن پیشرانه خودرو و...
راههای تشخیص علت استارت نخوردن خودرو
همان طور که میدانید برای این مشکل دلایل گوناگونی میتواند وجود داشته باشد و برای همین لازم است پیش از شروع کار تعمیر علت اصلی را شناسایی کنید که ما در زیر به بعضی از مهمترین آنها اشاره کردهایم.
استارتر خودرو
شاید علت استارت نخوردن خودرو شما مربوط به استارتر آن و اتصالات پشت استارتر باشد. ولی از کجا بدانیم این مشکل استارت نخوردن خودرو است؟
اگر زمانی که شما شروع به استارت میکنید چراغهای آمپر خاموش یا ضعیف نمیشوند و تنها صدای تق شنیده میشود یعنی مشکل از استارتر است.
قفل کردن پیشرانه
چنان چه در بررسیهای خود متوجه سالم بودن باتری، استارتر و سیم کشی خودرو شدید احتمال این که پیشرانه خودرو قفل کرده باشد، وجود دارد. برای فهمیدن قفلی پیشرانه لازم است که دنده را در وضعیت ۵ قرار داده و آن را هل بدهید. در صورتی که خودرو حرکت نکرد یعنی قفلی پیشرانه رخ داده است.
نکته!
این راهحل برای جعبه دندههای دندهای کاربردی است و برای اتوماتها کاربردی ندارد. در نوع اتوماتیک جعبه دندهها زمانی که دسته دنده (Lever) در وضعیت R یا D قرار بگیرند پیشرانه خودرو استارت نمیخورد. هم چنین اگر سلکتور جعبه دنده اتوماتیک خراب شود، پیام شرایط جعبه دنده به درستی به ECU فرستاده نمیگردد و خودرو استارت زده نمیشود.
فیوز خودرو علت استارت نخوردن خودرو
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است برای این مشکل وجود داشته باشد فیوز خودرو است. با بررسی آن میتوانید عیبش را بیابید.
خوردگی باتری خودرو
با بررسی باتری خودرو خواهید دید که استفاده طولانی مدت از آن باعث جرم گیری و خوردگیاش شده است و همین دلیل استارت نخوردن خودرو است.
باتریهای فرسوده
زمانی که باتری خودرو فرسوده و از کار افتاده باشد، استارت نمیخورد. با تعویض باتری میتوانید از این کار مطمئن شوید.
سوئیچ بد از رایجترین علل استارت نخوردن خودرو
برای اطمینان میتوانید سوئیچ را به حالت باز و نه در حالت استارت کامل قرار بدهید. در صورتی که باتری خودروی شما سالم باشد و چراغهای هشداردهنده روشن نشدند، یعنی سوئیچ مشکل دارد.
اتصالات نادرست و معیوب
در برخی مواقع خوردگی موجب آسیب قطعات الکترونیکی استارت میگردد و شما میتوانید با تسترهای مخصوص و باز نمودن سوئیچ و بررسی جریان ایجاد شده نیاز به تعویض استارت را تشخیص دهید.
سیم پیچ احتراق دلیل استارت نخوردن
جهت اندازه گیری دقیق مقاومت سیم پیچ احتراق از یک مولتی متر استفاده کنید. در صورت کارکرد نادرست سیم پیچ آن را تعویض کنید.
کلاه توزیع معیوب
در شرایط آب و هوایی مرطوب کلاه توزیع خودرو از دلایل استارت نخوردن خودرو به شمار میرود که برای اطمینان میتوانید کلاه توزیع را خارج کرده و رطوبت آن را چک کنید. در صورتی که پس از خشک کردن آن ترکی مشاهده کردید بایستی اقدام به تعویض کنید.
اتصالات سیم پیچ
گاهی اوقات وجود شکستگی در قسمتی سیم سیم پیچ هم موجب استارت نخوردن خودرو میشود. پس لازم به بررسی اتصالات سیم پیچ هم است.
پمپ سوخت و رله
جهت بررسی پمپ سوخت میتوان تست فشار را در صورت بودن تجهیزات بر روی سیستم سوخت خودرو انجام داد. اما در صورت عدم وجود تجهیزات باید در ابتدا اتصالات الکترونیکی را بررسی کنید. سپس با کمک تستر جریان هم زمان با روشن بودن سوئیچ جریان سر مثبت پمپ سوخت را چک کنید. در صورت عادی بودن وضعیت مرحله بعدی را امتحانه کنید، اما در غیر این صورت لازم است تا فیوز را بررسی کنید. در صورت سالم بودن فیوز هم احتمال دارد که مشکل از رله پمپ سوخت باشد.
فیلتر سوخت علت استارت نخوردن خودرو
اختلال فیلتر سوخت هم یکی از دلایل احتمالی استارت نخوردن خودرو به شمار میرود. به طور کلی جهت پیش گیری از این مشکل باید پس از هر ۲۰۰۰۰ کیلومتر فیلترسوخت تعویض شود.
شل بودن استارت
در برخی از موارد ممکن است که پیچ و مهره استارت شل باشد که همین مورد موجب میشود به هنگام استارت زدن، پیشرانه روشن نشود.
معیوب بودن انژکتور خودرو
به هنگام گرم بودن پیشرانه احتمال نرسیدن سوخت به پیشرانه وجود دارد و همین مشکل به معیوب بودن انژکتور خودرو برمی گردد. پس اگر خودروتان استارت نخورد این موضوع را هم مورد بررسی قرار دهید. در بعضی مواقع هم شیر معیوب استارت زمانی که پیشرانه سرد است موجب استارت نخوردن خودرو میشود.
چرخ دنده حلقهای یا چرخ لنگر رنده
چنان چه صدای جیغ مانندی به گوشتان رسید و استارت شروع به چرخیدن کرد، خودرو استارت نمیخورد و این موضوع نیاز به بررسی چرخ دنده حلقهای دارد.
نحوه عملکرد کامپیوتر اصلی پیشرانه خودرو
آخرین دلیلی که میتوانیم برای استارت نخوردن خودرو نام ببریم، همین عملکرد نامناسب کامپیوتر اصلی پیشرانه یا سیستمهای الکترونیکی است که نیاز به مراجعه به مکانیکی دارد.
موارد گفته شده از اصلیترین و رایجترین دلایل استارت نخوردن خودرو محسوب میشوند و میتوانید با آگاهی از آنها سلامت رانندگی و خودرویتان را تضمین و تأمین کنید.
جام جم
۱۰ نشانه و علامت یک خودروی خراب
نکات مهم و آموزشی در حین رانندگی با خودروهای سواری
آیا گرفتن کلاچ در زمان روشن کردن خودرو لازم است یا خیر؟
با دانستن چند نکته مشکل کُندی خودروی خود را برطرف کنید
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد