چرا خوردن و آشامیدن حین رانندگی ممنوع است؟

چهارشنبه 11 دی 98 ساعت 10:21
چرا خوردن و آشامیدن حین رانندگی ممنوع است؟

رانندگی با تمرکز ناکافی می‌تواند منجر به بروز حوادث بسیار سخت و جبران ناپذیری شود. به همین خاطر است که قوانین گوناگونی وضع شده تا سلامت رانندگان وعابران تأمین شود. یکی از کارهایی که نباید درحین رانندگی انجام دهیم خوردن و آشامیدن است.

در تمامی کشورها قوانینی برای رانندگی وضع شده است تا افراد با رعایت آن‌ها بتوانند ایمنی خود و دیگران را حفظ نمایند. بعضی از این قوانین، روی حواس رانندگان تمرکز دارد چون که بی احتیاطی و حواس پرتی می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد. خوردن و آشامیدن یکی از همین فعالیت‌هایی است که می‌تواند تمرکز رانندگان را بر هم بزند به همین خاطر جریمه خودروبرای خوردن و آشامیدن حین رانندگی در نظر گرفته شده است. این چیزی است که در آیین نامه رانندگی هم با آن مواجه خواهید شد.

حتماً برای شما هم پیش آمده است که حین رانندگی و یا تردد در مسیری، رانندگانی را دیده باشید که حین رانندگی فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند که موجب حواس پرتیشان می‌شود. خوردن میوه و غذا، نوشیدن و سیگار کشیدن همگی از جمله فعالیت‌هایی محسوب می‌شود که می‌توانند ضمن برهم زدن تمرکز، موجب بروز حوادث شوند.

تصور نمایید فردی که باید طی رانندگی مسلط به مسیر و راه، سایر خودروها، عابرین و سایر عوامل باشد، بخشی از حواس خود را معطوف به پوست کندن میوه، خوردن غذا، گاز زدن ساندویچ و حتی نوشیدن چای می‌کند. مسلماً این فرد دیگر نمی‌تواند تسلط خود را به طور کامل حفظ نماید و در بروز رخدادها، عکس العمل بسیار سریع که در رانندگی به آن نیاز است، نشان دهد.

رانندگی با عدم تمرکز موجب خسارت جسمی و مالی زیادی می‌شود و سالانه جان خیلی از مردم را در سراسر جهان می‌گیرد. خیلی از افراد خطرات ناشی از رانندگی بدون تمرکز کافی را درک نمی‌کنند. پیامدهای مهلک رانندگی با حواس پرتی با اطلاع و آگاهی صحیح از موضوع قابل پیشگیری خواهد بود. در ادامه شما با بعضی از حقایق و آمارهای تصادف در رانندگی کردن بدون تمرکز کافی را خواهید خواند:

  • ۲۵٪ از تلفات تصادفات وسایل نقلیه موتوری ناشی از رانندگی بدون تمرکز است.
  • ۵۸٪ از تصادفات نوجوانان هنگام رانندگی از رانندگی با عدم تمرکز کافی صورت می‌دهد.
  • ۳۹۱۰۰۰ مصدومیت نتیجه رانندگی بدون تمرکز در سال ۲۰۱۵ بوده است.
  • خوردن و آشامیدن حین رانندگی، باعث ۸۰٪ تصادف خودروها می‌شود.
  • احتمال تصادف هنگام ارسال پیامک و نسبت به رانندگی تحت تأثیر الکل ۶ برابر بیشتر است.

عدم بروز عکس العمل های سریع، پرت شدن حواس از رانندگی و کم توجهی از مهم‌ترین عواملی هستند که خوردن و آشامیدن را حین رانندگی ممنوع می‌کنند. همان طور که در بالا اشاره شد، خوردن و آشامیدن در رانندگی می‌تواند باعث بروز تصادفات گوناگونی شود.

رانندگی ایمن به تمرکز و حواس بالایی احتیاج دارد، ولی خیلی از افراد این کار را انجام نمی‌دهند؛ گاهی به خاطر اعتماد به نفس بیش از اندازه، عادات بد را حین رانندگی توسعه می‌دهیم که نتیجه آن جز بروز خسارات نخواهد بود.

ماده قانون ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به این موضوع اشاره دارد که هیچ راننده‌ای هنگام رانندگی، حق استفاده از دخانیات را ندارد، همچنین این ماده قانون بر ممنوعیت خوردن و آشامیدن و البته استفاده از وسایل و تجهیزاتی مانند تلفن همراه اشاره دارد. بنا بر این ماده قانون، استفاده از هرگونه وسیله‌ای که انحراف فکری و همچنین رفتاری راننده را سبب می‌شود، ممنوع است.

جریمه خوردن و آشامیدن حین رانندگی ۲۰۰ هزار ریال است. خوب است بدانید که همچنین به منظور جلوگیری از عادت پرتاب کردن زباله‌ها، آب دهان و بینی، پوکه سیگار و ... در معابر، جریمه‌ای معادل ۳۰۰ هزار ریال در نظر گرفته شده است.

چیزی که بیشتر مردم پس از تصادف می‌گویند این است که آنها تنها یک ثانیه چشم خود را از جاده دور کردند. این دقیقاً همان مسئله مهم است که باید به آن توجه زیادی نمود. عمل ساده چک کردن مرتب آینه‌ها که به مرور زمان می‌تواند به فراموشی سپرده شود را از یاد نبرید، همچنین اطمینان حاصل کنید که هر دو دست خود را روی فرمان نگه داشته‌اید تا بتوانید کنترل وسیله نقلیه را به خوبی در اختیار داشته باشید.

حقیقت این است که رانندگان راحت و با اعتماد به نفس، رانندگان بهتری هستند. ولی این بدان معنی نیست که این دسته از افراد کمتر به مسیر توجه دارند و یا اینکه می‌توانند حین خوردن و آشامیدن رانندگی کنند. بلکه آنها معمولاً قادر به تصمیم گیری سریع هستند و مهارت رانندگی خوبی در شرایط حساس دارند. به همین خاطر خوب است که ضمن پیشگیری از هرگونه تصادفات، مواردی که موجب حواس پرتی می‌شوند مثل خوردن و آشامیدن در رانندگی را کنار بگذارید و از جریمه خوردن و آشامیدن حین رانندگی جلوگیری نمایید.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar