علت انفجار خودروهای گاز سوز چیست؟
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در واقع انفجار خودروهای گازسوز بیشتر مربوط به خودروهای تبدیل شده غیرمجاز و یا با مخازن دستکاری شده است.
حمید قاسمی دهچشمه، معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در خصوص انفجارهای در جایگاههای سوخت هنگام سوخت گیری خودروهای گازسوز گفت: در واقع این موضوع مربوط به خودروهای تبدیل شده غیرمجاز و یا با مخازن دستکاری شده است.
او ادامه داد: حوادث رخ داده در این حوزه مربوط به تبدیل غیراستاندارد در مراکز غیرمجاز است و اگر تبدیل به روش صحیح و استاندارد انجام شود، هیچ خطری متوجه خودروهای گازسوز نخواهد بود و تا امروز به هیچ وجه خودروهایی که در کارخانه به طور دوگانه سوز تولید شده و یا در مراجع و کارگاههای رسمی و تأیید شده تبدیل به دوگانه سوز شده اند، در صورتی که بعدا مخازن آنها هم دستکاری نشده باشد، شاهد بروز مشکلات و مخاطراتی، چون انفجار و آتش سوزی نشده اند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد:سوخت CNG به خاطر برخورداری از استانداردهای بالایی که در خصوص مخزن و سایر مسائل فنی خودروها وجود دارد، سوختی ایمن است.
قاسمی ده چشمه بیان کرد: طبق بررسیهای انجام شده از مجموع نزدیک به ۸۵ مورد انفجار رخ داده مخزن CNG خودرو در جایگاههای سوخت، دلیل بروز ۵۳ مورد، دستکاری مخزن است. یعنی به هر دلیلی در بخشی از نقاط مخزن برشکاری انجام شده بود و دوباره جوشکاری شده و نفر بعد که از این مخزن استفاده کرده از این دستکاری یا عواقب آن بی اطلاع بوده و در اولین جایگاه، درهنگام سوختگیری دچار انفجار شده است.
او اضافه کرد: پروسه ساخت مخازن CNG به گونهای است که این مخازن باید یکپارچه باشند و هرنوع دستکاری آنها منجر به انفجار میشود. این مخازن در دمای ۱۱۰۰ درجه و با ضخامت یک سانتیمتری و با ورق خاصی رول میشود تا بتواند در مقابل فشار سوخت گاز، ظرفیت کافی را داشته باشد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: زمانی که به هر دلیل این ضخامت و یکپارچگی بدنه مخزن با دستکاریها و برشکاری ها، تحت تأثیر قرار گیرد، بروز انفجار از همان نقطه برشکاری شده، طبیعی است.
باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد