نکات مهم در زمان خرید خودرو دست دوم

دوشنبه 20 تیر 01 ساعت 10:27
نکات مهم در زمان خرید خودرو دست دوم
راهنمای خرید خودرو دست دوم یا چک لیستی از موارد مهمی که باید در هنگام خرید ماشین دست دوم مورد توجه قرار گیرد برای خریداران ماشین دست دوم ضروری است. خرید ماشین دست دوم می تواند راهی عالی برای رفتن به جاده بدون نگرانی از برچسب قیمت سنگین آن ماشین باشد.

طبیعتا چه زمانی که از یک فروشنده ی مستقل و چه زمانی که از نمایندگی خودرو خرید کنید خطراتی می تواند وجود داشته باشد. با این حال وجود یک راهنمای خرید خودرو دست دوم به شما در هنگام خرید اطمینان و آرامش خاطر می دهد. قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، دو قانون اصلی که هنگام خرید یک ماشین دست دوم باید در نظر داشته باشید عبارتند از: با عقل خود خرید کنید نه با دل خود و دوم، اگر در مورد خرید ماشینی به اطمینان نرسیدید تعارف را کنار بگذارید. با ما همراه باشید تا شما را با مهم ترین نکات خرید خودرو دست دوم آشنا سازیم.

 

برای خرید اتومبیل دست دوم به چه نکاتی توجه کنیم؟

زمانی که به دنبال خودرویی با کیفیت و بدون قیمت بالا هستید، خرید یک خودروی دست دوم می تواند گزینه معقول و خوبی باشد. در حالی خرید خودروی دست دوم می تواند گزینه ی خوبی باشد که خریداران به نکات مهم هنگام خرید خودرو دست دو دقت کافی داشته باشند. با ما همراه باشید تا با راهنمای خرید خودرو دست دوم آشنا شوید.

 

نمای بیرونی و داخلی خودرو باید بررسی شود

تا جایی که می توانید اطلاعات بیشتری از مالک فعلی خودرو دریافت کنید و سپس تحقیق خود را انجام دهید. با این حال یک سرویس کننده ماشین می تواند به شما در مورد نمای بیرونی و خراش و تصادف ها اطلاعات مهمی دهد. البته نیازی نیست نگران خراش‌های کوچک باشید، اما آسیب های بزرگتر ممکن است باعث نگرانی شود. به طور مثال حتما باید پنل های بدنه بررسی شود؛ زیرا ناهمواری در پنل های بدنه نشان دهنده ی یک خودروی تصادفی است.

 

 همچنین بهتر است درها و کاپوت را مورد بررسی قرار دهید. با باز و بسته کردن کاپوت متوجه ی حرکت نرم و راحتی یا مشکلات در این قسمت خودرو خواهید شد. خودروی دست دوم را از نظر یکسان و یکنواخت بودن رنگ خودرو در قسمت های مختلف خودرو بررسی کنید. اگر متوجه شدید که در جایی رنگ بدنه مطابقت ندارد یا از اسپری رنگ استفاده شده است یعنی آن قسمت تعمیر و سپس رنگ آمیزی شده است.

 

بررسی زنگ زدگی یا آسیب در رنگ فضای داخلی و خارجی

یکی دیگر از نکات خرید ماشین کارکرده زنگ زدگی ها و پریدگی رنگ به روی بدنه  خودرو است. در اطراف ماشین قدم بزنید و مراقب هرگونه نقطه زنگ زده یا تراشه رنگ باشید. لکه‌های زنگ‌زدگی کوچک و موضعی لزوماً مشکل ساز نیستند، زیرا می‌توان آن‌ها را نسبتاً آسان تعمیر کرد. اما مکان هایی وجود دارد که فلز آن کاملاً زنگ زده است، در این هنگام ممکن است بخواهید در خرید آن خودرو تجدید نظر کنید.

 

بررسی مسائل مربوط به قاب خودرو

در حالی که در اطراف وسیله نقلیه راه می روید، باید به دنبال مشکل در قاب نیز باشید. آیا ماشین صاف روی زمین نشسته است؟ آیا چیزی از زیر آویزان نیست؟ به سپرها دقت کنید و داخل صندوق عقب و کاپوت به دنبال پیچ و مهره های جدید باشید. ناهمواری می تواند نشان دهنده خودروی تصادفی باشد. 

 

بررسی زیر کاپوت خودرو

موتور مهمترین بخش هر وسیله نقلیه است. یکی نکات فنی خرید خودرو دست دوم تست موتور و اجزای آن است. با خاموش شدن خودرو کاپوت را باز کنید و موتور را به صورت چشمی بررسی کنید: نشت مایع، خوردگی و ترک خوردگی شیلنگ ها، تسمه ها، روغن و میله های گیربکس را بررسی کنید. به رنگ ها دقت کنید روغن موتور باید قهوه ای روشن باشد، مایع گیربکس باید صورتی یا قرمز باشد. 

 

بررسی و دقت در وضعیت تایرها

عاج لاستیک باید به طور یکنواخت ساییده شده باشد و هر چهار تایر باید با یکدیگر مطابقت داشته باشند. عاج ناهموار یا فرسودگی اضافی روی تعدادی از لاستیک ها اغلب به معنای تراز ضعیف است که می تواند نشانه ای از مشکلات فرمان، تعلیق یا فریم باشد. ماشینی که تراز خوبی نداشته باشد هنگام رانندگی به سمت راست یا چپ می کشد.

 

بررسی مسافت پیموده شده

یکی دیگر از مهم­ترین نکات خرید ماشین کارکرده مقدار کیلومتر طی شده یا مسافت پیموده شده توسط ماشین است. بررسی مسافت پیموده شده در یک وسیله نقلیه دست دوم هوشمندانه است، اما به خاطر داشته باشید که نحوه نگهداری و استفاده از وسیله نقلیه ممکن است مهمتر از آنچه کیلومترشمار می گوید مهم باشد. یک خودروی متوسط ​​هر سال حدود ۲۰۰۰۰ کیلومتر را طی می کند. برای اینکه بفهمید خودرویی که به آن نگاه می کنید چه مقدار مسافت پیموده شده دارد، عدد روی کیلومتر شمار را بر سن خودرو تقسیم کنید.

خودرویی که مسافت پیموده شده بالایی دارد، ساییدگی و فرسودگی بیشتری در قطعات مکانیکی خود خواهد داشت. مسافت پیموده شده ی کم مطمئناً می تواند به معنای استهلاک کمتر و عمر طولانی تر خودرو باشد. با این حال، اگر با خودرو به ندرت رانندگی شود، قطعات پلاستیکی و لاستیکی روی خودرو ممکن است خشک و شکننده شوند. همچنین برای پیشرانه خودرو بهتر است که وسیله نقلیه به طور مداوم استفاده شود.

 

تست رادیو، ضبط، وسایل گرمایش و سرمایش خودرو

گوش دادن به موسیقی در فضایی مطبوع با تهویه ای مناسب می تواند رانندگی را لذت بخش تر کند. شما می توانید چند دکمه را فشار دهید و مطمئن شوید که اجزای الکترونیکی کابین به درستی کار می کنند. تهویه مطبوع و بخاری یا کولر را نیز امتحان کنید.

 

بررسی لوازم و فضای داخلی

پارچه ی یا چرم صندلی ها در خودرو باید به دقت بررسی شود. به پارگی، ترک خوردگی و لکه ها در صندلی عقب و جلوی خودرو توجه کنید. در صورت مشکل در فضای داخلی باید هزینه ی تعمیر آن از قیمت خودرو کم شود. با نشستن در همه صندلی‌ها و جستجوی ساییدگی و پارگی غیرمعمول در وسایل داخلی، فضای داخلی را بررسی کنید. اگر داخل خودرو بوی کپک زدگی یا ماندگی می دهد، کفپوش ها را برای علائم نشتی بررسی کنید. 

 

تست قدرت، شتاب، سیستم ترمز و تعلیق

احتمالاً تست قدرت مانور مهمترین بخش خرید یک ماشین دست دوم است. مسیر خود را برنامه‌ریزی کنید و ماشین را در مسیری قرار دهید تا قدرت مانور، شتاب، ترمز و تعلیق آن را آزمایش کنید. در صورت امکان از آن در بزرگراه استفاده کنید و پارک موازی را امتحان کنید تا نقاط کوری که ممکن است ماشین داشته باشد را احساس کنید.

 

بررسی توسط یک مکانیک متخصص

اگر فکر می کنید ماشین دست دوم رویاهایتان را پیدا کرده اید، باید آن را برای بازرسی نزد مکانیک مورد اعتماد ببرید. یک مکانیک می تواند تعیین کند که آیا وسیله نقلیه دارای مشکلات اساسی است یا خیر.

 

برای خرید خودروی دست دوم به چه نکات حقوقی باید دقت کرد؟

یکی دیگر از نکات خرید خودرو دست دوم از نمایشگاه یا فروشنده ی شخصی موارد حقوقی آن است. از مهم ترین نکات حقوقی خرید خودرو دست دوم تنظیم قراردادی قانونی است. در این قرارداد باید تمامی مشخصات خودرو، قیمت تعیین شده، نحوه ی و مدت زمان پرداخت و تاییدیه ی عدم خلافی خودرو نگاشته شود. در زیر به دیگر نکات حقوقی که باید رعایت شود دقت کنید.

  1. پیش از اینکه انتقال مالکیت خودرو را در دفتر اسناد ثبت کنید، با مدارک کافی نسبت به تعویض پلاک اقدام کنید.
  2. در این مرحله شما متوجه خواهید شد که آیا فروشنده ممنوع المعامله است یا خیر، این یک نکته مهم قبل خرید خودرو کارکرده است که باید جدی گرفته شود.
  3. قبل از اینکه خودرو به صورت ثبتی منتقل شود، خودرو را به طور کامل بررسی کنید زیرا بعد از ثبت رسمی نمی توانید از خرید خودرو پشیمان شوید.
  4. هنگامی که دو خودرو را با یکدیگر معاوضه می کنید، حتما به صورت جداگانه دو قولنامه تنظیم کنید تا طرفین نتوانند تعهدات خود را زیر پای بگذارند.
  5. جمله ی «مورد معامله عیناً به رویت خریدار رسید» در قولنامه یا مبایعه نامه به معنی پذیرش تمامی شرایط ذکر شده در آن است.
  6. از خرید خودرو به صورت وکالتی جدا خودداری کنید. زیرا اگر با وکالت فروشنده، خودرو را خریداری کنید و قبل آن به تعویض پلاک مراجعه نکنید متوجه ی مشکلات خودرو مثل ممنوع المعامله بودن آن نخواهید شد.
  7. زمان و نحوه تعویض پلاک خودرو حتما در مبایعه نامه آورده شود.
  8. زمان دقیق تحویل کارت سوخت و بیمه توسط فروشنده در قولنامه یا مبایعه نامه آورده شود.
  9. مدارک عدم خلافی خودرو توسط فروشنده ارائه شود.

پرشین خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar