با پیشرانه‌های خودروهای آتی سایپا آشنا شوید

بروزرسانی در: یکشنبه 2 بهمن 01 ساعت 19:06
با پیشرانه‌های خودروهای آتی سایپا آشنا شوید

کراس اوور آریا، نخستین خودرو بومی در این کلاس به حساب می آید که قرار است با تغییرات گسترده نسبت به نسخه رونمایی شده در سال ۹۹، احتمالا سال ۱۴۰۲ از سوی سایپا به بازار عرضه شود. مهمترین تغییر این خودرو پیشرانه جدید و توانمند آن با تکنولوژی روز و از برندی معتبر است. همچنین سایپا در نظر دارد تا تغییراتی در متریال داشبورد این خودرو بوجود بیاورد و در کل آریا را به یکی از متفاوت ترین محصولات سایپا تبدیل کند.

آریا نخستین کراس اوور بومی سایپا و نخستین کراس اوور بومی ایران به حساب می آید که در فاز نهایی توسعه آماده عرضه به بازار شده اما سایپا برنامه های ویژه ای برای این محصول دارد. نخستین نمونه این خودرو برای اولین بار همزمان با خداحافظی پراید با خطوط سایپا رونمایی شد اما در زمان مدیریت تیموری در سایپا تصمیم بر آن شد تا این خودرو با تحولات گسترده تری آماده ورد بهبازار شود و بر همین اساس و بر اساس اخبار رسیده، قرار است پیشرانه ۲لیتری با تزریق سوخت مستقیم و حداکثر توان ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور حدود ۲۰۰ نیوتون متر در این خودرو استفاده شود.

تغییرات سایپا برای تبدیل به خودرویی با کیفیت و مدرن تنها به پیشرانه جدید ختم نمی شود چرا که سایپایی ها می خواهند از داشبورد نرم در این خودرو استفاده کنند که پیشتر در خودروهای بومی تولیدی ایران بی سابقه بوده و نوید عرضه خودرویی با کیفیت برای اولین بار در کلاس کراس اوور را می دهد. داشبورد های نرم یا Soft touch عمدتا از متریالی به نام TPE یا الاستومر ترموپلاستیک ساخته می شوند و خودروسازان مطرح معمولا در خودروهای رده متوسط به بالا از این متریال استفاده می کنند.

نخستین کراس اوور بومی سایپا در کلاس C احتمالا  با امکاناتی نظیر تهویه مطبوع اتوماتیک، تریم داخلی چرم، فرمان برقی، سانروف، مالتی‌مدیا و نمایشگر لمسی، رهیاب ماهواره‌ای، دوربین عقب و سنسور پارک عقب، سنسور نور، چراغ روشنایی روز، سنسور پایش باد تایرها، رینگ آلیاژ آلومینیومی، دو کیسه هوا، سیستم‌های کمکی ABS، EBD و BAS، استارت دکمه‌ای، آینه برقی و سامانه استارت و ورود بدون کلید مجهز به بازار عرضه خواهد شد. این کراس اوور با توجه به پیشرانه قدرتمند جدید و سطح امکاناتش در فول ترین نسخه، رقیبی توانمند برای نمونه های خارجی خواهد بود و با توجه به اخذ تاییدیه های ایمنی ECE اروپا برای این خودرو از جمله طراحی بر مبنای استاندارد ایمنی عابرین پیاده، گزینه ای جذاب برای بازارهای صادراتی نیز خواهد شد.

شاهین پلاس، محصول دیگر سایپا است که احتمالا از اردیبهشت سال آینده عرضه آن به بازار آغاز خواهد شد. محمدعلی تیموری طی مراسمی از برنامه سایپا برای نصب پیشرانه ۱۶سوپاپ جدید روی شاهین پلاس خبر داده است. با این حساب، سایپا سال آینده پیشرانه ۱۶ سوپاپ TU5P با حجم ۱.۶ لیتر و حداکثر توان ۱۱۳ اسب بخار را جایگزین پیشرانه ۸ سوپاپ M15توربو با حداکثر توان ۱۱۰ اسب بخار خواهد کرد.

دو محصول جدید سایپا در کلاس B، مینی کراس اطلس و سدان جدید سهند خواهد بود. اطلس مینی کراسی با زبان طراحی جدید سایپا است که احتمالا در دو نسخه MT و مجهز به گیربکس اتوماتیک CVT آماده عرضه به بازار خواهد شد. در حالی که محصولات پلتفرم X200 کنونی سایپا نظیر کوییک و ساینا به پیشرانه M15 با حداکثر توان ۸۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۲۸ نیوتون متر مجهز هستند، مگاموتور، نسخه بهبود یافته این پیشرانه را توسعه داده که با نام M15 GSI شناخته می شود. این پیشرانه با اضافه شدن هدرز، تغییر در سیستم جرقه زنی، تغییر در سیستم تزریق سوخت، زمان بندی متغیر سوپاپ (VVT) بهینه سازی شده است. این تغییرات در پیشرانه جدید موجب تولید بیشترین گشتاور در دورهای پایین شده است باعث کاهش مصرف سوخت خواهد می‌شود. نسخه جدید پیشرانه M15 با این تغییرات توانیی تولید حداکثر قدرت ۸۹ اسب بخار و ۱۳۵ نیوتون متر گشتاور را دارد و محتمل ترین گزینه برای نصب روی اطلس و سهند به شمار می رود. اطلس با این قوای محرکه از زبان طراحی جدید سایپا بهره می برد.

طراحی این هاچ‌بک‌کراس با الهام از پوزه کوسه صورت گرفته به گونه ای که این موضوع در چراغ های جلو، جلوپنجره و سپر مشهود است و احتمال ابا امکاناتی نظیر تریم داخلی دورنگ، سانروف، سیستم کنترل پایداری، تشخیص نقطه کور، آنتن کوسه‌ای، صندلی برقی در برخی از تیپ‌ها و لامپ‌های LED جلو، سنسور باران، گرمکن آینه‌های جانبی، نمایشگر ۷ اینچ و ... در ۴ تیپ دستی ساده و آپشنال و اتوماتیک ساده و آپشنال روانه بازار خواهد شد. مهندسان پروژه اطلس همچنین در بخش هایی نظیر میزان نفوذ صدا به داخل کابین، طراحی جدید نمای داخلی و ... تغییرات قابل تجهی نسبت به محصولات پیشین پلتفرم X200 در اطلس بوجود آورده اند. سهند نیز سدان جدیدی سایپایی ها در برنامه یکساله توسعه سبد محصولات است. این سدان کلاس B با زبان طراحی مشابه اطلس، قرار است در دو نسخه معمولی و دوگانه سوز CNG به سبد سایپا افزوده شود.تعریف نسخه CNG برای این خودرو پتانسیل حضور این محصول در ناوگان تاکسیرانی را افزایش می دهد و می تواند مورد استقبال بازارهای هدف صادراتی که خودروهای دوگانه سوز در آن ها محبوبیت دارند قرار بگیرد.

پس از محصولات سواری جدید در گروه خودروسازی سایپا نوبت به زامیاد می رسد که دیگر رنگ و بوی نیسان آبی ندارد و محصولات جدیدی نظیر پادرا پلاس و پادرا پلاس لانگ را آماده عرضه به بازار کرده است. جدیدترین محصول زامیاد که به تازگی در حضور شهردار تهران به نمایش درآمده نیز ون ۱۴ نفره سقف بلند با طراحی متفاوتی است که به واسطه بهره گیری زامیاد از پلتفرم لانگ یا بزرگ طراحی آن امکان پذیر شده است. این ون که احتمالا گازسوز خواهد بود توانایی پیمایش بالایی با گاز CNG دارد و به دلیل ابعاد بزرگ و سقف بلند امکان استفاده برای کارایی های مختلفی علاوه بر جابجایی مسافران را خواهد داشت.

پارس خودرو نیز به عنوان عضوی از گروه خودروسازی سایپا نیز عرضه سدان P90 را در برنامه دارد که به نوعی به عنوان تندر۹۰ ایرانی شناخته می شود. نخستین گمانه زنی ها از قوای محرکه این خودرو نشان دهنده آن است که سایپا قصد دارد پیشرانه تازه توسعه یافته M16 را در پروژه P90 استفاده کند. این پیشرانه توانایی تولید حداکثر قدرت ۱۱۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۷ نیوتون متر را دارد و احتمالا با یک گیربکس ۵ سرعته دستی همراه خواهد شد.

عصر خودرو

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar