معرفی کشنده DAF XF
در دنیای ماشینسنگین، نامهای امریکایی و اروپایی زیادی به چشم میخورند که هر کدام از آنها بار چشمگیری از حمل و نقل تجاری سراسر دنیا را به دوش میکشند. داف به عنوان یک برند هلندی/فرانسوی که ۵ سال دیگر، یک صد سالگی خود را جشن میگیرد، قطعا یکی از برندهایی است که وزنهای سنگین در دنیای سنگینها به شمار میرود.
در این مطلب به معرفی یکی از مهمترین محصولات فعلی این برند یعنی XF با موتور یورو ۶ میپردازیم که در حال حاضر توسط شرکت پادارا دیزل به بازار کشورمان عرضه میشود.
معرفی XF
همانطور که گفته شد، XF یکی از محصولات حائذ اهمیت و محبوب DAF است که از واپسین سالهای دهه ۹۰ میلادی یعنی ۱۹۹۷ تاکنون بر روی خط تولید این کمپانی در هلند و البته بریتانیا (زیر نظر لیلاند) قرار داشته است. XF در دنیای ماشینهای سنگین در کلاس Semi-Truck قرار میگیرد و این محصول در طی دو نیم دهه تولیدش، توانسته به موفقیتهای زیادی، مثل جایزه با ارزش ITOY (International Truck of the Year) دست پیدا کند.
فضای کابین و امکانات
از آنجایی که کابین یک خودروی سنگین در کلاس XF، به نوعی منزل موقت راننده هم محسوب میشود، پس همین شروع کار به سراغ فضای کابین و امکاناتی که داف برای این محصول در نظر گرفته است میرویم. فضای کابین این خودرو طبق اعلام شرکت تامین کننده ۱۲.۶ متر مکعب است و در نسخه Super Space Cab ارتفاع اتاق به ۲.۲۵ متر میرسد که عدد جالب توجهی محسوب میگردد. زیر تخت خواب این خودرو، فضایی به حجم ۶۷۵ لیتر تعبیه شده است که شامل یک یخچال ۴۲ لیتری، باکسهای کشویی کنار یخچال و ... میگردد. ضمن این که طراحان برای کابین این خودرو فضایی مجزا برای قرار دادن مایکرویو در بالای شیشه جلو هم در نظر گرفتهاند. همچنین در این محصول سیستم تهویه مطبوع به همراه امکان تقسیم جریان هوا به طور مساوی به چشم میخورد که در زمان استراحت راننده با توجه به تختهای بزرگ درنظر گرفته شده در این خودرو که طول ۲.۲ متری دارند، میتواند فضای راحتی را برای سرنشینان فراهم کند. میز کار و غذاخوری روی داشبورد، جالیوانیهای دوجداره، سیستم مالتی مدیا با قابلیت اتصاف به AUX، تلفن همراه، USB و پشتیبانی از سیستم ناوبری ماهوارهای، سیستم تلفن همراه آپشنال و... نیز از جمله دیگر امکاناتی هستند که در فضای کابین DAF XF قرار گرفتهاند.
قوای محرکه و سیستم انتقال قدرت
این محصول با انواع آرایشهای قوای محرکه و سیستم انتقال قدرت به بازار ایران و خارج از ایران عرضه میگردد که به خاطر طولانی نشدن مطلب، با برخی از شاخصههای بارز آن آشنا میشویم. در بخش شاسی، یک شاکله سبک با استفاده از فولاد آلیاژی با کیفیت بالا ساخته شده است که در عین سبک بودن کشنده، استحکام بالایی هم داشته باشد. ضمن این که در برخی از نسخهها، از محور عقب با ساختار Stablink استفاده شده است که وزن کمتری داشته باشد. همچنین در طراحی شاسی این کشنده سعی شده که بیشترین انعطاف را داشته باشد و به همین خاطر مبدل کاتالیزوری دوده (SCR) و فیلتر دوده (DPF) به دو بخش مجزا تقسیم شده و مخزن ادبلو در زیر کابین قرار گرفته است. در نتیجه فضای بسیار مناسبی برای سیستمهای پمپ، مخازن هیدرولیک و یا مخزن سوخت با حجم بالا (بیشتر از ۱۵۰۰ لیتر) در زیر کابین این خودرو خواهیم داشت. محور جلو ظرفیت ۷.۵ تن دارد و با بهرهگیری از سیستم تعلیق بادی، آسایش راننده و سرشنینان تامین شده است. همچنین در بخش قوای محرکه، دو نوع انجین ۶ سیلندر خطی Paccar برای این محصول در نظر گرفته شده است که اولی Paccar MX-11 با حجم ۱۰.۸ لیتر و دومی یا بهتر است بگوییم نسخه قویتر، Paccar MX-13 حجمی معادل ۱۲.۹ لیتر دارد. ضمنا استاندارد یورو ۶ این انجینها به لطف بهرهگیری از فناوریهای پیشرفتهای همچون سیستم تزریق سوخت با Smart Unit Pump، پمپ آب دومرحلهای، جریان سوخت بهینهسازی شده و... دریافت شده است. در پایان نیز برای این خودرو حالت Eco در نظر گرفته شده که در ۱۱ دنده اول که عمدتا نیازی به شتابگیری نیست، سبب کاهش مصرف سوخت ۱۰ درصدی خودرو خواهد شد که فعال سازی آن به فشردن تنها یک دکمه نیازمند است.
خودرو امروز
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد