به این ۵ دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید

بروزرسانی در: دوشنبه 28 خرداد 97 ساعت 23:43
به این 5 دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید

اگر با کیفیت ساخت پایین، شتاب کم، سروصدای زیاد کابین و مصرف سوخت بالای آن می‌توانید کنار بیایید، خرید کاپرا دو کابین را به شما پیشنهاد می‌کنیم...

خودروهای پیکاپ تراک به دلیل قابلیت‌های بالایی که معمولاً در یک پکیج در اختیار راننده قرار می‌دهند، در همه جای دنیا جزو محبوب‌ترین خودروها هستند. پیکاپ تراک ها ارتفاع از سطح زمین خوبی دارند، بزرگ و جادار هستند و در صورت نیاز، می‌توانید بارهای خود را هم با آن‌ها جابجا کنید. قابلیت‌های آفرود بالای این خودروها هم یکی از دلایل محبوبیت بالای سگمنت پیکاپ تراک ها در بازارهای مختلف دنیاست.

بازار کشورمان هم از این قاعده مستثنی نیست و از دیرباز تاکنون، شاهد حضور خودروهای مختلفی در این بخش از بازار بوده‌ایم. بدون شک شما با مزایا و معایب خودروهای پیکاپ تراک به طور کلی آشنا هستید، ولی قصد داریم به منظور این که با ذهنی بازتر به سراغ بررسی معایب این خودرو برویم، به صورت خلاصه و کلی، به بیان مزایا و معایب پیکاپ تراک ها بپردازیم.

در پیکاپ تراک ها، وجود قسمت بار در عقب خودرو می‌تواند در مواقعی که نیاز دارید، کمک بزرگی در جابجایی اشیا بزرگ که امکان قرار دادن آن داخل مثلاً یک ون نیست باشد. مصرف سوخت این نوع خودروها معمولاً به دلیل وزن زیاد بالاست و این یکی از مهم‌ترین معایب پیکاپ تراک ها محسوب می‌شود. به دلیل وجود قسمت بار در عقب، پیکاپ تراک ها معمولاً کابین‌های کوچکی دارند و سرنشین‌ها، داخل آن‌ها خیلی راحت نخواهند بود. معمولاً از نظر دوام هم این نوع خودروها در بازار به خودروهایی بسیار بادوام معروف هستند، البته این مورد به هیچ وجه در مورد پیکاپ تراک های چینی مانند کاپرا که در این مطلب قصد داریم به بیان معایب آن بپردازیم صدق نمی‌کند.

وانت کاپرا که توسط بهمن موتور در دو نسخه تک کابین و دو کابین تولید می‌شود، خودرویی ساخت شرکت ZX Auto چین است و در بازارهای مختلف جهانی مانند مالزی و استرالیا هم عرضه شده است. در این بازارها، خودرو با نام اصلی خود که گرند تایگر می‌باشد شناخته شده و بازخوردها در مورد آن، بسیار مختلف بوده است. گفته می‌شود که طراحی بدنه این خودرو توسط طراحان آلمانی انجام شده و همان طور که در مطلب ۵ دلیل برای خرید کاپرا دو کابین توضیح دادیم، از یک طراحی بدنه زیبا و قابل قبول بهره می‌برد.

ما قبلاً در مطلبی جداگانه به بررسی مزایا و نقاط قوت این خودرو پرداختیم و ۵ دلیل منطقی مطرح نمودیم که چرا از نظر ما، خرید این خودرو می‌تواند اقدامی عاقلانه باشد. همان طور که آن موقع قول داده بودیم، برای مطلب مشاوره خرید امروز مجله اینترنتی زوم فور کار، قصد داریم این بار معایب و نقاط ضعف آن را بررسی کرده و دلایلی مطرح نماییم که چرا، پیکاپ کاپرا دو کابین، ارزش خرید ندارد. قبل از شروع بررسی، اجازه بدهید با توضیحی کوتاه در مورد مشخصات فنی این خودرو، با ذهنی بازتر سراغ بررسی معایب آن برویم.

وانت کاپرا از یک موتور ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر خطی بنزینی ساخت میتسوبیشی ژاپن با ۱۲۵ اسب بخار نیرو و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند و به یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی مجهز شده و به کمک آن، قادر است خروجی‌های خود به هر چهار چرخ خود ارسال کند. طبق اعلام بهمن موتور، به صورت ترکیبی، وانت کاپرا به ازای هر صد کیلومتر رانندگی تقریباً ۸ لیتر بنزین مصرف می‌کند که بدون شک واقعی نیست و مصرف سوخت خودرو بیشتر از این حرف‌هاست.

این خودرو با داشتن ابعادی معادل با ۵۳۳۰ میلی متر طول، ۱۷۵۰ میلی متر عرض، ۱۷۷۵ میلی متر ارتفاع و ۳۱۰۰ میلی متر طول بین دو محور، در سگمنت پیکاپ تراک های سایز متوسط قرار گرفته و وزن کلی آن برابر با ۱۷۶۵ کیلوگرم است. سیستم ترمزهای این خودرو در جلو از نوع دیسکی و در عقب کاسه‌ای بوده و سیستم تعلیق آن در جلو از نوع جناقی با میله پیچشی و در عقب از نوع فنر تخت است. در وب سایت ZX Auto، سازنده چینی این خودرو در مورد تست ایمنی کاپرا ادعا شده که این خودرو در تست ANCAP استرالیا و US-NCAP شرکت کرده و نمره قبولی دریافت کرده است. همان طور که قبلاً هم توضیح دادیم، موضوع وقتی جالب می‌شود که بدانید در وب سایت ANCAP هیچ رکورد و سابقه‌ای از این تست یافت نشده و تست‌های ایمنی در آمریکا توسط IIHS و NHTSA انجام می‌شوند و تاکنون ما چیزی در مورد US-NCAP نشنیده بودیم. از این رو، با اطمینان می‌توان گفت که وانت کاپرا مانند خودروهای بسیاری که بدون تست ایمنی در خیابان‌های ایران جولان می‌دهند، وارد کشورمان شده است. سوالی که مطرح می‌شود این که چه نهادی باید روی این موضوع نظارت کند و این که چرا نظارتی در این مورد صورت نمی‌گیرد؟

اکنون، با آشنایی نسبی با مشخصات فنی و اوضاع کلی این خودرو، اگر موافق هستید به بررسی معایب و نقاط ضعف این خودرو پرداخته و ببینیم، آیا در حال حاضر و با توجه به اوضاع فعلی بازار خودروی ایران، وانت کاپرا دو کابین ارزش خرید دارد یا نه. لطفاً در ادامه مطلب با زوم فور کار همراه باشید.

۱ – کیفیت مونتاژ خوب نیست

مشکلی که تقریباً تمامی خودروهای ایرانی و همه خودروهای چینی که داخل ایران مونتاژ می‌شوند را در کاپرا به بهترین شکل ممکن می‌توان دید. البته در این بین استثناهایی هم وجود دارند که چون انگشت شمار هستند، می‌توان به کل بی خیال آن‌ها شد. در مورد کیفیت مونتاژ کاپرا همین بس که به گفته بسیاری از مالکان این خودرو، خیلی طول نمی‌کشد که وانت کاپرا صفر کیلومتر شما به صدا بیفتد و برای رفع مشکل، شنیده شده خیلی از خریداران این خودرو با مراجعه به مکانیک، یک بار کل خودرو را آچارکشی می‌کنند. اگر تاکنون به نمایندگی‌های بهمن موتور مراجعه کرده باشید، تقریباً همیشه و بدون استثنا، یک یا دو وانت کاپرا را خواهید دید که برای تعمیر به نمایندگی مراجعه کرده‌اند.

۲ – ترمزهای نه چندان خوب

یکی از مواردی که خیلی از مالکان خودرو از آن شکایت دارند، سیستم ترمز وانت کاپرا است. با توجه به وزن تقریباً دو تنی خودرو و قدرت نسبتاً بالای موتور، مخصوصاً در سرعت‌های بالای ۸۰ کیلومتر بر ساعت، ترمزها خیلی پاسخگوی نیاز خودرو نیستند و بهتر است هنگام رانندگی با آن، حتماً به این موضوع توجه نمایید. در نمایندگی‌های بهمن موتور، خیلی اوقات دیده شده که مالکان وانت کاپرای خود را به علت مشکل ترمز به نمایندگی برده‌اند.

۳ – کیفیت ساخت پایین کابین و سر و صدای زیاد!

در مطلب ۵ دلیل برای خرید کاپرا دو کابین گفتیم که طراحی کلی کابین این خودرو خوب است، ولی این به معنی خوب بودن خود کابین نیست. کیفیت مونتاژ اتاق بسیار پایین بوده و بعد از چند هزار کیلومتر، اصطلاحاً کابین خودرو به صدا می افتد. این موضوع وقتی بغرنج‌تر می‌شود که بخواهید با کاپرا مثلاً در یک جاده پر دست انداز با سرعت بالای ۸۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید! صندلی‌های کاپرا، یکی از منابع اصلی تولید صدای داخل کابین محسوب می‌شود و آن طور که باید، راحت هم نیستند. مواد اولیه استفاده شده در ساخت کابین این خودرو هم فوق العاده بی کیفیت بوده و اصلاً مناسب این رنج قیمت نیست.

۴ – شتاب کم

همان طور که در مطلب بررسی مزایای کاپرا گفته بودیم، این خودرو به یک موتور نسبتاً خوب ژاپنی مجهز است که ۱۲۵ اسب بخار نیرو و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. نیروی موتور کم این خودرو در کنار وزن بدنه نسبتاً سنگین آن سبب شده تا با خودرویی نسبتاً کند مواجه شویم. با این مشخصات فنی و با توجه به وزن تقریباً دو تنی، کاپرا دو کابین صفر تا صد را می‌تواند در حول و حوش ۱۶ ثانیه پر کند و همین، آن را به یک وانت نسبتاً کند تبدیل کرده که می‌تواند مخصوصاً هنگامی که بار هم زده باشید، حسابی شما را کلافه کند. از این رو اگر شتاب اولیه خودرو برای شما موضوع مهمی به هنگام خرید یک وانت دوکابین است، سراغ کاپرا را نگیرید.

۵ – مصرف سوخت بالا

بهمن کاپرا

در کاتالوگ کاپرا، بهمن موتور مصرف سوخت آن را در حالت ترکیبی ۸ لیتر به ازای هر صد کیلومتر ذکر کرده است که بیشتر به یک جوک می‌ماند. مصرف سوخت ترکیبی واقعی این خودرو ۱۲ لیتر به ازای هر صد کیلومتر بوده و داخل شهر، به ازای هر صد کیلومتر تقریباً ۱۵ تا ۱۶ لیتر بنزین مصرف می‌کند. با این اوصاف، اگر بیشتر اوقات رانندگی شما در محیط‌های شهری می‌گذرد، یا بی خیال خرید کاپرا شوید، یا به نوعی باید بتوانید با هزینه‌های بالای سوخت آن کنار بیایید.

سخن پایانی

در این مطلب ما تلاش کردیم تا به طور کامل، به بررسی تقریباً همه ایرادها و نقاط ضعف کاپرا دو کابین بپردازیم، خودرویی که علیرغم برخی ایرادات مهم مانند شتاب کم، مصرف سوخت بالا و کیفیت ساخت پایین، به عنوان یک مدل دو کابین دو دیفرانسیل می‌تواند خودروی خوبی باشد. همان طور که قبلاً هم اشاره کرده بودیم، سگمنت پیکاپ تراک ها در ایران خیلی محبوب و پررونق نیست، ولی رفته رفته بر تعداد خودروهای این بخش از بازار در حال افزوده شدن است، موضوعی که نهایتاً همیشه به نفع مشتری تمام می‌شود.

اگر در بازار فعلی به دنبال خرید یک پیکاپ تراک دو کابین و دو دیفرانسیل هستید که در صورت لزوم، به راحتی بتوانید بارهایی تا نیم تن را با آن جابجا کرده و گاهی اوقات، آفرود هم بروید، خرید کاپرا دو کابین را به شما پیشنهاد می‌کنیم. از سویی دیگر، اگر جزو آن دسته افرادی هستید که روی سر و صدای کابین حساس هستند و مصرف سوخت بالای آن را ایرادی مهم‌تر از حتی کیفیت ساخت بدش می دانید، پیشنهاد ما این است که دور کاپرا دو کابین را یک خط قرمز بزرگ بکشید.

در پایان، نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم که در نگارش این مطلب سعی شده تا از نقطه نظرات و نقل قول‌های مالکان این خودرو که تجربه هزاران کیلومتر رانندگی با آن را دارند و می‌توانند قضاوت خوبی در مورد کاپرا دو کابین داشته باشند استفاده شده است. نظر شما در مورد این خودرو چیست؟ اگر تجربه سواری با آن را دارید یا هم اکنون مالک آن هستید، لطفاً ما و دیگر مخاطبان مجله اینترنتی زوم فور کار را از نظرات خود آگاه سازید.

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

100 دیدگاه ها برای "به این ۵ دلیل پیکاپ کاپرا دو کابین نخرید"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
فردین
مهمان

سلام
دوستان میخواستم بدونم که کاپرا تا چند تن می تونی حمل کنی

فردین
مهمان

سلام
دوستان اگر از کسی خوشتان نمیاد بگو بهش کاپرا بگیره
واقعا اشغال ترین ماشینی هست که تو عمرم دیدم
از لحاظ قطعات هیچ گونه کیفیتی نداره
هیچ بخدا نخرید وانت پیکان بهتر از کاپرا

بابک
مهمان

من ۱۲ساله کاپرا دارم کاملا راضی هستم صندلی ها را عوض کردم سوناتایی گذاشتم صفحه کلاچ هم کمی ضعیفه و زود خراب میشه و قطعات تزیینی داخلی در برابر افتاب خوردکی مقاومت خوبی نداره باید پارکینگ سایه دار داشته باشه موتور عالی زیر بندی و چهار چرخ عالی فرمان و کولر عالی سوخت هم بسته به نوع استفادا از ۱۰تا۱۳ متغیره نسبت به قیمت در مقایسه با مدل های مشابه کاملا مناسبه

سید کیان حسینی
مهمان

داداش من ۴سال کاپرا داشتم از لحاظ بازی کابین از نیسان پیکاپم بزرگتره از لحاظ سرعت واقعاً حرف نداره از لحاظ سوختم از پژو پارس دوگانه سوز کمتر مصرف داره موتورش که واسه آفرود حرف نداره کوه راستم میره بالا واقعاً اگه بخوام تو این رنج قیمتی ماشین بگیرم باز کاپرا دوکابین می گیرم ولی به شرط دو دیفرانسیلیش
واقعاً حرف نداره از لحاظ نرمی از هایلوکس و پیکاپ و بقیه هم رده هاش خیلی نرمتره قطعاتشم مثل پژو قیمتشه
یا حق

فرزاد
مهمان

سلام دوستان یک سوال داشتم درسته صندلی های عقب کاپرا کوچیک هستش و سرنشین عقب اذیت میشن؟میخواستم بدونم ایا بدرد خانواده میخوره و برای مسافرت ممنون میشم راهنماییم کنید

سید کیان حسینی
مهمان

اصلاً اینطوری نیست من از جوانرود رفتم بانه و برگشتم اصلا اذیت نکرده

احمد
مهمان

دوست عزیز کاپرا یه وانته و وانت ها برای کار هستن شما تو هایلوکس هم بشینی که الان ۲۰۱۶ اون ۵ میلیارد پولشه هیچ وقت اندازه یه سواری هم قیمت ش اسایش و راحتی نداره وانت ها کلا خشک هستن حالا یکی کمتر یکی بیشتر ولی مناسب مسافرت های طولانی نیستن شما برای مسافرت میخای مثلا سوزوکی ویتارا یا لیفان و اینا مناسب ترن

سید کیان حسینی
مهمان

داداش قبوله که وانت ها برای آفرود هستن ولی موتوراشون سگ جونه استهلاکه خیلی کمی داره و توی سرعتم به دلیل وزن پایینشون حرف ندارن

وحید مرادی
مهمان

خانواده ما کلا شکارچی و اهل طبیعت هستند .هر جور ماشین میشناسی برای افرود سوار شدم و داشتم . اطلاعات کاملا اشتباه در مورد کاپرا نوشتند . اگه دنبال آسایش و راحتی هستید کاپرا بخرید .*** هر چی هر کی میگه اونو تایید کنید .
از پاترول و جیپ و رو نیز خیلی سرتره

نوید
مهمان

سلام من یازده‌ساله کاپرادارم باغچه دماونددارم منزل کرجه مرتب هرکه روزیکبارمجبورم بخاطرسرکشی این مسیر۱۱۵ کیلومتری رابرت وبرگردم راضیم

جیپر
مهمان
سلام. بیش از ۱۷ ساله انواع شاسی بلندها از مدلهای لاکچری گرفته تا جیپ صحرای موتور پاترول را داشتم. الان سه ساله کارپرا ۲ دو کابین دو دیفرانسیل دارم. موتور صحرا از نظر حجم با کاپرا یکیه عمده فرقشون در سیستم سوخت رسانی و جرقه زنی و تعداد سوپاپ هاست. گشتاور هر دو موتور تقریبا یکیه توان موتور صحرا (مگا موتور) حدود ۱۰۰ اسب و گشتاورش حدود ۲۰۰ نیوتون متره. به توجه به تجربیات خودم کاپرا ماشین تنبیله مخصوصا در دور موتورهای پایین گشتاوری بسیار نا امید کننده داره بطوری که یکی دوبار در جاهایی گیر کرده و مجبور به… بیشتر
احمد
مهمان
خواهشا اول یه چیزی بدونی بد نیست اولا که موتور مگا یه موتور کابراتوریه که زمانی که صفر باشه موتور ۱۰۰ اسب بخار بر ادعای بالای ۳۵ سال پیش نیسان موتورالبته توان تولید نه الان که این ماشین به قول خودت ۴۰ سال از عمرش میگذره الان خیلی تمیز باشه نهایت ۷۰ اسب بخاری براش مونده باشه بعدشم کاپرا ماشین افرودی سنگین نیست شما وزن و ابعاد کاپرا رو با جیپ صحرا مقایسه میکنی !!!!!!؟؟خدایی کجای این مقایسه عقلانیه امکانات و رفاه و به روز بودن کاپرا ۲ کجا و جیب کجا !!! این شوخی رو هم نکن کاپرا در… بیشتر
المیرا
مهمان

سلام من عاشق کاپرا هستم قراره خریداری کنم افرود هم نمیرم چون خوشم نمیاد فقد مسافرت میرم اما از هرکی میپرسم میگن ب درد نمیخوره ولی بازم رو حرفم هستم ک بخرم . حالا ک شما داری از شما میپرسم ارزش داره بخرم؟

حسین سبیلی
مهمان

سلام سبیلی هستم از تبریز بنده حدودا ۴ سال کاپرا دوکابین دو دیفرانسیل مدل ۹۲ گرفتم درسته برای آفریده‌آفرویدهای سنگین جواب نمیده ولی برای مسافرت و آفرویدهای متوسط عالیه من در مقایسه با ماشینهای ایرانی نسبت به قیمتش خیلی راضیم حتی امسال با کاپرا همراه خانواده تا قبرس مسافرت کردم بدون هیچگونه مشکلی بازم اگه بخوام ماشینی به قیمت کاپرا بخرم همینو انتخاب میکنم ولی از نمایندگی بهمن موتور تبریز از بابت خدماتشان خیلی نا راضی هستم

سجاد
مهمان

سلام من سجاد سبیلی هستم از نقده شاید فامیل باشیم لطفا پیام بدین. ۰۹۱۲۹۳۸۹۱۸۲

یه آدم
مهمان

برای سفر آسفالتی نخرید اما اگه میخولی هم آسفالت بری هم بیراهه در حد سبک بله با این بودجه حتما بخر ولی اگه فقط آسفالت میری خب چرا پیکاپ بخری

ابوالفضل
مهمان

ببین من خودم ۳ سال کاپرا دارم هیچ مشکلی نداره همش دروغ و چرت نوشته سر و صدا درسته زیاد میکنه ولی شتاب اش خیلی خوبه ترمز هاش EBS که خیلی هم خوب کار میکنه اگه خاستی کاپرا بخری مدل ۸۹ یا ۹۰ بگیر چون خیلی بهتر از مدل های بالا آن و اینکه کیفیت ساخت خیلی بالاس فقط کافیه یه ریمپ کنی موتور رو تا بفهمی قدرتش چقدر زیاده

ژوکر
مهمان

کجا ریمپ میکنن داداش

z4car
مدیر

درود بر شما
ممنون از اینکه تجربیات ارزشمندتون رو با ما و همراهان زدفورکار به اشتراک گذاشتید
موفق و پیروز باشید

احمد
مهمان
بیشتر این مطالب که نوشته میشه خداوکیلی بسبار غیر کارشناسانه و مزخرفه ایندلایلی که برای نخریدن نوشتن والا ۹۰ درصد خودرو های موجود در ایران دارن یه جوری میگه نخرید انگار همه بنز و بی ام دبیلیو سوارن یا فورد اف ۱۵۰ دارن ! اقا قیمت کاپرا الان خیلی منطقیه جایی که یه پیکاب عهد بوق ۲۰ سال کار که ببست دست چرخیده و ترکیده رو میگن ۵۰۰ میلیون یا یه هایلوکس ۲۰۱۶ رو الان ۳میلیاردو نیم قیمت میدن ! اخه این چه مقایسه مزخرفیه یه کاپرا تمیز ۹۰ تا ۹۴ رو میشه راحت با ۴۵۰تومن خرید که به نسبت… بیشتر
محمد حیدری
مهمان

هر کس در تیتر نوشته به این پنج دلیل کاپرا ۲ نخرید قطعا کارشناس فنی نیست اولا هیچ وانتی نباید شتاب داشته باشد چون اسمش بارکش است پس هر پیکاب باید توانایی حمل باری که براش پیش بینی شده داشته باشد من تا سه برابر توان ثبتی با کاپرا بار برده ام الان یکسال است از آن استفاده میکنم به جز روغن و بنزین هیچ هزینه ای نداشته هیچ صدایی در اتاق وجود ندارد و هیچگاه در سربالایی ها، برف و طوفان جاده هراز کم نیاورده دست بهمن موتور درد نکند