خودروسازان از قطعه سازان سوء استفاده میکنند
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: به خاطر اینکه خودروسازان بخش دولتی هستند متاسفانه مدیریت هزینه نداشته و مصرف کننده باید تاوان آن را بپردازد.
عبدالله رضیان در مورد افزایش قیمت محصولات تولیدی خودروسازان و نوسانات بازار، اظهار داشت: حدود دو ماه گذشته نشستهایی را با خودروسازان و بازدیدهایی که از مجموعههای قطعه ساز داشتیم اعلام شد که قطعه زیادی در انبارها وجود ندارد و اگر نتوانیم حتی یک قطعه را تأمین کنیم تولید دچار مشکل میشود.
۳۰ درصد از قطعات مصرفی در خودروهای تولید داخل وارداتی است
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه نزدیک به ۳۰ درصد از قطعات مصرفی در کلیه خودروهای تولید داخل وارداتی است و تولید آنها نیاز به فناوری خاصی دارد، گفت: درصورتی که یکی از قطعات مورد نیاز خودروهای تولید داخل تأمین نشود چرخه تولید دچار مشکل میشود، هم اکنون میزان تولید خودروسازان به ۲ هزار نسخه رسیده در حالی که این رقم در گذشته ۱۰ هزار نسخه بود.
ادعای تولید خودرو ۱۰۰ درصد داخلی صحیح نیست
نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ادعای تولید خودرو با قطعات ۱۰۰ درصد تولید داخل قابل قبول و امکان پذیر نیست و در هیچ جایی از دنیا صنعت خودروسازی به صورت ۱۰۰ درصدی به توان تولید داخل اتکا ندارد، ادامه داد: تولید تعدادی از قطعات به لحاظ فناوری وضعیت خاصی دارد و امکان تولید آنها برای تمامی شرکت وجود ندارد.
هزینه تولید در خودروسازیها به درستی مدیریت نشده است
وی با تاکید بر اینکه این پیش بینی را داشتیم که صنعت خودروسازی دچار نوسان شود، عنوان کرد: در خصوص قیمت محصولات تولیدی خودروسازان مباحث بسیار زیادی مطرح شده، بتازگی مدیرعامل سایپا اعلام کرد که تولید پراید برای این خودروسازی ۳۲ میلیون تومان هزینه دارد و با این حال آن را با قیمت ۲۲ میلیون تومان به فروش میرساند، این شرایط به بالا بودن هزینه تولید برمیگردد و در گذشته هزینه تولید در خودروسازیها به درستی مدیریت نشده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه گران شدن مواد اولیه تولید قطعات و خودرو نیز در افزایش هزینه تولید اثر گذار است، تصریح کرد: به طور مثال پی وی سی که یک سوم و فولاد که نصف یک خودرو را تشکیل میدهد افزایش قیمت داشته و نمیتوان آن را منکر شد.
شکل کنونی تولید برای خودروسازان صرفه اقتصادی ندارد
رضیان با اشاره به اینکه همه موارد مطرح شده موجب شد تا خودروسازان اعلام کنند که در وضعیت فعلی شکل کنونی تولید برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و باید قیمت محصولات تولیدی افزایش داشته باشد، اضافه کرد: در نشستهای کمیسیون به خودروسازان و قطعه سازان اعلام کردیم که باید قیمت محصولات بررسی و آنالیز کارشناسی شود و بر اساس آن قیمت گذاری انجام بگیرد.
خودروسازان نیروی مازاد زیادی دارند
وی با تاکید بر اینکه بالا بودن هزینه تولید خودروسازان ارتباطی به شرایط کنونی ندارد و نیروی کاری که در گذشته توسط آنها جذب شده حجم بسیار زیادی بوده و نیروی مازاد بسیار زیادی دارند، گفت: به خاطر اینکه خودروسازان بخش دولتی هستند متاسفانه مدیریت هزینه نداشته و آن را رعایت نکردهاند و مصرف کننده باید تاوان آن را بپردازد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه با توجه به وضعیت پیش آمده در کشور عدم مدیریت هزینه و بالا بودن هزینه تولید خود را نشان میدهد و محصولات تولید داخلی نمیتوانند با محصولات وارداتی با کیفیت مشابه رقابت کند، ادامه داد: خودروسازان از طرف دیگر مطالبات قطعه سازان را پرداخت نمیکنند، به صورت مثال قطعه سازی با ۱۵۰ نفر نیروی کار ۶ میلیارد از خودروسازان طلب دارد و در حال ورشکست شدن هستند.
مردم به دنبال ذخیره خودرو هستند
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در آخر با تاکید بر اینکه قطعه سازان مجبور هستند محصول خود را در اختیار خودروسازان داخلی قرار دهند و شرایط رقابتی نیست به همین خاطر از آنها سوء استفاده میکنند، یادآوری کرد: تنها جایی که مردم میتوانند ارزش پول خود را تا حدودی حفظ کنند بازار خودرو است و تقاضایی که برای خودرو وجود دارد مطابق با نیاز نیست و مردم در پی ذخیره خودرو هستند.
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد