درخواست ۳۰ هزار میلیارد تومانی خودروسازان از دولت

دوشنبه 12 آذر 97 ساعت 13:38
درخواست 30 هزار میلیارد تومانی خودروسازان از دولت

یک نماینده خودروسازان گفت: خوروسازان ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان دیده اند پس با این زیان میزان تولید خودرو کاهش می یابد.

حسن قره‌ئی نماینده خودروسازان در برنامه تیتر امشب گفت: ظرفیت تولید در کشور دو میلیون دستگاه است. ایران جز کشورهایی است که خودرو نسبت به کشورهایی مانند هند، برزیل، مالزی، اندونزی و ترکیه تعرفه بالایی ندارد.

او افزود: هیچ جای جهان شورای رقابت قیمت گذاری نمی کند و در همه جای جهان قیمت گذاری چندجانبه است واینکه بگوییم خودرو در سایر کشورها ارزان است اشتباه است. خودروسازی به خاطر اشتغال زایی زیاد و رونق بخشیدن به صنعت های دیگر کشورها سعی می کنند از صنعت خودروی داخلی خود حمایت کنند.

او گفت: بازار ژاپن از نظر شاخص های رقابتی با ایران اختلاف جدی ندارد و بازار رقابتی است و بازار ایران هم در مقایسه با بازار ژاپن رقابتی محسوب می شود.

قره ئی افزود: افزایش قیمت خودرو به خاطر افزایش قیمت ارز بوده است. ممنوعیت واردات برای ثبت سفارش های  جدید است. تولید خودرو در کشور بر اساس ارز ۸ هزار و هشتصد تومان انجام می شود و خودروساز به فکر بازیابی قیمت است نه افزایش قیمت.

نماینده خودروسازان افزود: خودروهای خارجی نسبت به خودروهای داخلی از نظر کیفیت از کیفیت بالاتری برخوردار است ولی خودروهای داخلی هم متناسب قیمت کیفیت خود را دارد.

او در خصوص فرمول قیمت گذری خودرو افزود: محاسبه ها برای قیمت ها انجام شده است و اگر قرار باشد بر اساس قیمت تمام شده باشد حتما محاسبات انجام خواهد شد. فرایند محاسبه قیمت انجام میشود و به اطلاع مردم خواهد رسید.

قره ئی گفت: خوروسازان ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان دیده اند پس با این زیان میزان تولید خودرو کاهش می یابد. سازمان حمایت در تعیین قیمت تلاش کرده جاهایی که قیمت بیشتر از حد مورد نظر باشد را قبول نکند.

او افزود: صنایع بسیاری وابسته به صنعت خودرو هستند و حدود ۶۰ درصد قیمت تمام شده خودرو قطعات است که شامل مواد پلیمری، فولاد، فوم، پارچه و غیره است که با توجه به افزایش ۸۰  تا ۲۰۰ درصدی بخشی قیمت ها باید بر اساس قیمت تمام شده باشد .

او افزود: سال پیش که خودروی پراید ۲۰ میلیون تومان بود ده میلیون وام بدون بهره می داد پس اینکه خودروساز قطعه بدهد ولی تولید نداشته باشد اشتباه است.

نماینده خودروسازان گفت: سازمان حمایت تمام اطلاعات را از خودروسازان گرفته است و اطلاعات موجود است.

رضا رضایی نماینده قطعه ‌سازان هم در خصوص سازکار تنظیم قیمت ها گفت: در وضعیت فعلی که بیش از صد کارخانه قطعه سازی تعطیل شده و شمار ۲۰۰ هزار نفر از قطعه سازان بیکار شده اند ما در وضعیت ایده آل نیستیم و عرضه و تقاضا وضعیت عادی ندارد.

او افزود: موضوع اصلی ما افزایش قیمت نیست بلکه موضوع به روز رسانی قیمت خودرو مطرح است. قطعه سازان کشور از تحریم پیشین آسیب پذیرتر شدند و بخشی از تامین نقدینگی خودروسازان به گردن قطعه سازان افتاد، وضعیت تحریم جدید هم به مشکلات ما اضافه کرد که  ۷۰ درصد مواد اولیه را ۴۸۰۰ درصد افزایش داد.

او افزود: پیشنهاد ما این است که هرچه زودتر عواملی که موجب گرانی قطعه سازی کشور شده را پیدا کنیم. در وضعیتی که ارز سه برابر شد مواد اولیه پلیمر بیش از اندازه افزایش قیمت داشته است و این باعث شده که قطعه ساز حتی یک سوم قیمت را نتواند از خودروسازان دریافت کند.

رضایی با ذکر اینکه قطعه سازی سرمایه ملی ایران است، گفت: جامعه قطعه سازی بیمار است. بدهی خودروسازان به قطعه سازان افزایش یافته و قیمت تمام شده قطعه بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.

او افزود: با توجه به کاهش ارزش پول کشور، اگر سی هزار میلیارد تومان به بدنه صنعت خودرو سازی تزریق نشود این صنعت به واقع درحال از بین رفتن است.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar