ضرورت تناسب قیمت خودرو با بازار
رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور ضمن اعلام زیان نزدیک به هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی خودروسازان در ۹ ماهه امسال گفت: ضرورت دارد تا قیمتها متناسب با بازار باشد و در دورههای زمانی مجبور به جهشهای قیمتی نشویم.
محمدرضا نجفی منش امروز (چهارشنبه) در حاشیه دومین روز از سومین نمایشگاه بین المللی خودروی تهران افزود: سالهای اخیر با افزایش نرخ تورم، ثبات نسبی قیمت خودروها در بازار وجود داشت.
این فعال صنفی خاطرنشان کرد: چنانچه در سالهای اخیر مجوز متناسب سازی نرخ ارز با شرایط روز داده میشد، امروز شاهد ارقام ارز فعلی در بازار نبودیم و این مساله در مورد نرخ بنزین هم صدق میکند.
نجفی منش خاطرنشان کرد: سالهای اخیر شاهد بودیم هر کجا دولت به منظور سامان بخشی امور در امر قیمتگذاری دخالت کرد، کار بهبود پیدا نکرد.
وی یادآوری کرد: سالهای پیش سرمایه گذاری زیادی در صنعت خودرو انجام شد و در زمینه داخلی سازی هم قدمهای خوبی برداشته شد، به صورتی که اکنون بیش از ۷۰۰ هزار نفر در آن اشتغال به کار دارند و ارزش افزوده بالایی دارد.
رییس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور تاکید کرد: لازم است با اصلاحات و ارتقای داخلی سازی این صنعت را حفظ کنیم، چون واردات خودرو نیازمند ارزبری بالایی است.
وی پیرامون درخواست خودروسازان از دولت برای تأمین ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات گفت: زمانی شاهد بودیم دولت برای مالباختگان موسسههای مالی و اعتباری غیرمجاز مشابه چنین مبلغی را به شکل بلاعوض اختصاص داد، اگرچه از دولت برای صنعت خودروسازی چنین تقاضایی وجود ندارد، ولی حداقل به روز شدن قیمتها مطابق با وضعیت بازار، مورد انتظار است.
نجفی منش علت اصلی افزایش قیمت خودروها را رشد قیمت مواد اولیه داخلی از جمله آلومینیوم، مس، فولاد و محصولات پتروشیمی برشمرد؛ به صورتی که رشد سه تا چهار برابری را در ماههای اخیر داشتند، در حالی که نرخ ارز ۲.۵ برابر بود.
وی خواستار آن شد که دولت در این خصوص سیاستی اتخاذ کند و گفت: اتاق بازرگانی هم در این زمینه بیانیهای ۱۰ مادهای تنظیم کرده تا صادرات مواد اولیه از معافیتهای لازم برخوردار نباشد و ترتیبی اتخاذ شود که فروش این محصولات در بازار داخل برای شرکتها جذابیت داشته باشد.
این مقام صنفی اضافه کرد: منطقی نیست یک گروه تولیدکننده مواد اولیه پتروشیمی سود ۶۰ تا ۷۰ درصدی در این وضعیت کسب کند، ولی تولید خودروسازان با ضرر و زیان همراه باشد و باید تعادلی در این زمینه ایجاد شود.
پیش از این «سعید لیلاز» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفته بود: صنعت خودروسازی برای مقابله با تحریمها به آزادسازی قیمتها و حفظ اشتغال نیازمند است.
وی تصریح کرد: تعیین قیمت خودروها برپایه حاشیه بازار، باعث میشود تا میزان تولید هم به ۸۰۰ هزار دستگاه در سال کاهش یابد و قادر به حفظ اشتغال خواهیم بود و پس از آن بتدریج اصلاحات در این صنعت را شروع خواهیم کرد.
سومین نمایشگاه بین المللی خودرو تهران تا بیست و یکم دی ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب پذیرای بازدیدکنندگان است.
ایرنا
دیدگاه بگذارید
اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد