کاهش ارزبری ۲۰ میلیون یورویی صنعت خودرو در سال ۹۸

دوشنبه 31 تیر 98 ساعت 12:22
کاهش ارزبری 20 میلیون یورویی صنعت خودرو در سال 98

معاون امور صنایع وزارت صنعت با اشاره به انعقاد ۷۴۰ میلیارد تومان قرارداد بین قطعه سازان و دو خودروساز مطرح ایران گفت: این قراردادها تا پایان سال ۹۸ باعث کاهش ارزبری ۲۰ میلیون یورویی و در سال ۹۹ باعث کاهش ارز بری ۸۵ میلیون یورویی در صنعت خودرو می‌شود.

فرشاد مقیمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بیش از ۱۲۰۰ واحد قطعه سازی خودرو و ۱۵ هزار کارگاه کوچک که به این صنعت کمک می‌کنند در کشور وجود دارد.

وی گفت: بر اساس آمار پایان سال ۹۷، ۲۰ درصد این واحدها در این مدت غیرفعال بوده‌اند اما امروز بعضی از آنها به چرخه تولید بازگشته‌اند و ظرفیت خوبی دارند.

مقیمی با ذکر اینکه هدف اصلی تحریم‌ها در صنعت، حوزه خودرو است افزود: در نمایشگاه اخیر ۳۲ قرارداد برای ساخت ۳۵ قطعه خودرو با قطعه سازان داخلی بسته شد که باید بر اساس زمان بندی، این قطعه‌ها را تحویل دهند.

وی گفت: ارزش قراردادهای بسته شده میان قطعه سازان و دو خودروساز مطرح ایران ۷۴۰ میلیارد تومان است.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: این قراردادها تا پایان سال ۹۸ باعث کاهش ارزبری ۲۰ میلیون یورویی و در سال ۹۹ باعث کاهش ارز بری ۸۵ میلیون یورویی در صنعت خودرو خواهد شد.

مقیمی گفت: تلاش می‌کنیم توانمندی و ظرفیت‌های داخلی را به نیازهای خودروسازان مرتبط کنیم.

وی افزود: برای پیشرفت باید به ظرفیت‌های داخلی باور و اعتماد داشته باشیم و سیاست‌های تعرفه گذاری به طوری باشد که از صنعت داخلی حمایت کنند.

مقیمی گفت: اصلاح رابطه بین خودروسازان با قطعه سازان در ۱۱ برنامه اقتصاد مقاومتی وزارت صمت وجود دارد و این وزارتخانه نه تنها در صنعت خودروسازی بلکه در دیگر صنایع، سیاست گذاری و نظارت می‌کند ولی در حوزه اجرا ؛ قانون تجارت بر صنایع حاکم است.

وی افزود: برای اولین بار در کشور یک شرکت موفق به تولید مودم شد و امروز شرکت ایرانسل قرارداد خرید ۱۵ هزار مودم از این شرکت را بست و در چند ماه آینده هم ۵۰ هزار مودم دیگر از این شرکت خریداری می‌کند.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: کل نیاز شرکت ایرانسل به مودم ۳۰۰ هزار عدد است.

سید حسن خباز تولیدکننده و قطعه ساز خودرو هم در این برنامه با ذکر اینکه ماهیت ضد استکباری انقلاب اسلامی در بخش صنعتی و اقتصادی کشور نهادینه نشده است گفت: نباید هر گاه فشار بر کشور باشد از تولید داخلی استفاده کنیم و هر گاه تحریم‌ها کاهش یافت از شرکت‌های خارجی دعوت و تولید کنندگان داخلی را فراموش کنیم.

وی افزود: در خیلی از بخش‌های صنعت، سراغ تولید مواد اولیه و ساخت قطعاتی که ارز بری دارند نرفته‌ایم.

خباز با ذکر اینکه امیدواریم اتکا به قطعه سازان داخلی تداوم داشته باشد گفت: باید معلوم شود تا کنون برای ساخت هر خودروی داخلی چقدر ارز از کشور خارج شده است.

وی گفت: قهرمان ملی برای ما کسی است که ارزبری را کاهش دهد و طراحی صنعتی را بداند.

این قطعه ساز گفت: بخش صنعت با خیلی از بخشنامه‌های دستگاه‌های گوناگون ازجمله وزارت صمت مشکل دارد.

خباز افزود: راهبردی که چهار سال پیش برای تولید قطعات خودرو تدوین شد، وابستگی زیادی به خارج از کشور داشت و قرار بود خارجی‌ها طرف‌های داخلی خود را انتخاب کنند.

وی گفت: این نگاه باعث شد گروه‌های گوناگون خودروسازی که وارد ایران شده بودند با یک نگاه ارباب خود کار را رها کنند و بروند.

خباز افزود: سیاست‌های ما در بخش صنعت همگن نیست و به عنوان نمونه برای تولید ای بی اس اولین محموله پلی کربنات را با قیمت ۲۰ تومان برای هر کیلو خریداری کرده‌ایم ولی به خاطر عرضه آن در بورس برای خرید دومین محموله کیلویی ۳۶ تومان پرداخت کردیم.

وی گفت: در قراردادها با شرکت ساپکو و خودروسازان هیچ بندی برای جبران خسارت دیرکرد پرداخت آنها به قطعه سازان دیده نشده است.

این قطعه ساز افزود: به کیفیت خودروها ایراد می‌گیریم ولی به کیفیت اجرای دستورالعمل‌های فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی ایراد نمی‌گیریم.

خباز گفت: فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی دستور داد بازرسی از دفاتر واحدهای تولیدی مختلف نباید بیشتر از یک سال از آخرین لیست بیمه‌شان باشد ولی سازمان تأمین اجتماعی به بهانه‌های گوناگون همه خریدها را بررسی و آنها را مشمول بیمه می‌کند.

وی افزود: زمانی که قطعه ساز نتوانسته به مدت ۹ ماه پول خود را از خودروساز بگیرد، دیگر نمی‌تواند کالاهای خود را ترخیص کند.

خباز گفت: بانکی که زیر نظر بانک مرکزی است چرا برای خرید دین ساپکو شش تا هشت درصد کارمزد می‌گیرد یا ۲۰ درصد پولی که می‌خواهند به قطعه ساز بدهند، سپرده می‌کنند.

محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور هم در این برنامه گفت: همه باید دست به دست هم دهیم و اتکا به قطعه سازان داخلی را به سیاست پایدار تبدیل کنیم.

وی افزود: اگر این اعتماد و اتکا به قطعه سازان خودروی داخلی به خودرو ادامه دار باشد دشمنان کشور مثل بنزین دیگر طمع تحریم صنعت خودروسازی را نمی‌کنند.

نجفی منش گفت: چهار سال پیش راهبردی برای تولید ۲۵ میلیارد دلار قطعه برای خودروسازان داخلی و شش میلیارد دلار قطعه برای صادرات تدوین شد ولی وضعیت کشور باعث شد این راهبرد محقق نشود.

وی افزود: باید سیاست گذاری بخش صنعت به طوری باشد که تولید خودرو با اتکا به ظرفیت داخلی انجام شود و برای تولید کننده داخلی هم وضعیتی فراهم کنیم که تولید برای آن مقرون به صرفه باشد.

منصور منصوری مدیرعامل ساپکو هم در این برنامه با ذکر اینکه قراردادهای این شرکت با قطعه سازان ۱۲۰ روزه است گفت: اکنون رویکرد شرکت ساپکو به سمت استفاده از دانش بومی و فناوری‌های داخلی و روز است.

وی افزود: اکنون خودروی ۳۰۱ در زمان تولید ۶۱ درصد خودکفایی داشته است و هنگامی که بخواهد به بازار عرضه شود این میزان خودکفایی را به ۸۱ درصد افزایش می‌دهیم.

معصوم نجفیان مدیرعامل شرکت سازه گستر هم در این برنامه گفت: تا جایی که سازندگان داخلی تأمین قطعات خودرو را انجام داده‌اند قطعه‌ای را از خارج وارد نکرده‌ایم.

وی افزود: به عنوان نمونه درباره بلندگو، آینه برقی و رله همیشه در پی سازندگان داخلی بوده‌ایم.

تسنیم

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar