آیا جایگاه‌های سوخت آمادگی اجرای طرح کارت سوخت را دارند؟

بروزرسانی در: دوشنبه 21 مرداد 98 ساعت 17:02
آیا جایگاه‌های سوخت آمادگی اجرای طرح کارت سوخت را دارند؟

اجرای طرح الزام استفاده از کارت سوخت هوشمند از بیست و دوم مرداد شروع می‌شود، طرحی که به گفته بعضی فعالان در این حوزه، هنوز زیرساخت‌های آن تکمیل نشده و با چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم می‌کند که یکی از آن‌ها، میزان آمادگی جایگاه‌های سوخت است.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در مورد آخرین شرایط نصب تجهیزات کارت‌خوان جدید در جایگاه‌های سوخت اعلام کرد که قرار نیست کارت‌خوان جدیدی در جایگاه‌های سوخت نصب شود و سوخت‌گیری با کارت‌های سابق به همان روال گذشته انجام خواهد شد. هم‌چنین به‌روزرسانی سامانه هوشمند نیازمند تجهیزات اضافی نیست و تنها نرم‌افزار است که تماماً در داخل کشور انجام می‌شود.

۷۵ درصد از جایگاه‌های سوخت کشور بالای ۳۵ سال سن دارد

در این بین، به دنبال شمار جایگاه‌های سوخت در پایتخت کشور رفته و مطلع شدیم که استان تهران دارای ۲۴۷ جایگاه سوخت است که ۱۴۱ جایگاه برای پایتخت و مابقی برای توابع استان تهران است و آن‌طور که شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اعلام کرده است، ۱۷ جایگاه در مرکز تهران، ۲۶ جایگاه در شمال تهران، ۳۵ جایگاه در جنوب تهران، ۳۳ جایگاه در غرب تهران و ۳۰ جایگاه در شرق تهران وجود دارد. هم‌چنین در دماوند، پاکدشت و اسلام‌شهر هر کدام ۹ جایگاه، فیروزکوه سه جایگاه، ری ۲۵ جایگاه، ورامین ۱۱ جایگاه، رباط‌ کریم ۱۴ جایگاه و شهریار ۲۶ جایگاه وجود دارد.

در کل کشور هم نزدیک به ۶۸۰۰ جایگاه سوخت در کشور وجود دارد که در این جایگاه‌ها بین ۷۰ میلیون لیتر بنزین و ۳۰ میلیون مترمکعب گاز عرضه می‌شود ولی علی‌رغم این‌که ۹۰ درصد محصولات مربوط به جایگاه سوخت از طریق شرکت‌های داخلی تأمین می‌شود، طبق گفته‌های رضا رضایی قائم ‌مقام مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی جایگاه‌های سوخت ۷۵ درصد از جایگاه‌های سوخت کشور بالای ۳۵ سال سن دارد.

جایگاه‌داران چه می‌گویند؟

ولی عطاپور نایب رئیس و عضو هیات مدیره اتحادیه جایگاه‌داران سوخت  در مورد آمادگی جایگاه‌ها برای اجرای طرح الزام استفاده از کارت سوخت هوشمند گفت: هم اکنون جایگاه‌ها تقریباً آماده اجرای این طرح هستند اما تاکنون در خصوص این طرح هیچ‌گونه مشورتی با جایگاه‌داران نشده است اما با توجه به این‌که اجرای این طرح اجباری است، قطعاً جایگاه‌ها تمکین می‌کنند.

وی ضمن انتقاد از نحوه اجرای این طرح اظهار کرد: به عقیده من، با انجام این کار، ثروت ملی از بین خواهد رفت و بهتر بود به جای صدور کارت مجدد سوخت، از همان طرح قبلی یعنی استفاده از کارت بانکی برای انجام این کار استفاده می‌شد یا این‌که کارت ملی و کارت خودرو را برای این کار تجهیز می‌کردند.

او با ذکر این‌که تا اندازه‌ای مشکلات و دردسرهای این طرح پشت سر گذاشته شده بود، تصریح کرد: قرار بر این بود که مردم بتوانند با کارت اعتباری‌شان فرآیند سوخت‌رسانی را انجام دهند و نیازی به کارت سوخت جداگانه نبود که اجرایی نشد. اکنون هم شمار زیادی از افراد نتوانستند کارت سوخت جدید را دریافت کنند که همین مسئله هم مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.

وی با تاکید به این موضوع که عمر سیستم‌های هوشمند جایگاه‌های سوخت بیش از ۱۰ سال است گفت: بعضی از قطعات موجود برای این سیستم‌ها در داخل کشور وجود ندارد و هم اکنون بخشی از این سیستم‌ها فعال نیستند و مشکلات زیادی را در این حوزه داریم چون که بعضاً دیده می‌شود پس از بازسازی قطعه کهنه، دوباره دچار مشکل می‌شویم.

عضو هیات مدیره اتحادیه جایگاه‌داران سوخت در خصوص مشکلات احتمالی اجرا نشدن درست این طرح، گفت: قطعاً مشکلاتی را شاهد خواهیم بود و بهتر بود برای کسب اطلاع از میزان مصرف سوخت در ایران که مد نظر وزیر نفت است، آمار  تولیدی پالایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفت.

این صحبت‌ها در وضعیتی است که فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در این خصوص گفت: هم اکنون تمامی جایگاه‌های سوخت آماده پذیرش کارت هوشمند سوخت هستند و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد و همانند روال سابق فرایند سوخت‌رسانی انجام خواهد شد.

ایسنا

پاسخ به ۵ سوال مهم درباره کارت سوخت

نحوه دسترسی به رمز کارت هوشمند سوخت

ماجرای مسدودی قضایی کارت سوخت‌ها چیست؟

ماجرای هزینه ۱۰ هزار تومانی تحویل کارت سوخت

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar