فرسوده شدن ۱۹۰ هزار تاکسی و ۱۵ هزار اتوبوس تا پایان سال

دوشنبه 11 شهریور 98 ساعت 14:12
فرسوده شدن 190 هزار تاکسی و 15 هزار اتوبوس تا پایان سال

رجب صلاحی از فرسوده شدن ۱۹۰ هزار تاکسی و ۱۵ هزار اتوبوس در کشور تا پایان امسال خبر داد.

حسین رجب صلاحی معاون امور شهرداری‌ها و سازمان‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در جلسه فصلی مدیران عامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری‌های کشور با اشاره به نشست هیئت وزیران با مقام معظم رهبری گفت: این روز‌ها حرف‌های زیادی در حوزه اقتصاد کشور زده می‌شود که بیشتر این صحبت‌ها رنگ و بوی منفی دارد و به اقدام‌های مثبت دولت اشاره نمی‌شود.

او با اشاره به ۱۴ محوری که رئیس جمهور در گزارش خود به مقام معظم رهبری مطرح کرد، افزود: موضوعاتی مانند خودکفایی مردم، تعادل بازار، کاهش نرخ ارز، جلوگیری از خام فروشی نفت، تحول در روستاها، خودکفایی در تولید گاز و بنزین، نوسازی ناوگان غیر نفتی، تصمیم کاهش تعهدات برجامی، هم افزایی قوای سه گانه و غیره جزء مواردی بود که رئیس جمهور در دیدار هیئت وزیران با مقام معظم رهبری به آن‌ها اشاره کرد.

معاون امور شهرداری‌ها و سازمان‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با اشاره به اهم نکات مورد نظر مقام معظم رهبری در دیدار با هیئت وزیران گفت: مقام معظم رهبری نقطه نظرات خود را در ۶ محور اعلام کردند که می‌توان به تقویت بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی، شرکت‌های دانش بنیان، تلاش برای مدیریت اقتصاد، تولیدات صنعتی کشاورزی، نحوه اقدام منصفانه دستگاه قضا و تلاش قوه مجریه در اداره کشور اشاره کرد.

رجب صلاحی با اشاره به حوزه حمل و نقل در سال ۹۸ در ۳ محور تاکسی، اتوبوس و مترو گفت: در ابتدا به ناوگان تاکسیرانی اشاره می‌کنم که هم اکنون ۳۲۰ هزار دستگاه تاکسی در کشور مشغول به فعالیت هستند که تا انتهای سال ۹۸، ۱۹۰ هزار دستگاه آن‌ها فرسوده خواهند شد.

معاون امور شهرداری‌ها و سازمان‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با تأکید بر نیاز به نوسازی ۱۹۰ هزار دستگاه تاکسی گفت: برای نوسازی این شمار دستگاه تاکسی نیاز به تعامل دو جانبه خودروساز و دولت وجود دارد که به خاطر بعضی از موارد و مشکلات اقتصادی وضعیت نوسازی آن دشوار شده است.

او با اشاره به اینکه بیشتر کارخانه‌های خودروساز به تعهدات خود عمل نکردند، افزود: ما در کمیسیون اقتصادی مصوبه‌ای بردیم که تاکسی‌ها را به صورت CBU وارد کشور کنیم و از محل ماده ۱۲ قانون منع موانع تولید مصوبه‌ای از دولت اخذ کنیم که بابت ورود هر خودرو گازسوز ۳ هزار و ۷۸۰ دلار (برای تاکسی) و ۷ هزار و ۸۰۰ دلار (برای ون) پرداخت کند.

رجب صلاحی گفت: تلاش ما این بود با ارائه مصوبه‌ای بتوانیم ۳ هزار و ۷۸۰ دلار را به ۵ هزار دلار افزایش دهیم که بخشی از این مبلغ را راننده پرداخت کند و بخش دیگر آن را به صورت وام به تاکسیران پرداخت کنیم.

معاون امور شهرداری‌ها و سازمان‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در ادامه گزارش خود به اتوبوسرانی اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۲۲ هزار دستگاه اتوبوس داریم که تا انتهای سال ۹۸، ۱۵ هزار دستگاه آن به عمر بالای ۱۰ سال می‌رسند و آن‌ها فرسوده به حساب می‌آیند و در بحث نوسازی اتوبوس‌ها هم ما همان مشکلی را که با کارخانه‌های خودروساز داشتیم، داریم.

او ادامه داد: در بحث نوسازی اتوبوس هم تلاش کردیم به روش CBU عمل کنیم، ولی نکته قابل تأمل این است که بخش CKD اتوبوس‌ها تحریم است و ما باید تلاش کنیم تحریم‌ها را به گونه‌ای دور بزنیم که اتوبوس‌ها به شهر‌های ما برسند.

رجب صلاحی با اشاره به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید گفت: ما از این ماده استفاده کردیم و توانستیم ۱۴۲ هزار دلار یارانه برای هر دستگاه اتوبوس گازسوز و ۶۷ هزار دلار برای اتوبوس‌های دیزل دریافت کنیم.

او در خصوص حمل و نقل ریلی و مترو گفت: هم اکنون ۵ کلانشهر ما در حوزه مترو ورود کردند و استان‌های تهران، شیراز، اصفهان، تبریز در حال خدمت‌گذاری به شهروندان استان‌ها در خطوط ریلی و مترو هستند و در ادامه استان‌های کرمانشاه، اهواز، قم و کرج هم مترو در حال ساخت است.

رجب صلاحی ادامه داد: هم اکنون ۸۴۰ کیلومتر ایجاد خطوط مترو را در برنامه خود داریم که ۲۹۹ کیلومتر آن در حال ساخت و ۲۵۳ کیلومتر آن در دست مطالعه برای احداث است.

معاون امور شهرداری‌ها و سازمان‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با اشاره به اینکه در تهران ۲.۷ میلیون سفر با مترو انجام می‌شود، گفت: اگر دو خط ۶ و ۷ مترو تهران کامل شود و مابقی واگن‌های مورد نیاز به ۱۷۰۰ واگن موجود اضافه شود، می‌توانیم سرفاصله رسیدن قطار را به ۲ دقیقه برسانیم و به این شکل حجم سفر روزانه به وسیله مترو در پایتخت را به ۷ میلیون سفر افزایش دهیم.

او با اشاره به آمار استفاده شهروندان از مترو در کشور افزود: در کشور ۸۴۰ میلیون نفر سفر در سال با مترو انجام می‌شود که اگر بتوانیم ظرف ۱۰ سال خطوط مترو را کامل کنیم، این رقم به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار سفر افزایش پیدا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar