لکسوس NX هیبرید

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 بهمن 02 ساعت 21:26
لکسوس NX هیبرید

بررسی لکسوس NX هیبرید

شرکت لکسوس (یا با تلفظ صحیح تر لکسس) به عنوان زیرمجموعه تویوتا در سال ۱۹۸۹ با هدف ساخت خودروهای لوکس جهت رقابت با غول­های آلمانی و امریکایی تاسیس شد. در واقع خریداران متمول نمی توانستند به خود بقبولانند که یک خودروی رده بالا و گران قیمت را با برند تویوتا بخرند، این همان سیاستی بود که بعضی از شرکت­های ژاپنی دیگر نظیر نیسان و هوندا نیز با برندهای اینفینیتی و آکورا در پیش گرفتند. در سال ۲۰۱۵ نیز هیوندای با جنسیس سعی کرد همین مسیر را طی کند.

لکسوساولین شاسی بلند خود را در سال ۱۹۹۸ با اولین نسل RX به بازار عرضه کرد، با آغاز قرن بیست و یکم اما محبوبیت روزافزون شاسی بلندها شرکت های خودروساز را برآن داشت تا یکی پس از دیگری به این بازار روی خوش بیشتری نشان دهند و سبد محصولات شاسی بلند خود را متنوع تر کنند. لکسوس هم مدل NX را در سال ۲۰۱۴ و با مدل ۲۰۱۵ به عنوان یک کلاس ارزان تر و رده پایین تر از RX در قالب یک کراس اور کامپکت لوکس به بازار عرضه کرد. خوشبختانه همزمان با عرضه جهانی این مدل در ایران هم عرضه شد که استقبال کم نظیری را به همراه داشت. مدل های عرضه شده شامل یک مدل بنزینی توربو با کد NX200t و یک مدل هیبرید (هایبرید) با کد NX300h می شد. مدل­های موجود در بازار ایران بین سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ وارد شدند و با توقف واردات خودرو در سال ۲۰۱۸، نسل دوم این خودرو نیز که در سال ۲۰۲۱ و با مدل ۲۰۲۲ به بازار عرضه شد، به ایران راه نیافت. این خودرو در دو تیپ ساده و  FSPORT در بازار موجود است که تیپ FSPORT با توجه به ویژگی های جذاب تر، طرفداران بیشتری دارد.

نمای ظاهری

 نمای این خودرو در نگاه اول کاملا جسورانه است. طراحی تیز و زاویه­های تند همگی نشان می دهند که با یک خودروی جذاب سر و کار داریم. حتی پس از گذشت حدود یک دهه از معرفی NX، هنوز هم طراحی خودرو به روز و جذاب است. برخی از منتقدان نمای این نسل را زیباتر از نسل دوم آن که حالا قدری محافظه کارانه شده است، می­دانند. در ایران با توجه به محدودیت­های بازار، ظاهر NX بیشتر به چشم می­آید. جلوپنجره بزرگ دوکی شکل لکسوس که در تیپ FSPORT مشکی رنگ و دارای شبکه­های لوزی شکل است و در تیپ پایه با خطوط افقی مزین شده است به همراه چراغ های تیز جلویی، چهره­ای خشن و دوست داشتنی دارد و از خط مشی طراحی لکسوس پیروی می­کند. چراغ­های دیلایت جلو به صورت مجزا از چراغ­های اصلی طراحی شده است که با سایر بخش­ها کاملا هماهنگ است. در نمای جانبی خودرو گلگیرهای برجسته و خطوط تیز شکسته بخش پایینی درها، به همراه شیب نیمه بالایی در صندوق عقبکه به آیرودینامیک­تر شدن خودرو نیز کمک کرده، کاملا خودنمایی می­کند. ضربه گیرهای پلاستیکی خشک روی گلگیرها اگرچه ممکن است از نظر همه جذاب نباشد، اما چندان هم قابل ایرادگیری نیست، از سوی دیگر برای عبور از معابر تنگ کاملا هم کاربردی به نظر می­رسد. در نمای عقب خودرو نیز طراحی کاملا اسپورت است. بخشی از چراغ­های عقب  با خطوطی مشکی احاطه شده است. در این چراغ­ها هم مانند چراغ­های دیلایت جلو حرف L که یادآور نشان لکسوس و حرف اول این برند است، دیده می­شود. در مجموع طراحی ظاهری لکسوس NX گیرا، جسورانه، هماهنگ و عامه پسند است و کمتر کسی را می­توان یافت که این طراحی را ناخوشایند بداند.

کابین و امکانات رفاهی

با ورود به کابین NX احساس خوبی که نسبت به طراحی خارجی در ذهن ایجاد شده بود تکمیل می­شود. ارگونومی خودرو عالیست و محل قرارگیری راننده حس تسلط خوبی را القا می­کند.این طراحی اگرچه به اندازه خودروهای لوکس جدید بازارهای جهانی دیجیتال نشده است اما طرفداران خود را دارد. صفحه نمایشگر نه چندان بزرگ در قسمت بالای داشبورد قرار گرفته است و بلافاصله زیر ورودی­های هوای مستطیل شکل، ساعت آنالوگ و دکمه­های فیزیکی قرار دارند که به عقیده برخی حس جذاب­تری نسبت به کابین­های خودروهای امروزی­تر دارد که فقط به صفحات لمسی بزرگ تکیه کرده­اند. کیفیت مواد به کار رفته در کابین بسیار خوب است و چرم با کیفیت در کابین به وفور یافت می شود. دوخت روی داشبورد و تریم فلزی یا چوب مشکی در برخی مدل­ها بسیار جذاب است. فرمان و پدال­ها در تیپ FSPORT طراحی جذاب تری نسبت به تیپ پایه دارند. در این تیپ، شیفت پدال­های تعویض دنده نیز پشت فرمان تعبیه شده است. دسته دنده اسپورت، انتخابگر مدور حالت رانندگی و موس لمسی به همراه ترمز دستی برقی دیگر موارد تکمیل کننده کابین هستند. توردی­ها تقریبا ساده طراحی شده اند. مدل­های موجود در بازار ایران عمدتا دارای چرم مشکی یکپارچه یا دو رنگ مشکی و قرمز در داخل هستند اما نمونه­ های دارای چرم دو رنگ مشکی و کرم را هم می­توان یافت. کابین NX اگرچه به اندازه RX جادار نیست اما با توجه به ابعاد کلی خودرو، مناسب ارزیابی می­شود.

از جمله امکانات NX می توان به سیستم ورود و استارت بدون کلید، ترمز دستی برقی، سیستم انتخاب حالات رانندگی، کروز کنترل، اتوهلد، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین دید عقب،چراغ­ها و برف پاک کن هوشمند، هدآپ دیسپلی، سیستم هشدار نقاط کور، سنسور پارک جلو و عقب، سیستم پایش فشار باد تایرها، فرمان برقی، تودوزی چرم، گرمکن فرمان، گرمکن و سردکن صندلی­های جلو، سیستم تهویه دوگانه جلو و دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، صندلی­های جلو با تنظیم برقی، حافظه آینه ­ها و صندلی راننده، صندلی­های عقب با قابلیت تاشوندگی برقی، صندوق عقب برقی، تنظیم برقی فرمان، سقف پانوراما، سیستم صوتی مارک لوینسون با ۱۴ بلندگو، پد لمسی و بلوتوث اشاره کرد.

بررسی و مشخصات فنی

لکسوسNX300h از یک موتور ۴ سیلندر ۲.۵ لیتری تنفس طبیعی به همراه دو موتور برقی استفاده می کند که در مجموع قادر است به توان تولیدی ۱۹۴ اسب بخار در ۵۷۰۰ دور و گشتاور ۲۰۶ نیوتن متر در ۴۴۰۰ دور دست یابد. نیروی موتور از طریق نوعی گیربکس CVTکه در این مدل ECVT نام دارد، به چرخ­های جلو یا هر چهار چرخ منتقل می­شود (مدل­های موجود در بازار ایران عمدتا از نوع چهار چرخ محرک هستند). مصرف سوخت این خودرو طبق منابع رسمی شرکت سازنده در شهر، بزرگراه و ترکیبی به ترتیب ۶.۷۳، ۷.۶ و ۷.۱۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است (توجه شود که مصرف شهری این خودرو با توجه به امکان استفاده بیشتر از حالت تمام برقی، نسبت به مصرف جاده­ای کمتر است. در منابع متفرقه اعداد دیگری نیز ذکر شده است که قابل استناد نمی­باشد).NX خودروی چندان کندی نیست اما نباید از آن انتظار شتابی در حد یک کوپه اسپرت را داشته باشیم. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو ۹.۲ ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت است که با در نظر گرفتن صرف این اعداد چندان احساس برانگیز نیست. رانندگی با لکسوس NX300h بر خلاف ظاهر خودرو چندان هیجان انگیز نیست. اگر از این خودرو انتظار یک رانندگی تند و تیز را دارید باید گفت خودرو چندان سریع احساس نمی­شود. با چنین معیاری شاید انتخاب رقبای آلمانی نظیر BMX X3 یا حتی مدل NX200t منطقی­تر باشد. NX300h بیشتر روی راحتی و مسائل زیست محیطی تمرکز دارد. فنربندی خودرو بسیار نرم است. پیشرانه عملکرد مناسبی دارد و با گیربکس خودرو هماهنگ عمل می­کند اما عملکرد جعبه دنده مانند سایر گیربکس­های CVT برای افرادی که رانندگی را دوست دارند چندان رضایت بخش نیست. یکی از مزیت­های این خودرو استفاده از پیشرانه تنفس طبیعی است که حساسیت کمتری نسبت به کیفیت بنزین دارد. از سوی دیگر موتور این خودرو با برخی محصولات تویوتا مشترک است و این مساله به لحاظ تامین و قیمت قطعات مکانیکی موتور وضعیت بهتری را ایجاد می­کند. در مجموع باید گفت برای افرادی که به رانندگی مانند یک سرگرمی نگاه نمی­کنند و البته به راحتی و مسائل زیست محیطی اهمیت می­دهند این خودرو انتخاب مناسبی خواهد بود.

امنيت لکسوس NX هیبرید

لکسوس NX با لیست نسبتا کاملی از تجهیزات توانسته است 5 ستاره ایمنی از یورو انکپ دریافت نماید.ترمز ضد قفل، توزیع نیروی ترمز، ترمز کمکی، ایربگ­های کامل، پشت سری­های فعال، سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری تجهیزات ایمنی این خودرو را تشکیل می­دهند. در برخی مدل­ها رادار نقاط کور، رادار تغییر خط و رادار تصادف جلو و عقب نیز به صورت سفارشی وجود دارد.

ارزش خريد لکسوس NX هیبرید

خودروهای هیبرید یک مزیت بسیار مهم دارند و آن هم کاهش مصرف سوخت و آلودگی خودرو با حفظ پیشرانه­های احتراق داخلی است. در بازار ایران به دلیل وضعیت ویژه ای که دارد بخش قابل توجهی از این مزیت به چشم نخواهد آمد، اگر مساله زیست محیطی را مستثنی کنیم، تقریبا هیچ کدام از هزینه های اضافی که برای خرید و تعمیر و نگهداری یک خودروی هایبرید صرف می­شود با صرفه­ جویی در مصرف سوخت جبران نمی­گردد. البته این به معنای بی ارزش بودن این خودرو نیست. با خرید NX صاحب یک خودروی جذاب، لوکس و با کیفیت می­شوید که پرستیژ خاص خود را هم دارد. کیفیت و هزینه ­های نگهداری این خودرو نسبت به سایر رقبای آلمانی، برگ برنده لکسوس محسوب می­شود. در حالت کلی NX300h نسبت به NX200t ارزانتر است اما اگر به لذت رانندگی خیلی اهمیت می­دهید شاید هزینه بیشتر برای مدل NX200t توجیه پذیر باشد. در فروردین 1401 قیمت مدل­های کارکرده با توجه به سلامت خودرو، مدل، میزان کارکرد و تجهیزات و تیپ خودرو بین 2.5 تا 4.4 میلیارد تومان خرید و فروش می­شود. مدل­های 2015 تا 2018 کارکرده در بازار امریکا با قیمتی بین 26 تا 41 هزار دلار معامله می­شوند در حالی که مدل NX200t در همین بازار حدودا بین 20 تا 41 هزار دلار قیمت دارد. همانطور که ملاحظه می­شود با توجه به تقاضای بازار و همچنین سیاست­های تعرفه گذاری یا حتی قوانین مالیاتی دولت­ها می­توانیم شاهد وضعیت متفاوتی در قیمت این خودرو باشیم. در حال حاضر با درنظر گرفتن دلار 27800 تومانی، قیمت این خودرو در آمریکا حدودا 556 تا 1140 میلیون تومان می باش که اختلاف فاحشی با قیمت­های داخلی دارد.

10
0 6

رقبای لکسوس NX هیبرید

در بازار داخلی می­توان گفت نزدیک ترین رقیب این خودرو BMW X3 است. لکسوس به دلیل قیمت رقابتی و کیفیت مطلوب در برابر BMW ای که به داشتن هزینه های نگهداری بالا معروف است دست برتر را دارد، پورشه ماکان، آئودی Q5، مرسدس بنز GLK به نوعی از دیگر رقیبان لکسوس NX به حساب می­آیند اما به دلایل متفاوت، در ایران هیچ کدام نتوانستند در بحث فروش لکسوس را به چالش بکشند. به طور کلی اگر به دنبال لذت رانندگی هستید به سراغ خودروهای آلمانی بروید ولی اگر به دنبال یک خودروی خوش ساخت و کم استهلاک و کم مصرف هیبریدی هستید لکسوس NX300H در این رنج قیمتی مختص شماست!


مشخصات فنی لکسوس NX هیبرید

نام لاتین خودرو lexus nx300h
کلاس بدنه کراس اوور
کشور سازنده ژاپن
سال طراحی 2014
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده ایرتویا
گارانتی ایرتویا
حجم موتور 2494 سی سی
نوع موتور تنفس طبیعی
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دو دیفرانسیل
گیربکس 6 دنده اتوماتیک پیوسته
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 194 اسب بخار در 5200 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 179 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 9.1 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم تعلیق جلو مک فرسون
سیستم تعلیق عقب مستقل – جناقی دوگانه با فنر
نوع فرمان هیدرولیکی
وزن 1896 کیلوگرم
رینگ و لاستیک جلو 225/60R18
رینگ و لاستیک عقب 225/60R18
مصرف سوخت ترکیبی 5.1 لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی يورو 6
ستاره ایمنی 4 ستاره ایمنی از یورو انکپ
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا سیستم صوتی حرفه ای با قابلیت پخش CD , MP3 , DVD دارای پورت های USB , AUX به همراه 10 بلندگو بلوتوث سیستم GPS به همراه سیستم تشخیص صدای راننده دارای نمایشگر 7 اینچی چند منظوره سیستم ناوبری سیستم فرمان صوتی قادر به برقراری تماسهای تلفنی سیستم Siri Eyes Free دسترسی به ایمیل و ارسال پیام های متنی آیفون سیستم Sirius XM رادیو ماهواره ای سیستم HD Radio با اشتراک رایگان ترافیک و نظارت بر آب و هوا سیستم Remote Touchpad کنترل صفحه نمایش نمایشگر چند رسانه ای در صفحه کیلومتر سیستم شارژر وایرلس
غربیلک فرمان 3 شاخه دارای روکش چرمی + دکمه های سیستم صوتی بر روی فرمان
سیستم صندلی های جلو سیستم پشت سری های هوشمند و فعال برای جلوگیری از صدمات تصادف تنظیم برقی صندلی راننده در 10 حالت مختلف دارای سیستم حافظه صندلی تنظیم گودی کمر روکش چرمی سیستم گرمکن و سردکن صندلی صندلی های اسپرت
سیستم صندلی های عقب سیستم پشت سری های هوشمند و فعال برای جلوگیری از صدمات تصادف روکش چرمی سیستم تاشوندگی صندلی های ردیف دوم
سیستم روشنایی جلو چراغهای زنون به همراه مه شکن سیستم روشن و خاموش شدن خودکار براساس نور محیط
سیستم روشنایی عقب چراغهای LED به همراه مه شکن
سنسورهای پیش فعال سنسور دنده عقب سیستم مدیریت پیمایش سیستم کروز کنترل سیستم هشدار نقاط کور سیستم هشدار خروج از خط سیستم هشدار ترافیک RCTA سیستم Head Up Display نشان دادن اطلاعات خودرو بر روی شیشه جلو سنسور باران برای عملکرد اتوماتیک برف پاکن ها سیستم حرکت با توجه به شیب جاده دوربین دید عقب و جلو سیستم پیشرفته Enform با کنترل بر روی سیستم های : ایمنی , اتصال به اورژانس Safety Conncet کنترل وضعیت و تعمیر خودرو از راه دور Service Connect نرم افزار تلفن همراه اندروید و iOS برای باز و بسته کردن درب و روشن کردن موتور Remote سیستم ناوبری به همراه مرکز پاسخگویی Destinations سیستم Enform App Suite که اجازه می دهد از طریق صفحه نویگیشن به بعضی سایت های معروف متصل شوید (رزرو رستوران، خرید بلیط سینما) سیستم باز و بسته شدن درب گاراژ Home Link
سیستم آینه ها آینه الکتروکرومیک برای سهولت دید راننده در شب تنظیم برقی آینه های جانبی راهنمای LED آینه های جانبی
سیستم شیشه ها شیشه بالابر های برقی گرمکن شیشه عقب شیشه های سولار
سیستهای سقف سانروف با قابلیت تنظیم
سایر موارد دستگیره های درب با روشنایی LED
کیسه های هوا 8 کسیه هوای ایمنی (جلو ، جانبی ، پرده ای محافظ سر)
سیستم های امنیتی و حفاظتی قفل مرکزی با ریموت کنترل سیستم ضد سرقت ایموبلایزر قفل و باز کردن دربها و روشن شدن موتور بدون کلید Smart Access سیستم Safety Connect برای تماس با اورژانس در هنگام تصادف سیستم ایمنی پیش برخورد با ماشین و عابر پیاده
ترمزهای جلو: دیسکی خنک شونده
ترمزهای عقب دیسکی خنک شونده
سیستم فرمان و هدایت پذیری فرمان هیدرولیکی با قابلیت تنظیم برقی سیستم هوشمند کمکی الکترونیکی کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان روکش چرمی سیستم حساس به سرعت سیستم گرمکن فرمان سیستم قدرت فرمان الکترونیکی EPS فرمان اسپرت
سیستم های ترمز و پایداری سیستم ترمز ABS سیستم کمکی ترمز EBD سیستم کنترل سراشیبی HAC سیستم پیش برخورد PCS سیستم هوشمند Stop Smart Technology کاهش قدرت موتور به هنگام فشردن ترمز سیستم توربوشارژ دارای 3 حالت رانندگی (ECO , Normal , Sport)

عکس لکسوس NX هیبرید

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

دکمه های فرمان لکسوس NX300h هیبریدی

دکمه های فرمان لکسوس NX300h هیبریدی

دکمه های فرمان لکسوس NX300h هیبریدی

دکمه های فرمان لکسوس NX300h هیبریدی

دسته دنده لکسوس NX300h هیبریدی

دسته دنده لکسوس NX300h هیبریدی

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

آپشنهای لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی لکسوس NX300h هیبریدی

صندلی های جلو لکسوس NX300h هیبریدی

صندلی های جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جانبی لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جانبی لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای جلو لکسوس NX300h هیبریدی

lexus-nx300h

lexus-nx300h

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی درب جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی درب جلو لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی درب عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای داخلی درب عقب لکسوس NX300h هیبریدی

فضای ردیف عقب لکسوس NX300h هیبریدی

فضای ردیف عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمایشگر داشبورد لکسوس NX300h هیبریدی

نمایشگر داشبورد لکسوس NX300h هیبریدی

صفحه آمپر و کیلومترشمار لکسوس NX300h هیبریدی

صفحه آمپر و کیلومترشمار لکسوس NX300h هیبریدی

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

نمای عقب لکسوس NX300h هیبریدی

پیشرانه لکسوس NX300H هیبریدی

پیشرانه لکسوس NX300H هیبریدی

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar